Saeima ver durvis vairākiem simtiem skolēnu

(16.02.2011.)

Līdztekus vairākiem simtiem citu darba devēju arī Saeima šodien, 16.februārī, ir vērusi savas durvis zinātkāriem skolēniem, kuri vēlas tuvplānā iepazīt savu nākotnes profesiju.

Skolēni Saeimā sāka ierasties jau pirms plkst.8.00 rītā. Daudzi ir agri cēlušies, lai no attālākām pilsētām nokļūtu līdz Saeimas namam Vecrīgā.

Ēnu dienā skolēniem ir iespēja klātienē sekot Saeimas deputātu un arī darbinieku darbam. Vēl pirms komisiju norises deputāti steidza satikt savas „ēnas”, lai dotu ieskatu sava darba ikdienā. Lielās jauniešu intereses dēļ vairākas Saeimas komisijas savu norisi no ierastajām telpām pārcēla uz lielākām.

Šodien „ēnas” ir ne tikai Saeimas deputātiem un darbiniekiem, bet arī žurnālisti un uz komisijas sēdēm uzaicinātās personas nāk ar savām „ēnām”.

Saeimas priekšsēdētājas Solvitas Āboltiņas dienas gaitām šodien seko četras „ēnas”. Plkst.12.30 Saeimas priekšsēdētāja un viņas „ēnas” tiksies ar Kanādas vēstnieku Skotu Heteringtonu (Scott Heatherington).

Plkst.13.00 visas „ēnas” varēs klausīties Solvitas Āboltiņas stāstījumu par parlamenta darbu. Šī tikšanās notiks Saeimas sēžu zālē, kur skolēniem būs iespēja sēdēt deputātu krēslos. Bet plkst.13.30 Saeimas „ēnu devēji” un „ēnas” uz Saeimas nama Lielajām kāpnēm tiks iemūžinātas kopīgajā fotogrāfijā.

Saskaņā ar Ēnu dienas organizētāju Junior Achievement – Latvia informāciju Saeima ir piedāvājusi visvairāk vakanču. 2009.gadā Saeima tika atzīta par vienu no labākajiem „ēnu” devējiem, un pagājušajā gadā Ēnu dienā Saeimu apmeklēja vairāk nekā 200 dažāda vecuma skolēnu no visas Latvijas.

Foto no Ēnu dienas Saeimā: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157625940170829/
Izmantojot materiālus, atsauce uz Saeimu obligāta.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt