Iedzīvotāji arī gada nogalē aktīvi interesējušies par Saeimas darbu

(14.01.2010.)

Arī aizvadītā gada nogalē iedzīvotāji aktīvi izmantojuši Saeimas Apmeklētāju un informācijas centra (AIC) piedāvātās iespējas, iepazīstoties ar AIC 2009.gada decembrī paveikto, ceturtdien, 14.janvārī, noskaidroja Mandātu ētikas un iesniegumu komisijas deputāti. Kopumā decembrī AIC klātienē vērsušies 112 apmeklētāji, bet telefoniski atbildes sniegtas uz 96 jautājumiem. 

Visbiežāk zvanītāji vēlās uzzināt Saeimas deputātu un Saeimas struktūrvienību kontaktinformāciju, kā arī saņemt informāciju par Saeimas darbu un likumprojektu izskatīšanas gaitu. Iedzīvotāji izmantojuši arī iespēju AIC telpās tikties ar deputātiem. Gada pēdējā mēnesī ar iedzīvotājiem tikās deputāti Aija Barča (TP), Ivans Klementjevs (SC) un Baiba Rivža (ZZS).

Decembrī Saeimā saņemti 329 iedzīvotāju iesniegumi, tostarp 50 priekšlikumi likumdošanas jautājumos. Iedzīvotāji aicinājuši, piemēram, risināt jautājumu par banku izsniegto kredītu procentu likmēm, ieturēto pensijas daļu pensionāra nāves gadījumā izmaksāt mantiniekiem, kā arī nesamazināt finansējumu augstākajai izglītībai. Iedzīvotāji kritizējuši ar sporta jomu saistīto valsts aģentūru likvidāciju, jauno mūzikas skolu mācību plāna projektu un nodokļa piemērošanu dienesta automašīnām.

Visvairāk iesniegumu adresēts Saeimas priekšsēdētājam Gundaram Daudzem, Saeimas sekretāra biedram Andrejam Klementjevam, kā arī deputātiem Artim Pabrikam, Aigaram Štokenbergam, Vairai Paeglei, Visvaldim Lācim un Dzintaram Ābiķim. 

Saeimas Apmeklētāju un informācijas centrs atrodas Rīgā, Jēkaba ielā 16 (ieeja no Trokšņu ielas). Tas strādā katru darba dienu no plkst.9.00 līdz 16.30. Centrs ir atvērts jebkuram apmeklētājam - lai tajā iekļūtu, nav nepieciešama caurlaide. Konsultācijas pieejamas ne tikai klātienē, bet arī pa Saeimas informatīvo tālruni 67087321 un e-pastu info@saeima.lv.


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā