Saeimā viesosies ES attīstības sadarbības komisārs Andris Piebalgs

(12.02.2010.)

Pirmdien, 15.februārī, Saeimas Eiropas lietu komisijas un Ārlietu komisijas deputāti tiksies ar šonedēļ amatā apstiprināto Eiropas Savienības (ES) attīstības sadarbības komisāru Andri Piebalgu.

„Ar komisāru Piebalgu pārrunāsim ne tikai Eiropas Savienības attīstības sadarbības politikas aktualitātes, bet vēlamies arī iepazīties ar viņa redzējumu par Eiropas Savienības kopējās ārpolitikas veidošanas principiem,” norāda Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Vaira Paegle.

„Eiropas Savienība ir lielākais palīdzības sniedzējs jaunattīstības valstīm, un Piebalgs turpmāk pārraudzīs gandrīz 50 miljardu eiro lielo attīstības sadarbības budžetu. Vienlaikus viņš cieši sadarbosies ar Augsto pārstāvi ārējās un drošības politikas jautājumos Ketrīnu Eštoni un arī pārstāvēs Eiropas Komisiju Eiropas Savienības ārlietu ministrijas sanāksmēs,” atzīmē V.Paegle.    

Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja pauž gandarījumu par Andra Piebalga apstiprināšanu ES attīstības sadarbības komisāra amatā. „Viņš ir Eiropas mēroga politiķis, kurš savu kompetenci spīdoši demonstrējis līdzšinējā darbā Eiropas Komisijā,” uzskata V.Paegle.

Eiropas lietu komisijas un Ārlietu komisijas kopsēde notiks pirmdien, 15.februārī, plkst.10.00 Saeimas Sarkanajā zālē, Jēkaba ielā 11.


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt