Saeimas priekšsēdētāja Vācijas parlamentāriešiem pateicas par 20 neatkarības gados sniegto atbalstu

(25.05.2011.)

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa trešdien, 25.maijā, Berlīnē tiekoties ar Bundestāga Vācijas-Baltijas sadarbības grupas priekšsēdētāju Kristelu Hapahu-Kazanu (Christel Happach-Kasan), pateicās par Vācijas parlamentāriešu sniegto ilggadējo atbalstu Latvijas valsts attīstībā kopš neatkarības atgūšanas.

„Šogad Latvija atzīmē 20.gadadienu kopš faktiskās neatkarības atjaunošanas. Jau pirmajos atjaunotās neatkarības mēnešos baltieši Vācijas parlamentā atrada draugus un atbalstītājus,” tikšanās laikā sacīja S.Āboltiņa, uzsverot, ka arī patlaban Vācijas-Baltijas sadarbības grupa strādā ļoti aktīvi. „Jūs personīgi esat vairākkārt viesojusies Latvijā un turpinājusi sniegt neatsveramu atbalstu tam, lai Baltijas valstis un Vācija varētu sēdēt pie viena galda gan Eiropas Savienībā, gan NATO; lai mēs varētu lepoties ar ļoti intensīvām un daudzšķautnainām divpusējām attiecībām, ciešu ekonomisko sadarbību un intensīvu kultūras apmaiņu,” uzrunājot K.Hapahu-Kazanu, sacīja S.Āboltiņa.

S.Āboltiņa uzsvēra, ka abas valstis šo divdesmit gadu laikā ir kļuvušas par uzticamiem partneriem: „Tagad jau septiņus gadus mēs darbojamies līdzās Eiropas Savienībā un NATO ietvaros. Esam piedzīvojuši vienotas Eiropas pacēluma brīžus, gan arī savu tiesu vilšanās. Latviju vēl nesen skāra smaga ekonomiskā krīze.” S.Āboltiņa norādīja uz politiķu atbildību, lai katrai valstij un Eiropai kopumā tiktu izvēlēti labākie un pareizākie attīstības ceļi. „Atbalstot Baltijas valstis, Vācija izvēlējās pareizāko ceļu, jo ir ieguvusi uzticamus sabiedrotos. Uz šī pamata mēs arī turpmāk balstīsim mūsu kopīgo sadarbību un esmu gandarīta, ka parlamentārai sadarbībai šeit ir centrālā loma,” atzina Saeimas priekšsēdētaja.  

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa no 23. līdz 25.maijam darba vizītē uzturas Vācijas Federatīvajā Republikā.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde