Saeimas komisija aicina valdību steidzami risināt VSAA atalgojuma problēmas

(05.03.2010.)

Saeimas Sociālo un darba lietu komisija nosūtījusi vēstuli Ministru prezidentam Valdim Dombrovskim, kā arī labklājības ministram Uldim Augulim un finanšu ministram Einaram Repšem, aicinot nekavējoties risināt atalgojuma problēmas Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūrā (VSAA).

„Aģentūras darbinieki piedzīvojuši gan krasu algu samazinājumu, gan piespiedu atvaļinājumu, tajā pat laikā būtiski pieaugot darba apjomam. Turklāt VSAA inspektori saņem algu kā konsultanti, lai gan patiesībā veic daudz atbildīgāku darbu - pieņem ļoti atbildīgus lēmumus par pensiju un pabalstu piešķiršanu. Visas pazīmes liecina, ka šo cilvēku darbs nav pienācīgi novērtēts. Komisijas deputātiem nav skaidrs, kādēļ vieniem ir jābūt solidārākiem par citiem,” norāda komisijas priekšsēdētāja Aija Barča.  

Komisija vēstulē aicina valdību vērtēt VSAA darbinieku algas jaunās atalgojuma sistēmas kontekstā un, ņemot vērā darba sarežģītību, apsvērt iespēju VSAA inspektorus iekļaut citā mēnešalgu grupā un atsevišķā amatu saimē. 

Vēstulē arī norādīts, ka VSAA administratīvie izdevumi ir tikai 0,5 procenti no tās pārvaldāmajiem resursiem, taču šogad VSAA pilna darba laika nodrošināšanai pietrūkst vēl 370 tūkstošu latu, kas nozīmē, ka iestādes darbiniekiem arī šogad būs jādodas bezalgas atvaļinājumā. 

Šonedēļ Saeimas Sociālo un darba lietu komisija bija sasaukusi īpašu sēdi, kurā skatīja VSAA darbinieku algu problēmas. Šīs iestādes pārstāvji iepriekš ar atklātu vēstuli bija vērsušies Saeimas komisijā un citās atbildīgajās institūcijās.


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā