Kārtējais Saeimas un NVO forums notiks 17.maijā

(08.03.2010.)

Saeimas priekšsēdētāja biedre Solvita Āboltiņa pirmdien, 8.martā, darba grupas sanāksmē ar nevalstisko organizāciju (NVO) pārstāvjiem vienojās, ka šogad Saeimas un NVO forums notiks 17.maijā.

„Sabiedrības līdzdalība ir nozīmīga likumdošanas procesa sastāvdaļa, un to vislabāk raksturo ciešā sabiedrisko organizāciju iesaiste Saeimas komisiju darbā. Taču Saeimai ir ļoti būtiski pilnveidot sadarbību ar nevalstiskajām organizācijām, tādēļ par ikgadēju tradīciju Latvijas parlamentā kļuvis forums, kurā deputāti un pilsoniskās sabiedrības pārstāvji sēžas pie viena galda, lai risinātu aktuālās problēmas un meklētu aizvien jaunas sadarbības formas,” norāda S.Āboltiņa.

Puses arī vienojās jau tuvākajā laikā organizēt nevalstisko organizāciju un Saeimas Eiropas lietu komisijas deputātu tikšanos, lai pilnveidotu NVO līdzdalību Latvijas nacionālo pozīciju izstrādē, kā arī meklētu risinājumus, kā nākotnē uzlabot Eiropas Savienības fondu pieejamību nevalstiskajam sektoram.

Saeimas un NVO forums notiks jau ceturto reizi. Pērn tas notika 14.septembrī, dalībai tajā bija pieteikušies vairāk nekā 90 NVO pārstāvji no aptuveni 60 organizācijām.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt