Solvita Āboltiņa: Jaunieši iesaistās Latvijas nākotnes veidošanā

(03.06.2011.)

„Esmu pārliecināta, ka iesaistīties Jauniešu Saeimā jūs pamudināja patiesa vēlēšanās līdzdarboties, lai kopīgiem spēkiem pilnveidotu un attīstītu mūsu Latviju, pašiem veidot tās nākotni, nevis tikai vērot! Jums rūp, kas notiek valstī, kā attīstīsies Latvija, kā mūsu cilvēki dzīvos pēc gadiem desmit vai divdesmit,” piektdien, 3. jūnijā, uzrunājot Jauniešu Saeimas deputātus, sacīja Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa.

Jauniešu parlaments, aptverot visus Latvijas reģionus, šogad tiek rīkots pirmo reizi visas valsts mērogā. Tajā piedalās jaunieši vecumā no 15 līdz 19 gadiem no pieciem vēlēšanu apgabaliem – Rīgas, Kurzemes, Latgales, Vidzemes un Zemgales. Sveicot jaunā parlamenta pārstāvjus, S.Āboltiņa uzsvēra: „Katrs no jums, aizstāvot un pārliecinot citus par savu ideju, kļuvis par Jauniešu Saeimas deputātu. Mani pārņem lepnums, redzot Saeimas sēžu zālē jauniešus no visas Latvijas, jauniešus, kuri ir darboties griboši un dažādu ideju bagāti, jauniešus, kurus virza jaunības enerģija, degsme un ideāli.”

„Šodien jums būs iespēja gūt reālu pieredzi līdzdalības demokrātijas īstenošanā – strādāt ar konkrētiem deklarāciju projektiem, debatēt, paust savu viedokli un pārliecināt kolēģus par savas idejas atbalstīšanu kādā no atbildīgajām komisijām. Šīs dienas laikā jums būs iespēja diskutēt par sev svarīgiem jautājumiem, kā arī pašiem izjust, ko nozīmē būt deputātam – tautas – vai šajā gadījumā – jauniešu pārstāvim,” pauda Saeimas priekšsēdētāja.

Jauniešu Saeimas darbs iespēju robežās tiek pietuvināts reālajam Saeimas darbam un likumu izstrādes procesam. Jauniešu Saeima strādās četrās komisijās - Izglītības, kultūras un zinātnes komisijā, Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijā, Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijā vai Eiropas lietu komisijā. Tajās jaunieši piedāvās priekšlikumus, lai uzlabotu deklarāciju projektus, kuri tapa, apkopojot Jauniešu Saeimas deputātu kandidātu idejas par Latvijas izaugsmi un nākotni. Deklarāciju projekti pieejami interneta vietnē www.jauniesusaeima.lv.

Jauniešu Saeimas moto ir Caur pieredzi uz izpratni!, jo pašu līdzdalība ļaus labāk iepazīt arī parlamenta ikdienas darbu un izprast politiskos procesus parlamentārajā demokrātijā.

Jauniešu Saeimu organizē Latvijas parlaments sadarbībā ar biedrību „Sabiedrība par atklātību „Delna”” un biedrību „Latvijas Bērnu forums”.

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157626873985682/with/5792456865/
Izmantojot fotogrāfijas, atsauce uz Saeimu obligāta.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā