Ināra Mūrniece Kanādas vēstniekam: drošība ir galvenais dienaskārtības jautājums

(10.08.2022.)
Galerija

“Drošība ir kļuvusi par galveno dienaskārtības jautājumu mūsu valstu divpusējās attiecībās. Esam pateicīgi par Kanādas ieguldījumu un līderību Baltijas reģiona drošības stiprināšanā, it īpaši NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas vadībā”, trešdien, 10.augustā, sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, tiekoties ar Kanādas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Kevinu Reksu (Kevin Rex). Vēstnieks parlamentā bija ieradies atvadu vizītē.

I.Mūrniece akcentēja, ka Baltijas valstis ir NATO robežas valstis ar Krieviju un atrodas tās militāro un hibrīdo draudu frontes līnijā. I.Mūrniece uzsvēra Kanādas nozīmīgo lomu NATO atturēšanas un aizsardzības struktūrās un būtisko ieguldījumu Krievijas radītā apdraudējuma atturēšanā reģionā.

“NATO samits Madridē ir vēsturisks notikums, un tajā pieņemtie lēmumi ir jāīsteno ātri.  Vienošanās starp Latviju un Kanādu sadarbībā ar sabiedrotajiem attīstīt paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupu līdz pilnas kaujas gatavības brigādei ir NATO kolektīvās aizsardzības atslēga,” vēstniekam sacīja I.Mūrniece. Saeimas priekšsēdētāja augstu vērtēja Kanādas sniegto atbalstu, pārliecinot citus sabiedrotos paaugstināt militāro klātbūtni Latvijā.

Pārrunājot valstu ekonomisko sadarbību, I.Mūrniece norādīja, ka mūsdienās drošības jomu nevar nodalīt no ekonomikas. Tā ir papildu stimuls valstīm kopīgi attīstīt augsto tehnoloģiju risinājumus un sadarboties kritiskās infrastruktūras produktu izstrādē, akcentēja Saeimas priekšsēdētāja. I.Mūrniece uzsvēra arī Rail Baltica un enerģētiskās neatkarības veicināšanas projektu nozīmību reģionā.

Puses pauda gandarījumu par politisko dialogu, tai skaitā parlamentu līmenī. Tāpat Saeimas priekšsēdētāja pateicās vēstniekam par personīgo ieguldījumu Latvijas un Kanādas divpusējo attiecību stiprināšanā.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72177720301187590
Izmantošanas noteikumi: http://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt