Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze tiekas ar Ukrainas vēstnieku (foto)

(16.06.2010.)

Ukraina ir viena no nozīmīgākajām Latvijas partnervalstīm, ar kuru mums izveidojusies cieša sadarbība gan ekonomikā un politiskajos kontaktos, gan arī tūrismā un kultūrā, apliecināja Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze, trešdien, 16.jūnijā, tiekoties ar Ukrainas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Raulu Čilačavu (Raul Chilachava), kurš bija ieradies atvadu vizītē.

Saeimas priekšsēdētājs pateicās vēstniekam par viņa ieguldījumu Latvijas un Ukrainas divpusējo attiecību veidošanā. „Esmu pārliecināts, ka abu valstu līdzšinējā aktīvā sadarbība ekonomikā un kultūrā, kā arī regulārā augsta līmeņa politiķu vizīšu apmaiņa ir stabils pamats, uz kura balstoties, Latvijas un Ukrainas attiecības sekmīgi attīstīsies arī turpmāk,” pauda G.Daudze.

Atskatoties uz Latvijā nostrādāto laiku, vēstnieks pauda gandarījumu par paveikto abu valstu sadarbības stiprināšanā. „Esmu no sirds iemīlējis Latviju, šejienes cilvēkus ne tikai kā vēstnieks, bet arī kā cilvēks un literāts, kurš daudz tulkojis latviešu literatūru,” atzina R.Čilačava. Vēstnieks arī pateicās par Latvijas konsekvento atbalstu Ukrainai dažādos starptautiskos formātos - EDSO, NATO un Eiropas Savienībā.

Pārrunājot abu valstu ekonomisko sadarbību, puses bija vienisprātis par Ukrainas un Latvijas uzņēmēju ieinteresētību biznesa kontaktu veidošanā. „Redzu, ka Latvijas uzņēmējiem ir liela interese par darbu Ukrainā ? aktīva sadarbība vērojama pārtikas ražošanas, būvniecības un farmācijas nozarēs,” teica vēstnieks.

Kā ekonomisko sadarbību veicinošus piemērus R.Čilačava minēja Latvijas tirdzniecības nama atvēršanu Odesā, kā arī ieceri šādu Latvijas ekonomisko pārstāvniecību atvērt arī Ukrainas galvaspilsētā Kijevā, bet Ukrainas tirdzniecības namu - Rīgā. Tāpat tikšanās laikā pārrunāta abu valstu parlamentu sadarbība, kā arī iespējas padziļināt kultūras sakarus un tūrismu starp Latviju un Ukrainu.

Fotogrāfijas no tikšanās pieejamas: www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157624161637033
Izmantojot materiālus, atsauce uz Saeimas Kanceleju obligāta.


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt