NATO PA prezidents: grāmatu dāvināšana simbolizē alianses solidaritāti (foto)

(30.05.2010.)

Svētdien, 30.maijā, NATO Parlamentārās Asamblejas (PA) delegācijas Latvijas Nacionālajai bibliotēkai dāvināja grāmatas par NATO, aizsardzību, savu valstu kultūru un vēsturi.

Grāmatu dāvināšana simbolizē transatlantiskās alianses dalībnieku solidaritāti un šajā sarežģītajā un mainīgajā pasaulē atgādina nepieciešamību domāt stratēģiski, kā arī novērtēt notikumus, kuru rezultātā pasaule ir ieguvusi mūsdienu vaibstus, uzsvēra NATO PA prezidents Džons Teners (John Tanner).

Tas ir cēls un ārkārtīgi svarīgs uzdevums - jaunākajai paaudzei stāstīt par vēsturiskajiem notikumiem un palīdzēt izveidot plašu skatu uz apkārtējo pasauli, pauda Dž.Teners. Viņš atgādināja bijušā ASV prezidenta Lindona Džonsona kundzes teikto, ka bibliotēka ir demokrātiskākā vietā, jo, lai tajā iekļūtu, vienīgais nosacījums ir paša interese.

„Mēs dzīvojam informācijas laikmetā, tādēļ arī asamblejas ietvaros daudz runājam par to, kā veicināt sabiedrības izpratni par drošības jautājumiem ? lai cilvēki būtu informēti par transatlantiskās organizācijas mērķiem un NATO ieguldījumu, padarot pasauli drošāku ikvienam no mums,” skaidroja NATO PA Latvijas delegācijas vadītāja Vaira Paegle. „Droša sabiedrība ir izglītota sabiedrība, kas apzinās pasauli, kādā mēs dzīvojam un zina, kā pasargāt gan sevi, gan savu valsti.”

Latvijas Nacionālās bibliotēkas direktors Andris Vilks atzina, ka 18 valstu sarūpētās grāmatas ir lieliska dāvana, kas būtiski papildinās bibliotēkas krājumu. „Saprotamu iemeslu dēļ ilgus gadus bibliotēkai bija liegta iespēja iegūt materiālus par NATO, tāpēc šis dāvinājums būs noderīgs izglītības un pētniecības nolūkos,” teica A.Vilks, piebilstot, ka jau nākamnedēļ grāmatas būs brīvi pieejamas lasītājiem.

Foto no grāmatu dāvināšanas: www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157624041412297/
Video no pasākuma pieejams:
www.youtube.com/saeimasab#p/a/u/0/sFbe-1kp2gc
Izmantojot materiālus publicēšanai, atsauce uz Saeimas Kanceleju obligāta.





Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt