Būtiski pieaudzis Saeimas apmeklētāju un iesniegumu skaits

(02.07.2010.)

Pēdējā pusgada laikā dubultojies interesentu skaits, kuri klātienē ieradušies Saeimas Apmeklētāju un informācijas centrā, lai saņemtu uzziņas un informāciju par Saeimas darbu, iesniegtu iesniegumus vai tiktos ar deputātiem. Tāpat jūnijā, neskatoties uz vasaras laiku, saņemts rekordliels iedzīvotāju un nevalstisko organizāciju iesniegumu skaits - 599. Savukārt organizētu ekskursiju ietvaros Saeimas namu pēdējā pusgadā aplūkojuši 5915 Latvijas iedzīvotāji un viesi no ārzemēm. 

Minētajā laika posmā Saeimas Apmeklētāju un informācijas centrā ieradušies 979 apmeklētāji, kas ir gandrīz tikpat, cik visa 2009.gada laikā. Lielākā daļa apmeklētāju vēlējušies saņemt dažādu informāciju par parlamenta darbu, kā arī nodot Saeimas deputātiem vai komisijām adresētus iesniegumus.

Savukārt 346 iedzīvotāji izmantojuši iespēju Centra telpās tikties ar Saeimas deputātiem. Centra telpās tikušies deputāti: Aija Barča - 19 reizes, Baiba Rivža (ZZS) - 15 reizes, Aleksejs Holostovs (SC) - 6 reizes un Ainars Latkovskis (JL) - četras reizes.

Pavisam sešos mēnešos Saeima saņēmusi 2813 iesniegumus. Tostarp, iesniegti 714 priekšlikumi likumdošanas jautājumos, 896 iesniegumos pausts viedoklis par Saeimas un citu valsts pārvaldes un pašvaldību iestāžu darbu, politisko situāciju valstī, kā arī 734 iesniegumos lūgts skaidrot dažādas likumu normas. Visvairāk likumdošanas priekšlikumu iesniegts par nodokļu un finanšu jomu, veselības aprūpi, plašsaziņas līdzekļu darbību un tieslietu jomu.

No Saeimas komisijām visvairāk iesniegumu adresēts Sociālo un darba lietu komisijai, Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijai un Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijai. Iesniegums ar vislielāko parakstu skaitu saņemts no Auces novada iedzīvotājiem, kuri aicināja risināt jautājumu par sabiedriskā transporta pieejamību pēc dzelzceļa līnijas Rīga-Reņģe slēgšanas. Šo iesniegumu parakstīja 2279 iedzīvotāji.

Saeimas Apmeklētāju un informācijas centrs atrodas Rīgā, Jēkaba ielā 16 (ieeja no Trokšņu ielas). Tas pieņem apmeklētājus katru darba dienu no plkst.9.00 līdz 16.30. Lai iekļūtu centrā, nav nepieciešama caurlaide. Uzziņas iespējams saņemt ne tikai klātienē, bet arī pa Saeimas informatīvo tālruni 67087321 un e-pastu info@saeima.lv.


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā