Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze sveic pareizticīgos Ziemassvētkos

(06.01.2010.)

„Gluži kā gaišs un mirdzošs brīnums šajos Ziemassvētkos Latviju pārklājis balts sniegs - padarot gaišu, skaistu un cerību raisošu īso ziemas dienu. Mēs ceram, ka balti mirdzošais sniegs un ticība Ziemassvētku brīnumam šajā laikā tuvinās mūs sirdsmieram un garīgai izaugsmei,” sveicot Latvijas pareizticīgo kopienu Ziemassvētkos, novēl Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze.

G.Daudze uzsver, ka Pareizticīgā baznīca Latvijā ieņem īpašu vietu - tā ir ne tikai garīgais un reliģiskais centrs pareizticīgo kopienai, bet tai ir bijusi liela loma arī sabiedrības vienotības veicināšanā, kas šobrīd ir īpaši nozīmīga. Pareizticīgā baznīca vēsturiski apvienojusi latviešus, krievus, ukraiņus un citu tautību Latvijas iedzīvotājus. Vienojoties ticībā Dievam, cilvēki vienojas arī ikdienas dzīvē, mācās labāk viens otru saprast un uzticēties viens otram.

„Ticība ir sargājusi Latvijas tautu vissmagākajos brīžos un ļāvusi tai nesalūzt pat vislielāko grūtību priekšā. Kristīgā ticība devusi spēku Latvijas pareizticīgajiem, luterāņiem, katoļiem un citiem ticīgajiem. Svētajos Rakstos un Pareizticīgās baznīcas dziedājumos Jēzus Kristus piedzimšana dēvēta par visdziļāko un visdiženāko noslēpumu. Ticība šim noslēpumam padara Ziemassvētkus par kristīgās baznīcas gaišākajiem, skaistākajiem un nozīmīgākajiem svētkiem - tie simbolizē atjaunotni, ticības dzimšanu, garīgā spēka uzvaru,” uzskata Saeimas priekšsēdētājs.

 

Saeimas Preses dienests


 

Sestdien, 20.aprīlī