Saeimas komisija ar ministriem pārrunās gatavošanos skolēnu dziesmu un deju svētkiem

(23.02.2010.)
Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas deputāti trešdien, 24.februārī, tiksies ar izglītības un zinātnes ministri Tatjanu Koķi un kultūras ministru Intu Dālderi, lai pārrunātu gatavošanos 10.Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem.

„Rīt vēlamies gūt pilnīgu pārliecību par to, ka dziesmu un deju svētki noritēs veiksmīgi un sagatavošanas darbi notiek bez aizķeršanās,” uzsver komisijas priekšsēdētājs Jānis Strazdiņš.

„Izglītības un zinātnes ministrija svētku organizēšanai ir atvēlējusi 1,4 miljonus latu, tomēr šogad svētkos ierobežotā finansējuma dēļ būs mazāk dalībnieku un īsāki mēģinājumi. Pašvaldībām būs jāparūpējas par dalībnieku transportu uz Rīgu, savukārt galvaspilsētas domei jārūpējas par skolēnu izmitināšanu,” skaidro J.Strazdiņš. „Jāveic estrādes sakārtošana, satraucošs ir arī jautājums par to, vai Daugavas stadionā būs piemēroti apstākļi dejošanai.”

„Ne velti UNESCO Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku norisi iekļāvusi svinamo dienu kalendārā, jo tas ir unikāls notikums ne vien Latvijas, bet arī pasaules mērogā. Šādi svētki notiek jau 50 gadus, un šogad to sagatavošanai jau daudz paveikuši skolotāji un diriģenti, veidojot interesantu un oriģinālu koncertprogrammu,” pauž komisijas priekšsēdētājs.

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde notiks trešdien, 24.februārī, plkst.10.00 Jēkaba ielā 16, 407.telpā.




Saeimas Preses dienests
Piektdien, 29.martā