Saeimas deputāti diskutēs par nākotnes izglītības vīziju

(12.04.2010.)

Saeimas deputāti otrdien, 13.aprīlī, plašā ekspertu lokā spriedīs par kvalitatīvu un pieejamu izglītību visa mūža garumā. Diskusija notiks, izskatot Latvijas ilgtspējīgas attīstības stratēģijas projekta sadaļu „Paradigmas maiņa izglītībā”.

„Šai stratēģijai jāsniedz skaidra vīzija par to, kā ar izglītības palīdzību nodrošināt Latvijas cilvēku konkurētspēju nākotnē,” skaidro Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētājs Jānis Strazdiņš. „Valstī jārada tāda izglītības sistēma, lai cilvēks visu darba mūžu būtu radošs un nepārtrauktu zināšanu pilnveidi. Turklāt kvalitatīvai izglītībai jābūt pieejamai ne tikai lielajās pilsētās, bet arī citviet Latvijā.” J.Strazdiņš piebilst, ka „līdz šim smagāko nastu izglītības sfērā nesusi valsts, taču nepieciešama arī plašāka privātā sektora iesaiste izglītības un zinātnes attīstībā”.

Rītdienas sēdē pulcēsies virkne izglītības jomas profesionāļu, lai kopīgā diskusijā izkristalizētu priekšlikumus pārmaiņām izglītības jomā, pauž komisijas priekšsēdētājs.

Par izglītības jomas izmaiņām diskutēs Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas un Nacionālā attīstības plāna īstenošanas uzraudzības apakškomisijas deputāti. Plānots, ka kopsēdē piedalīsies stratēģijas projekta autori, Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas un Izglītības un zinātnes ministrijas pārstāvji, kā arī izglītības nozares eksperti.

Komisijas un apakškomisijas kopīgā sēde notiks otrdien, 13.aprīlī, plkst.14.00 Jēkaba ielā 10/12, 409.telpā.




Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā