Saeimas komisija: Naturalizācijas pārvaldes reorganizācija norit sekmīgi

(16.02.2010.)

Naturalizācijas pārvaldes (NP) reorganizācija, iekļaujot to Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē (PMLP), norit sekmīgi, otrdien, 16.februārī secināja Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas deputāti.

„Šodienas sēdē konstatējām, ka Naturalizācijas pārvaldes reorganizācija norit sekmīgi un jau 1.martā Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde pilnībā būs pārņēmusi tās funkcijas. Nav apstiprinājušās iepriekš paustās bažas, ka reorganizācija negatīvi ietekmēs naturalizācijas gaitu,” norādīja komisijas priekšsēdētājs Juris Dalbiņš.

Kā noskaidroja deputāti, pēc reorganizācijas pabeigšanas PMLP darbu turpinās 24 no 69 NP darbiniekiem. PMLP pārņems tikai tos darbiniekus, kuri tieši nodarbojas ar pilsonības piešķiršanas un atņemšanas jautājumiem, kā arī naturalizācijas eksāmenu pieņemšanu, savukārt darbu zaudēs NP administratīvie un vadošie darbinieki, darīja zināmu PMLP priekšnieks Vilnis Jēkabsons. Tāpat plānots atteikties no NP līdz šim izmantotajām telpām un dienesta automašīnām, kas ļaus nākotnē ietaupīt budžeta līdzekļus.

V.Jēkabsons apliecināja, ka reorganizācija nav negatīvi ietekmējusi naturalizācijas procesa gaitu. „Naturalizācijas process notiek, nekas nav apstājies, nekas nav apdraudēts,” teica PMLP priekšnieks.

Netraucēti tiek pieņemti iesniegumi ar lūgumiem atzīt par pilsoni, ierastajā ritmā tiek kārtoti arī naturalizācijas eksāmeni. Pēc reorganizācijas tāpat kā līdz šim naturalizācijas eksāmenus varēs kārtot ne tikai Rīgā, bet arī Daugavpilī un Liepājā un visas eksāmenu telpas būs aprīkotas ar nepieciešamajām video novērošanas kamerām, skaidroja V.Jēkabsons.


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā