NATO valstu parlamentāriešus Rīgā uzrunās Latvijas politiķi un eksperti

(16.04.2010.)

NATO Parlamentārās Asamblejas (PA) šī gada pavasara sesijā Rīgā ārvalstu parlamentāriešus plāno uzrunāt vairākas Latvijas amatpersonas, politiķi un eksperti, sniedzot mūsu valsts redzējumu par būtiskiem globālās drošības jautājumiem. 

NATO PA komiteju sēdēs 29. un 30.maijā ārvalstu parlamentāriešus uzrunāt aicināta bijusī Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga, kā arī aizsardzības ministrs Imants Lieģis, ārlietu ministrs Māris Riekstiņš, Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs, Nacionālo bruņoto spēku komandieris Juris Maklakovs, bijušais Latvijas vēstnieks ASV Aivis Ronis, kurš patlaban darbojas NATO jaunās stratēģiskās koncepcijas izstrādes darba grupā.

Savukārt NATO PA plenārsēdē 1.jūnijā uzrunas teiks Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze un Ministru prezidents Valdis Dombrovskis.

„NATO Parlamentārās Asamblejas rīkotājvalsts statuss sniedz unikālu iespēju Latvijas politiķiem un ekspertiem uzrunāt tik nozīmīgu un plašu starptautiskās politikas forumu. Tā būs laba platforma mūsu pārstāvjiem, lai detalizēti izklāstītu un aizstāvētu Latvijas nostāju būtiskos starptautiskās drošības politikas jautājumos,” uzsver NATO PA Latvijas delegācijas vadītāja Vaira Paegle. 

NATO PA sesijas norisinās divas reizes gadā - pavasarī un rudenī. Iepriekšējā NATO PA sesija notika Lielbritānijas pilsētā Edinburgā. Šopavasar no 28.maija līdz 1.jūnijam tā notiks Rīgā. Savukārt 2010.gada rudenī - Polijas galvaspilsētā Varšavā.

NATO Parlamentārā Asambleja ir 1955.gadā dibināta konsultatīva starpparlamentāra organizācija, kas apvieno Ziemeļatlantijas līguma organizācijas valstu parlamentāriešus. NATO PA ir kā tilts starp NATO un tās dalībvalstu likumdevējiem, kas palīdz uzturēt parlamentu un sabiedrības atbalstu alianses politikai.

Ar plašāku informāciju var iepazīties NATO PA 2010.gada pavasara sesijas mājaslapā: http://www.natopariga.lv/, kā arī organizācijas oficiālajā mājaslapā: http://www.nato-pa.int/.


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt