Saeimas komisija meklēs risinājumus augstākās izglītības konkurētspējas uzlabošanai

(01.02.2010.)
Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas deputāti otrdien, 2.februārī, uz komisijas sēdi aicinājuši izglītības un zinātnes ministri Tatjanu Koķi, lai diskutētu par iespējām uzlabot Latvijas augstskolu un zinātnisko institūtu starptautisko konkurētspēju.

„Rīt komisijas sēdē diskutēsim par ekonomikas ministra un izglītības ministres vadībā tapušo ziņojumu, kurā analizēta šī brīža situācija un piedāvāti risinājumi. Diemžēl ziņojumu saņemam tikai tagad, lai arī termiņš priekšlikumu izstrādei bija novembris. Tas ir aizkavējis arī jaunā Augstākās izglītības likuma izstrādes gaitu,” skaidro komisijas priekšsēdētājs Jānis Strazdiņš.

Komisijas priekšsēdētājs uzskata, ka jāveic tādas reformas, kas izglītības sistēmu padarīs elastīgu un atbilstošu tautsaimniecības prasībām. „Tikai sagatavojot augsti kvalificētus speciālistus un lielāku uzmanību pievēršot inovācijām, izveidosim uz zināšanām balstītu ekonomiku,” uzsver J.Strazdiņš. „Vienlaikus jāatceras, ka līdzekļi jālieto racionāli un jāpiesaista arī privātā sektora finansējums”.

Komisijas sēdē aicināti piedalīties Izglītības un zinātnes ministrijas un Ekonomikas ministrijas pārstāvji.

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde, kurā skatīs informatīvo ziņojumu par nepieciešamajām strukturālajām reformām augstākajā izglītībā un zinātnē Latvijas starptautiskās konkurētspējas paaugstināšanai, notiks otrdien, 2.februārī, plkst.10.00 Jēkaba ielā 16, 407.telpā.




Saeimas Preses dienests
Piektdien, 29.martā