No nākamā gada plāno neizdot „Latvijas Republikas Saeimas un Ministru Kabineta Ziņotāju”

(08.12.2009.)

Saeimas Juridiskā komisija otrdien, 8.decembrī, konceptuāli atbalstīja grozījumus divos likumos, paredzot, ka no nākamā gada vairs netiek izdots „Latvijas Republikas Saeimas un Ministru Kabineta Ziņotājs”.  

Komisijas deputāti uzsvēra, ka šāda izdevuma drukas versija mūsdienās ir zaudējusi savu aktualitāti, ņemot vērā, ka Saeimas un valdības lēmumi ir pieejami elektroniski, turklāt šī informācija tiek publicēta arī oficiālajā laikrakstā „Latvijas Vēstnesis”.

„Latvijas Republikas Saeimas un Ministru Kabineta Ziņotājs” ir izdevums, kurā oficiāli tiek publicēti izsludinātie likumi, kā arī citi Saeimas pieņemtie akti un Ministru kabineta noteikumi.

Lai pārtrauktu šī izdevuma iznākšanu, Juridiskā komisija atbalstīja piecu Saeimas frakciju priekšsēdētāju iesniegtos grozījumus likumā „Par likumu un citu Saeimas, Valsts prezidenta un Ministru kabineta pieņemto aktu izsludināšanas, publicēšanas, spēkā stāšanās kārtību un spēkā esamību”.  Komisija vienojās virzīt tos izskatīšanai Saeimā steidzamības kārtā - divos lasījumos. Tāpat Juridiskās komisijas deputāti pauda konceptuālu atbalstu grozījumiem likumā „Par Latvijas Republikas starptautiskajiem līgumiem”, par kuru tālāko virzīšanu atbild Ārlietu komisija.



Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde