Saeimas komisija atzinīgi vērtē KNAB darbu

(24.03.2010.)

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija trešdien, 24.martā, tiekoties ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieku Normundu Vilnīti, atzinīgi novērtēja biroja darbu 2009.gada otrajā pusgadā.

„Uzklausot biroja vadītāja ziņojumu, secinājām, ka pēdējā pusgada laikā biroja darbs kopumā vērtējams pozitīvi. Atzīstami vērtējama arī biroja pieeja savu pienākumu veikšanai. Būtiski, ka nemainīgi augsta saglabājusies sabiedrības uzticība KNAB darbam, un tas ir visa biroja nopelns. Tāpat konstatējām, ka iepriekš pieļautie operatīvo līdzekļu uzskaites trūkumi ir novērsti,” norādīja komisijas priekšsēdētājs Juris Dalbiņš.

Deputāti pauda viedokli, ka KNAB vajadzētu vairāk koncentrēties uz lielo korupcijas lietu izmeklēšanu, tostarp, preventīvi vērtēt valsts un pašvaldības iepirkumu konkursu nolikumus, lai novērstu korupcijas riskus. „Plaši izskan, ka KNAB aizturējis policistu par 150 latu kukuli. Vai birojam nevajadzētu vairāk nodarboties ar nopietnākām lietām, piemēram, iepirkumiem, kuros ir runa par miljoniem latu valsts naudas?” vaicāja deputāts Dzintars Jaundžeikars (LPP/LC).

KNAB priekšnieks N.Vilnītis apliecināja, ka KNAB nākotnē šiem jautājumiem plāno veltīt lielāku uzmanību. Vienlaikus viņš atzina, ka šādi korupcijas gadījumi ir ļoti komplicēti un prasa gan specifiskas zināšanas, gan cilvēkresursus.  


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt