Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze sveiks labākos jaunos basketbolistus

(08.06.2010.)

Saeimā trešdien, 9.jūnijā, tiks sumināti sezonas labākie un mācībās sekmīgākie jaunie basketbolisti.

Pasākuma ietvaros Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze pasniegs Voldemāra Baumaņa kausu diviem labākajiem spēlētājiem, kuri savu komandu jaunatnes basketbola līgā pārstāv pēdējo sezonu. Kausu šogad saņems Sabīne Niedola un Artjoms Butjankovs.

Voldemāra Baumaņa piemiņas balva Latvijas labākajiem jaunajiem basketbolistiem tiek pasniegta kopš 1994.gada. Šī sportista vadībā 1935.gadā Latvijas basketbolistu valstsvienība izcīnīja Eiropas čempiona titulu. 

Sezonas noslēguma pasākumā plānots sveikt arī tos jaunos basketbolistus, kuriem šogad ir bijušas labas sekmes mācībās, kā arī pasniegt goda zīmes pieciem labākajiem meiteņu un zēnu treneriem basketbolā.

Apmeklējot parlamentu, jaunie basketbolisti iepazīs arī Saeimas nama sēžu zāli, paredzēta arī kopīga pasākuma dalībnieku fotografēšanās.

Pasākumā piedalīsies arī izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe, Latvijas Basketbola savienības prezidents Ojārs Kehris, AS „Swedbank” valdes priekšsēdētājs Māris Mančinskis, kā arī citas amatpersonas.

„Swedbank” Latvijas Jaunatnes basketbola līgas sezonas noslēguma pasākums notiks trešdien, 9.jūnijā, plkst.11.30 Jēkaba ielā 11, Saeimas sēžu zālē un Sarkanajā zālē.




Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt