Āboltiņa ar Eiropas Parlamenta deputātiem pārrunās jaunās iespējas aizstāvēt Latvijas intereses Eiropā

(13.01.2011.)

Piektdien, 14.janvārī, Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa, tiekoties ar Eiropas Parlamenta deputātiem no Latvijas, plānojusi pārrunāt jaunās pilnvaras, kas līdz ar Lisabonas līguma stāšanos spēkā ir radītas Eiropas Parlamentam un sniedz iespēju vēl augstākā līmenī aizstāvēt mūsu valsts intereses Eiropā.

Janvāra beigās Saeimā tiks rīkotas debates par ārpolitikas un Eiropas Savienības jautājumiem. Tādēļ Saeimas priekšsēdētāja labprāt uzklausīs arī Eiropas Parlamenta deputātu viedokli par tiem jautājumiem, par kuriem būtu svarīgi debatēt Saeimā. Tāpat plānots pārrunāt, kā pilnveidot sadarbību starp Saeimas un Eiropas Parlamentā pārstāvētajiem Latvijas deputātiem, kas kļūst arvien aktuālāka, gatavojoties Latvijas prezidentūrai Eiropas Savienībā.

„Tuvākajos gados Eiropas Savienībā tiks pieņemti lēmumi, kas būtiski ietekmēs Latvijas un tās iedzīvotāju nākotni – šobrīd tiek apspriesta nākamā finanšu perspektīva, tai skaitā, Kohēzijas fonda nākotne un izlīdzinātie maksājumi zemniekiem. Tādēļ Latvijas interešu aizstāvībai ir jākoncentrē spēki un jāizmanto visi mums pieejamie resursi. Mūsu Eiropas Parlamenta deputātu aktivitātei šajā procesā būs liela loma, jo viņi nodrošina tiešu saiti starp Latvijas iedzīvotājiem un viņu interešu pārstāvību Eiropas līmenī,” pauž S.Āboltiņa.

Lisabonas līgums nodrošina lielāku Eiropas Parlamenta ietekmi uz Eiropas politiku nekā jelkad agrāk. Lisabonas līgums padara Eiropas Parlamentu par spēcīgāku likumdevēju vairāk nekā 40 jaunās jomās. Šo jomu vidū ir lauksaimniecība, enerģijas drošība, imigrācija, tieslietas un iekšlietas, veselības aprūpe un struktūrfondi. Eiropas Parlaments arī iegūst lielāku lomu budžeta noteikšanā.

Tikšanās paredzēta piektdien, 14.janvārī,  plkst.12.00 Saeimas Viesu zālē.

 

 
Saeimas Preses dienests

Otrdien, 16.aprīlī
08:30  Juridiskās komisijas Krimināltiesību un sodu politikas apakškomisijas sēde
09:40  Saeimas Prezidija sēde
10:00  Juridiskās komisijas sēde
10:00  Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēde
10:00  Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēde
10:00  Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas sēde
10:00  Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēde
10:00  Sociālo un darba lietu komisijas sēde
10:30  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde
12:00  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas Eksporta un konkurētspējas apakškomisijas un Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas Iekšējās drošības apakškomisijas kopsēde
12:00  Juridiskās komisijas Satversmes un tiesu politikas apakškomisijas sēde
12:00  Juridiskās komisijas Satversmes un tiesu politikas apakškomisijas sēde
13:00  Sociālo un darba lietu komisijas Sabiedrības veselības apakškomisijas sēde
13:00  Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas Administratīvi teritoriālās reformas rezultātu izvērtēšanas apakškomisijas sēde
14:00  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas Ēnu ekonomikas apkarošanas apakškomisijas sēde
14:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Augstākās izglītības, zinātnes un cilvēkkapitāla apakškomisijas sēde