Guntis Bērziņš: NATO PA rīkošana ir iespēja parādīt mūsu stiprās puses

(18.05.2010.)

NATO Parlamentārās Asamblejas (PA) rīkošana Rīgā ir mūsu valsts iespēja parādīt, ka varam veiksmīgi organizēt plaša mēroga un augsta līmeņa starptautiskus pasākumus, norāda Saeimas deputāts Guntis Bērziņš. Viņš bija NATO PA Latvijas delegācijas vadītājs 2005.gadā, kad Saeima pieņēma lēmumu šo parlamentāriešu sanāksmi 2010.gada pavasarī rīkot tieši Rīgā.

„Tas bija gadu pēc mūsu iestāšanās NATO. Lēmums rīkot šo sanāksmi Latvijā bija loģisks, jo mēs bijām viena no pēdējām valstīm, kas to vēl nebija rīkojusi un nebija pat pieteikusies,” atceras G.Bērziņš. „Toreiz gan nevarējām apzināties, kā izvērtīsies ekonomiskā situācija un cik grūti būs finansiāli nodrošināt sesijas norisi”, piebilst bijušais Latvijas delegācijas vadītājs, uzsverot, ka plānotās pasākuma izmaksas ir krietni samazinātas.

„Latvija šāda mēroga pasākumus vienmēr noorganizē augstā līmenī un ārzemju viesiem par sevi atstājam labu iespaidu. Nav šaubu, ka tā būs arī šoreiz,” uzskata G.Bērziņš. „Pietiek vienu reizi atbraukt uz Latviju, lai tā paliktu labā atmiņā. Cilvēki par to stāsta saviem radiem un draugiem, un tas veicina valsts atpazīstamību un tūrismu. Sesijas laikā redzētais varētu būt labs kontrasts tiem viesiem, kuri par Latviju dzirdējuši tikai ekonomiskās krīzes kontekstā.”

NATO PA sesijas pēc kārtas tiek organizētas visās dalībvalstīs, un Latvija ir viena no pēdējām, kurā sesija vēl nav rīkota. Lietuva organizēja NATO PA sesiju jau 2001.gadā, bet Igaunija, iepazīstoties ar Latvijas pieredzi, to darīs 2012.gadā.

NATO PA 2010.gada pavasara sesija Rīgā notiks no 2010.gada 28.maija līdz 1.jūnijam. Ar plašāku informāciju par NATO PA un PA pavasara sesiju var iepazīties NATO PA 2010.gada pavasara sesijas mājaslapā www.natopariga.lv, kā arī organizācijas oficiālajā mājaslapā: www.nato-pa.int.



Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.aprīlī