Ingrīda Circene: ģimene ir mūsu galvenais spēks

(14.05.2010.)

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētāja Ingrīda Circene starptautiskajā Ģimenes dienā pauž pārliecību, ka ekonomiski tik sarežģītā laikā mūsu galvenais balsts ir mūsu ģimenes.

„Pēdējais gads Latvijai ir bijis sevišķi smags, un lielākas vai mazākas grūtības ir skārušas ikvienu ģimeni. Taču šādos sarežģījumos mēs spējam apzināties mūsu pamatvērtības un izprast līdzcilvēku lomu mūsu dzīvē,” norāda I.Circene. „Slavens krievu rakstnieks ir teicis, ka trīs ceturtdaļas cilvēcīgās laimes ir ģimenē, visā pārējā tik tikko ceturtdaļa. Un arī mana pārliecība ir, ka ģimenē mēs spējam rast spēku, ar kuru pārvarēt visas grūtības,” pauž Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētāja.

I.Circene uzsver, ka ģimene nenozīmē tikai juridiski noformulētas attiecības. Tie ir cilvēki, kas viens otru mīl un atbalsta gan priekos, gan bēdās. „Šajā dienā - starptautiskajā Ģimenes dienā - ikvienam no mums vajadzētu pateikties tiem tuviniekiem, kurus ikdienas steigā esam piemirsuši,” akcentē I.Circene.

Starptautisko Ģimenes dienu 15.maijā pasaulē atzīmē jau kopš 1994.gada. Apvienoto Nāciju Organizācija par Ģimenes dienas tēmu šogad izraudzījusies migrācijas ietekmi uz ģimenēm pasaulē.



Saeimas Preses dienests

Otrdien, 16.aprīlī
08:30  Juridiskās komisijas Krimināltiesību un sodu politikas apakškomisijas sēde
09:40  Saeimas Prezidija sēde
10:00  Juridiskās komisijas sēde
10:00  Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēde
10:00  Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēde
10:00  Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas sēde
10:00  Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēde
10:00  Sociālo un darba lietu komisijas sēde
10:30  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde
12:00  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas Eksporta un konkurētspējas apakškomisijas un Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas Iekšējās drošības apakškomisijas kopsēde
12:00  Juridiskās komisijas Satversmes un tiesu politikas apakškomisijas sēde
13:00  Sociālo un darba lietu komisijas Sabiedrības veselības apakškomisijas sēde
13:00  Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas Administratīvi teritoriālās reformas rezultātu izvērtēšanas apakškomisijas sēde
14:00  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas Ēnu ekonomikas apkarošanas apakškomisijas sēde
14:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Augstākās izglītības, zinātnes un cilvēkkapitāla apakškomisijas sēde