Saeima arī šogad piedalīsies akcijā Zemes stunda

(24.03.2010.)

Šī gada 27.martā, piedaloties globālajā akcijā Zemes stunda, Saeima uz stundu izslēgs parlamenta ēku fasāžu apgaismojumu.

„Mēdz teikt, ka mēs šo pasauli neesam mantojuši no vecākiem, bet gan aizņēmušies no saviem bērniem. Mums ļoti atbildīgi jārīkojas ar dabas resursiem, ja gribam saglabāt mūsu planētu pēc iespējas daudzām paaudzēm. Uzskatu, ka parlamentam ir ļoti būtiski iesaistīties šādās simboliskās akcijās, lai demonstrētu savu nostāju un būtu vienoti ar miljoniem cilvēku visā pasaulē”, norāda Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze. Viņš atgādina, ka arī ikdienā Saeima pievērš būtisku uzmanību resursu taupīgai izmantošanai, piemēram, nododot papīru otrreizējai pārstrādei un ieviešot elektrības taupības pasākumus.

Tāpat kā pagājušogad, Zemes stundas laikā netiks izgaismots Saeimas nams Jēkaba ielā 11, kā arī Saeimas komisiju un frakciju ēkas Jēkaba ielā 16, Jēkaba ielā 10/12, kā arī Torņa ielā 3/5.

Akcijas Zemes stunda laikā ikviens tiek aicināts sestdien, 2010.gada 27.martā, plkst.20.30 uz vienu stundu izslēgt apgaismojumu, lai simboliski pievērstu uzmanību klimata pārmaiņām. Aizvadītajā gadā akcijā piedalījās simtiem miljonu cilvēku 88 pasaules valstīs, 3900 pilsētās.


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt