Saeimas deputāti un darbinieki pie Engures stādīs mežu

(23.04.2010.)

Saeimas deputāti un darbinieki piektdien, 30.aprīlī, Saeimas tradicionālās pavasara talkas „Dāvana Latvijai!” ietvaros netālu no Engures stādīs jaunu mežu.

„Pavasara talka ir kļuvusi par neatņemamu Saeimas tradīciju, kas ir kā simboliska dāvana Latvijai. Un šogad, atzīmējot valsts neatkarības atjaunošanas divdesmito gadadienu, jo īpaši vēlamies Latviju padarīt zaļāku,” norāda Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze.

Šogad Saeimas deputāti un darbinieki talkā stādīs priežu mežu. Talcinieki to darīs, izmantojot jaunu tehnoloģiju - tiks dēstīti salīdzinoši lieli stādi, tādējādi palielinot to dzīvotspēju.

Izmantojot izdevību, ka pavasara talka norisināsies netālu no vietas, kur pagājušā gada aprīlī Saeimas deputāti un darbinieki stādīja mežu, tiks aplūkots pagājušā pavasara veikums. Pagājušā gadā talcinieki vairāk nekā divu hektāru platībā iestādīja ātri augošas apses, kuras pēc aptuveni 25 gadiem būs lieli koki.

Pavasara talka ir ikgadēja Saeimas tradīcija, ko iedibināja bijušais Saeimas priekšsēdētājs Indulis Emsis. Pirmajā talkā, kas notika 2007.gadā, Saeimas deputāti un darbinieki kopīgiem spēkiem atjaunoja rudens vētrās izpostīto Jūrmalas kāpu aizsargjoslu.

Mežs tiks stādīts ar akciju sabiedrības „Latvijas valsts meži” atbalstu.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā