Saeimas komisija spriedīs par virszemes ciparu televīzijas apraides ieviešanu

(04.12.2009.)

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija pirmdien, 7.decembrī, uz sēdi aicinājusi atbildīgās amatpersonas un nozares pārstāvjus, lai diskutētu par virszemes ciparu televīzijas apraides ieviešanas gaitu.

„Lai gan Eiropas Savienības dalībvalstīm uz digitālo apraidi jāpāriet līdz 2012.gadam, Latvijas Radio un televīzijas centrs un Lattelecom to varētu īstenot jau nākamgad. Tā rezultātā līdz pat 100 tūkstošiem mājsaimniecību var palikt bez iespējas skatīties televīziju, ja nebūs pārgājušas no analogās uz digitālo sistēmu. Tādēļ esam sasaukuši komisijas sēdi, lai ar atbildīgajām amatpersonām diskutētu par šiem jautājumiem,” norāda komisijas priekšsēdētāja Ingrīda Circene.

Uz komisijas sēdi aicināti Satiksmes ministrijas, Nacionālās radio un televīzijas padomes, Latvijas Valsts radio un televīzijas centra, kā arī SIA „Lattelecom” pārstāvji.

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēde notiks pirmdien, 7.decembrī, plkst.13.00 Jēkaba ielā 16, 403.telpā.



Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt