Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze tiekas ar Igaunijas vēstnieku (foto, video)

(26.07.2010.)

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze pirmdien, 26.jūlijā, tikās ar Igaunijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Jāku Jeerītu (Jaak Jõerüüt), kurš bija ieradies atvadu vizītē.

Raksturojot abu valstu attiecības, amatpersonas bija vienisprātis, ka tās visos līmeņos ir lieliskas. „Uzskatu, ka tas ir arī Jūsu personīgs ieguldījums,” vēstniekam sacīja G.Daudze, uzsverot, ka J.Jeerīta kadences laikā ir notikušas daudzas abām valstīm būtiskas augstāko amatpersonu tikšanās. Vēstnieks kā pozitīvu rādītāju uzsvēra faktu, ka ciešas un neformālas saites izveidojušās ne tikai starp Igaunijas un Latvijas politiķiem, bet arī izpildvaras nozaru speciālistiem. 

Saeimas priekšsēdētājs apsveica Igauniju ar Eiropas Savienības Padomes lēmumu, saskaņā ar kuru Igaunija jau nākamgad pievienosies eirozonai. G.Daudze uzsvēra, ka tas nodrošinās ekonomisko stabilitāti visā Baltijas reģionā un izteica cerību, ka Igaunijas piemērs atvieglos eiro ieviešanu arī abās pārējās Baltijas valstīs.

Atskatoties uz četru gadu darbu Latvijā, vēstnieks atzina, ka ir gandarīts par šajā laikā paveikto, īpaši uzsverot izstrādāto Latvijas - Igaunijas nākotnes sadarbības ziņojumu, kā arī iedibināto ikgadējo Tulkotāju balvu. 

Tikšanās laikā pārrunāta arī pieaugošā tūristu apmaiņa starp abām valstīm, kā arī rudenī gaidāmās Saeimas vēlēšanas.
 
Jāks Jeerīts Igaunijas vēstnieka amatā Latvijā strādāja kopš 2006.gada 10.oktobra. Iepriekš bijis savas valsts diplomātiskais pārstāvis arī Somijā, Itālijā, Maltā, Kiprā un Apvienoto Nāciju Organizācijā. J.Jeerīts bijis ievēlēts arī Igaunijas parlamentā, strādājis vairākos amatos Igaunijas Ārlietu ministrijā, bijis arī aizsardzības ministrs un kultūras ministra vietnieks.

Fotogrāfijas no tikšanās pieejamas: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157624460397899/
Video no tikšanās pieejams:
https://www.youtube.com/user/SaeimaSAB#p/a/u/0/fecg8bKj1tQ
Izmantojot materiālus, atsauce uz Saeimu obligāta.





Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā