Saeimas deputāti apmeklēs VAS „Latvijas dzelzceļš”

(15.03.2010.)

Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija otrdien, 16.martā, izbraukuma sēdē apmeklēs valsts akciju sabiedrību „Latvijas dzelzceļš” un iepazīsies ar uzņēmuma attīstības vīziju.

Latvijas dzelzceļš ir viens no tautsaimniecībai būtiskākajiem uzņēmumiem. Dzelzceļa kravas dod miljoniem lielus nodokļu ieņēmumus gan tiešā veidā, gan netieši no saistītajiem uzņēmumiem,” norāda komisijas priekšsēdētājs Vents Armands Krauklis. „Svarīgi izprast dzelzceļa specifiku, jo tas strādā tirgus apstākļos un par kravu pārvadājumiem konkurē plašajā Krievijas tirgū.” Viņš piebilst, ka deputāti vēlas praksē iepazīties ar uzņēmuma darbību, saprast problēmas, kas traucē tā attīstībai un pārrunāt optimālas atalgojuma sistēmas principus.

Komisijas deputāti tiksies ar valsts akciju sabiedrības „Latvijas dzelzceļš” valdes priekšsēdētāju Uģi Magoni un apmeklēs Dzelzceļa kustības vadības centru. Deputāti ar vilcienu no Rīgas centrālās stacijas dosies uz Latvijas dzelzceļa ražošanas objektiem - Šķirotavas uzkalniņu un Salaspils staciju.

Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas izbraukuma sēde VAS „Latvijas dzelzceļš” notiks otrdien, 16.martā. Komisijas sēdēs sākums uzņēmuma galvenajā ēkā Gogoļa ielā 3 plānots plkst.9.00.



Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā