Baltijas Asamblejas ceļojošo kausu basketbolā iegūst Igaunijas komanda (foto)

(21.05.2010.)

Piektdien, 21.maijā, Baltijas Asamblejas (BA) ceļojošā kausa izcīņā basketbolā, pieveicot Latvijas un Lietuvas valstu parlamentāriešus, uzvarēja Igaunijas komanda.

Šodien Cēsīs atklājot basketbola turnīru, Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze pauda pārliecību, ka, lai gan šodien sporta laukumā trīs Baltijas valstu komandas centīsies viena otru pārspēt, Baltijas interešu pārstāvībā gan Baltijas Asamblejā, gan starptautiskajā arēnā Latvijas, Lietuvas un Igaunijas deputāti darbojas kā vienota un nedalāma komanda.

Latvijas komandā spēlēja Saeimas deputāti Jānis Eglītis (TP), Ivans Klementjevs (SC), Jānis Urbanovičs (SC), Mihails Zemļinskis (SC), Aleksejs Holostovs (SC) un Māris Ārbergs (TP), kā arī labklājības ministrs Uldis Augulis un Saeimas priekšsēdētāja biroja vadītājs Indriķis Putniņš.

BA basketbola turnīrs notiek kopš 2006.gada, kad Rīgā ceļojošo kausu ieguva Lietuvas parlamentāriešu basketbola komanda. Nākamajos trīs turnīros kausu izcīnīja Igaunijas parlamenta komanda.

BA basketbola turnīra mērķis ir popularizēt basketbolu, fiziskās aktivitātes un veselīgu dzīvesveidu, kā arī atbalstīt ideju par Baltijas valstu parlamentāriešu sadarbības stiprināšanu ne tikai konferencēs un komiteju sēdēs, bet arī sportojot un popularizējot aktīvu dzīvesveidu.

Fotogrāfijas no basketbola turnīra pieejamas: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157623983133321/
Video no basketbola turnīra pieejams:
https://www.youtube.com/user/SaeimaSAB#p/a/u/0/ziGXQO4Q7PQ
Izmantojot materiālus, atsauce uz Saeimas Kanceleju obligāta.





Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.aprīlī