Latvijas Republikas 9.Saeimas

rudens sesijas otrā sēde

2010.gada 9.septembrī

Sēdi vada Latvijas Republikas 9.Saeimas priekšsēdētājs

Gundars Daudze.

 

Sēdes darba kārtība
Satura rādītājs
Balsojumi
Frakciju viedokļi

Sēdes vadītājs. Labrīt, godātie kolēģi! Lūdzu, ieņemiet vietas!

Sākam Saeimas 2010.gada 9.septembra sēdi.

Pirms mēs sākam izskatīt apstiprināto sēdes darba kārtību, mums ir jālemj par iesniegtajiem grozījumiem sēdes darba kārtībā.

Saeimas Prezidijs ir saņēmis Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas iesniegumu ar lūgumu izdarīt izmaiņu šodienas sēdes darba kārtībā un svītrot no sadaļas „Likumprojektu izskatīšana” likumprojekta „Grozījumi Kredītiestāžu likumā”” izskatīšanu otrajā lasījumā līdz turpmākajam komisijas lēmumam, par ko Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija informēs atsevišķi. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst. Darba kārtība ir grozīta.

Savukārt Ārlietu komisija lūdz iekļaut šodienas sēdes darba kārtībā izskatīšanai pirmajā lasījumā likumprojektu „Par Instrumentu Starptautiskās telekomunikāciju savienības konstitūcijas grozīšanai un Instrumentu Starptautiskās telekomunikāciju savienības konvencijas grozīšanai”. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst. Darba kārtība ir grozīta.

Saeimas Ārlietu komisija lūdz Prezidiju ziņot un iekļaut Saeimas 2010.gada 9.septembra sēdes darba kārtībā komisijas izstrādāto likumprojektu „Grozījums Saeimas kārtības rullī” - tātad sadaļā „Prezidija ziņojumi”. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst. Darba kārtība ir grozīta.

Un tā, godātie kolēģi, sākam izskatīt apstiprināto šodienas sēdes darba kārtību.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu „Ieroču un speciālo līdzekļu aprites likums” nodot Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija.

Saskaņā ar Saeimas kārtības rulli viens deputāts var runāt „par”, viens - „pret” likumprojekta nodošanu komisijai.

Vārds deputātam Vladimiram Buzajevam. Viņš runās „pret”.

V.Buzajevs (PCTVL frakcija).

Cienījamais Prezidij! Cienījamās dāmas un kungi! Ministru kabinets, izpildot divas ES direktīvas, iesniedzis Saeimai jaunu Ieroču aprites likumu. Kas šajā likumā ir jauns - tas ir teikts anotācijā.

Es jums pateikšu, kas tur nav mainījies. Un, proti, spēkā paliek jau 1993.gadā ieviestais aizliegums nepilsoņiem veikt komercdarbību, kas saistīta ar ieročiem. Pilnā mērā viņiem nav pieejamas arī pašaizsardzības tiesības: nepilsoņiem ir liegts nēsāt šaujamieročus un pat kolekcionēt ieročus un munīciju. Kopā ar nepilsoņiem tas ir aizliegts alkoholiķiem, narkomāniem, noziedzīgu grupējumu locekļiem. Šai pilsoņu un nepilsoņu tiesību atšķirībai piemīt klaji apvainojošs raksturs, kā arī vēl 25 atšķirībām no 79.

Ierobežojumi nepilsoņiem nedarbojas attiecībā uz īstajiem ārvalstniekiem, Eiropas Savienības pilsoņiem, kā arī citos 16 gadījumos no 79. Lūk, ko šajā sakarā teicis Latvijas tiesībsargs (citēju): „Šobrīd pastāv vairākas jomas, piemēram, īpašumtiesības, dalība pašvaldību vēlēšanās, nodarbinātība un citas, kur normatīvajos aktos Eiropas Savienības pilsoņiem ir paredzētas plašākas tiesības nekā Latvijas nepilsoņiem. Tas rada situāciju, ka Latvijā citu Eiropas Savienības valstu pilsoņiem ir noteikts plašāks tiesību kopums nekā Latvijas nepilsoņiem, kuriem parasti ir ciešāka faktiskā saikne ar Latviju un nav tiesiskas saiknes ar citu valsti.

Nepārkāpjot valsts mērķi samazināt personu bez pilsonības un arī nepilsoņu skaitu, būtu ieteicams, balstoties uz tiesībpolitiskiem apsvērumiem, pārvērtēt nepilsoņu tiesību apjomu un likumīgās intereses katru reizi, kad Latvijā kādas tiesības tiek piešķirtas Eiropas Savienības pilsoņiem.” (Citāta beigas.) Tad nu, lūk, ņemsim un pārvērtēsim!

Nedot nepilsoņiem tādas pašas tiesības, kādas ir pilsoņiem, izmantojot ieročus, - tas ir vistīrākais rasisms un paranojālā ksenofobija. Šim rasismam un ksenofobijai jau ir apritējuši vismaz 17 gadi. Pietiek! Partija PCTVL aicina atgriezt likumprojektu Ministru kabinetam pārstrādāšanai, lai varētu piešķirt tam civilizētu, eiropeisku veidolu.

Aicinu balsot „pret”.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Vārds deputātam Jurim Dobelim. Viņš aicinās balsot „par” likumprojekta nodošanu komisijai.

J.Dobelis (TB/LNNK frakcija).

Cienītie kolēģi! Ir viens skaidrs teikums jāpasaka. Nebūs te, Latvijā, nekādas liekas šaudīšanās un staigāšanas ar trim pistolēm pie jostas! Un, ja nu tu gribi šaudīties, tad vispirms naturalizējies! Tāda ir šā jautājuma būtība. Aicinu atbalstīt.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Viens deputāts runājis „par”, viens - „pret” likumprojekta nodošanu komisijai.

Lūdzu zvanu! Balsosim par Ministru kabineta iesniegtā likumprojekta „Ieroču un speciālo līdzekļu aprites likums” nodošanu Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijai, nosakot, ka tā ir atbildīgā komisija! Lūdzu balsošanas režīmu! (No zāles dep. J.Dobelis: „Buzajev, tev nebūs šaut!”) Lūdzu rezultātu! Par - 69, pret - 5, atturas - 14. Likumprojekts komisijai nodots.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu „Grozījumi Dabas resursu nodokļa likumā” nodot Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijai un Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijai un noteikt, ka Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst.

Saeimas Prezidijs ierosina Sociālo un darba lietu komisijas iesniegto likumprojektu „Grozījumi Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likumā” nodot Sociālo un darba lietu komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst.

Saeimas Prezidijs ierosina Saeimas Ārlietu komisijas iesniegto likumprojektu „Grozījums Saeimas kārtības rullī” nodot Ārlietu komisijai un Juridiskajai komisijai un noteikt, ka Ārlietu komisija ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Es atvainojos, te rakstīts... Jā, es atvainojos, mēs konsultējāmies Prezidijā, tā kā šis likumprojekts ir pavisam nesen iesniegts... Tātad vēlreiz - Saeimas Prezidijs ierosina Saeimas Ārlietu komisijas iesniegto likumprojektu „Grozījums Saeimas kārtības rullī” nodot Ārlietu komisijai un Juridiskajai komisijai un noteikt, ka Juridiskā komisija ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Ir vai nav? Neesot iebildumu. Tātad likumprojekts tiek nodots abām šīm komisijām - Ārlietu komisijai un Juridiskajai komisijai -, nosakot, ka Juridiskā komisija ir atbildīgā komisija.

Godātie kolēģi! Pārejam pie nākamās darba kārtības sadaļas „Amatpersonu ievēlēšana, apstiprināšana, iecelšana, atbrīvošana vai atlaišana no amata, uzticības vai neuzticības izteikšana”.

Lēmuma projekts „Par Marutas Bites apstiprināšanu par Rīgas rajona tiesas tiesnesi”.

Juridiskās komisijas vārdā - deputāts Jānis Reirs.

J.Reirs (frakcija „Jaunais laiks”).

Augsti godātais priekšsēdētāja kungs! Augsti godātais Prezidij! Godātie kolēģi! Juridiskā komisija ir sagatavojusi un piedāvā jums lēmuma projektu „Par Marutas Bites apstiprināšanu par Rīgas rajona tiesas tiesnesi”. Juridiskā komisija savā sēdē izskatīja šo lēmuma projektu, aizklāti balsoja un atbalstīja to. Lūdzu arī Saeimu atbalstīt šo lēmuma projektu.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu „Par Marutas Bites apstiprināšanu par Rīgas rajona tiesas tiesnesi”! Atgādinu, ka balsojums ir aizklāts. Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 86, pret un atturas - nav. Lēmums pieņemts.

Lēmuma projekts „Par Gata Štauera atbrīvošanu no Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesas tiesneša amata”.

Juridiskās komisijas vārdā - deputāts Jānis Reirs.

J.Reirs (frakcija „Jaunais laiks”).

Juridiskā komisija ir sagatavojusi lēmuma projektu „Par Gata Štauera atbrīvošanu no Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesas tiesneša amata”. Juridiskā komisija izskatīja šo lēmuma projektu, aizklāti balsoja un atbalstīja to. Lūdzu arī Saeimu atbalstīt šo lēmuma projektu.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu „Par Gata Štauera atbrīvošanu no Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesas tiesneša amata”! Atgādinu, ka balsojums ir aizklāts. Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 86, pret - nav, atturas - 1. Lēmums pieņemts.

Lēmuma projekts „Par Edgara Puriņa atbrīvošanu no Administratīvās apgabaltiesas tiesneša amata”.

Juridiskās komisijas vārdā - deputāts Jānis Reirs.

J.Reirs (frakcija „Jaunais laiks”).

Juridiskā komisija ir sagatavojusi lēmuma projektu „Par Edgara Puriņa atbrīvošanu no Administratīvās apgabaltiesas tiesneša amata”. Tas notiek pēc viņa paša vēlēšanās. Juridiskā komisija izskatīja šo lēmuma projektu, aizklāti balsoja un atbalstīja to. Lūdzu arī Saeimu to atbalstīt.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! (No zāles dep. K.Leiškalns: „Lai strādā!”) Balsosim par lēmuma projektu „Par Edgara Puriņa atbrīvošanu no Administratīvās apgabaltiesas tiesneša amata”! Atgādinu, ka balsojums ir aizklāts. Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 84, pret - 1, atturas - 2. Lēmums pieņemts.

Godātie kolēģi! Pirms mēs sākam izskatīt sadaļu „Likumprojektu izskatīšana”, mums jālemj vēl par diviem iespējamiem grozījumiem šodienas sēdes darba kārtībā.

Saeimas Sociālo un darba lietu komisija lūdz šīs pašas komisijas izstrādāto likumprojektu „Grozījumi Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likumā”, kas ir nodots šai komisijai kā vienīgajai un atbildīgajai komisijai, izskatīt šodienas sēdē pirmajā lasījumā bez atkārtotas izskatīšanas atbildīgajā komisijā. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst. Darba kārtība ir grozīta.

Un... Ā, jā... Vairāk grozījumu nav iesniegts.

Sākam izskatīt sadaļu „Likumprojektu izskatīšana”.

Likumprojekts „Grozījums Ceļu satiksmes likumā”, otrais lasījums. Likumprojekts atzīts par steidzamu.

Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vārdā - deputāts Madars Lasmanis.

M.Lasmanis (frakcija „Jaunais laiks”).

Labrīt, godātie kolēģi! Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija otrajā, galīgajā, lasījumā ir izskatījusi likumprojektu „Grozījums Ceļu satiksmes likumā”.

Saņemti četri priekšlikumi.

1. - deputāta Kastēna priekšlikums. Nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

M.Lasmanis. 2. - deputāta Kastēna priekšlikums. Nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

M.Lasmanis. 3. - deputāta Kastēna priekšlikums. Nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

M.Lasmanis. 4. - deputāta Kastēna priekšlikums. Nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

M.Lasmanis. Līdz ar to visi priekšlikumi ir izskatīti. Aicinu atbalstīt likumprojektu kopumā otrajā, galīgajā, lasījumā.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu „Grozījums Ceļu satiksmes likumā” otrajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 76, pret - nav, atturas - 2. Likums pieņemts.

Likumprojekts „Par nekustamā īpašumā esošas zemes daļas kompensēšanu”, otrais lasījums. Likumprojekts atzīts par steidzamu.

Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vārdā - deputāte Anna Seile.

A.Seile (partijas „Pilsoniskā Savienība” frakcija).

Labrīt, godātie deputāti! (No zāles dep. K.Leiškalns: „Labrīt!”) Izskatīsim dokumentu, kura numurs ir 6226B.

Šis likumprojekts ir izveidots kā īpašais likums, un mēs izskatām to galīgajā lasījumā. Ir runa par tās zemes daļas kompensēšanu, kas sakarā ar Abrenes lietu ir nonākusi Krievijas teritorijā. Vienai īpašniecei zemes daļu gribam kompensēt, lai novērstu šo netaisnību, jo arī viņas zemes daļa ir nonākusi Krievijas teritorijā.

Tagad izskatīsim priekšlikumus.

1.priekšlikums precizē virsrakstu. Priekšlikumu iesniegusi Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija. Lūdzam atbalstīt.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

A.Seile. 2.priekšlikums. Arī šo priekšlikumu sagatavojusi atbildīgā komisija, un šajā priekšlikumā tiek precizēta pirmā lasījuma redakcija, papildinot šo iepriekšējā lasījumā izskatīto tekstu ar datiem par Krievijas teritorijā nonākušās zemes daļas lielumu un kompensējamās zemes platību.

Lūdzam atbalstīt.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

A.Seile. Un 3.priekšlikums - pēdējais priekšlikums. Arī to ir sagatavojusi atbildīgā komisija, un tas precizē tos pienākumus, kādi ir jāveic Valsts zemes dienestam un zemes īpašniekam, saņemot jaunu kompensējamo zemes daļu Latvijas teritorijā. Lūdzam atbalstīt.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

A.Seile. Paldies.

Līdz ar to visi priekšlikumi ir izskatīti.

Lūdzu atbalstīt likumprojektu kopumā.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu „Par nekustamā īpašumā esošas zemes daļas kompensēšanu” otrajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 82, pret un atturas - nav. Likums pieņemts.

Likumprojekts „Grozījumi Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja amatpersonu izdienas pensiju likumā”, otrais lasījums. Likumprojekts atzīts par steidzamu.

Sociālo un darba lietu komisijas vārdā - deputāte Aija Barča.

A.Barča (pie frakcijām nepiederoša deputāte).

Labrīt, godātie kolēģi! Augsti godātais Saeimas priekšsēdētāja kungs! Prezidija locekļi!

Sociālo un darba lietu komisija jūsu akceptam šodien sagatavojusi septiņus likumprojektus.

„Grozījumi Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja amatpersonu izdienas pensiju likumā”. Iesniegti septiņi priekšlikumi.

1. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

A.Barča. 2. - Juridiskā biroja priekšlikums. Komisijas sēdē atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

A.Barča. 3. - Juridiskā biroja priekšlikums. Komisijas sēdē atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

A.Barča. 4. - Sociālo un darba lietu komisijas izstrādāts. Komisijas sēdē atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

A.Barča. 5. - labklājības ministra Ulda Auguļa kunga izstrādāts priekšlikums. Komisijas sēdē atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

A.Barča. 6. - Juridiskā biroja priekšlikums. Daļēji atbalstīts, iekļaujot komisijas 7.priekšlikumā, kas ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

A.Barča. Līdz ar to šajā likumprojektā visi iesniegtie priekšlikumi ir izskatīti. Lūdzu parlamentu atbalstīt likumprojektu otrajā, galīgajā, lasījumā.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu „Grozījumi Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja amatpersonu izdienas pensiju likumā” otrajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 84, pret un atturas - nav. Likums pieņemts.

Likumprojekts „Grozījumi Prokuroru izdienas pensiju likumā”, otrais lasījums. Likumprojekts atzīts par steidzamu.

Sociālo un darba lietu komisijas vārdā - deputāte Ausma Ziedone-Kantāne.

A.Ziedone-Kantāne (frakcija „Jaunais laiks”).

Tā! Godājamais Saeimas Prezidij, priekšsēdētāj un godājamie kolēģi! Mēs strādāsim ar likumprojektu Nr.1830/Lp9 - „Grozījumi Prokuroru izdienas pensiju likumā”. Otrajam lasījumam ir iesniegti deviņi priekšlikumi.

1. - Juridiskā biroja priekšlikums. Un tas ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

A.Ziedone-Kantāne. 2. - Juridiskā biroja priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

A.Ziedone-Kantāne. 3. - labklājības ministra Ulda Auguļa kunga priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

A.Ziedone-Kantāne. 4. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

A.Ziedone-Kantāne. 5. - Sociālo un darba lietu komisijas priekšlikums. Atkal atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

A.Ziedone-Kantāne. Vienu mirklīti! 6. - labklājības ministra Auguļa kunga priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

A.Ziedone-Kantāne. 7. - Juridiskā biroja priekšlikums. Daļēji atbalstīts un iekļauts 8. - komisijas priekšlikumā.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

A.Ziedone-Kantāne. 8. - Sociālo un darba lietu komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

A.Ziedone-Kantāne. Un 9. - Juridiskā biroja priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

A.Ziedone-Kantāne. Un lūdzu, ļoti lūdzu atbalstīt likumprojektu otrajā, galīgajā, lasījumā. (No zāles dep. K.Leiškalns: „Paldies, Ausma! Labs ziņojums!”)

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta „Grozījumi Prokuroru izdienas pensiju likumā” pieņemšanu otrajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 83, pret un atturas - nav. Likums pieņemts.

Likumprojekts „Grozījumi Militārpersonu izdienas pensiju likumā”, otrais lasījums. Likumprojekts atzīts par steidzamu.

Sociālo un darba lietu komisijas vārdā - deputāte Aija Barča.

A.Barča (pie frakcijām nepiederoša deputāte).

Godātie kolēģi! Likumprojekts „Grozījumi Militārpersonu izdienas pensiju likumā”. To iesniedzis Ministru kabinets. Likumprojekta numuri jums ir tabulā norādīti.

1.priekšlikums. Iesniedzis Juridiskais birojs. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

A.Barča. 2.priekšlikums ir no pievienotajiem „Grozījumiem Militārpersonu izdienas pensiju likumā”. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

A.Barča. 3. - Juridiskā biroja iesniegts priekšlikums. Ir daļēji atbalstīts, iekļaujot komisijas 4.priekšlikumā, kas ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

A.Barča. 5. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

A.Barča. 6.priekšlikumu izstrādājusi atbildīgā komisija. Komisijas sēdē atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

A.Barča. 7. - Sociālo un darba lietu komisijas izstrādāts priekšlikums. Komisijas sēdē atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

A.Barča. 8. - Sociālo un darba lietu komisijas priekšlikums. Komisijas sēdē atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

A.Barča. 9. - Sociālo un darba lietu komisijas izstrādāts priekšlikums. Komisijas sēdē ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

A.Barča. 10. - Juridiskā biroja priekšlikums. Komisijas sēdē ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

A.Barča. 11.priekšlikums ir no pievienotā likumprojekta „Grozījumi Militārpersonu izdienas pensiju likumā”. Komisijas sēdē atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

A.Barča. 12.priekšlikums ir no pievienotā likumprojekta „Grozījumi Militārpersonu izdienas pensiju likumā”. Komisijas sēdē atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

A.Barča. Arīdzan 13.priekšlikums ir pievienotā likumprojekta „Grozījumi Militārpersonu izdienas pensiju likumā” norma. Komisijas sēdē atbalstīta.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

A.Barča. 14.priekšlikums - arī tā ir norma no pievienotā likumprojekta „Grozījumi Militārpersonu izdienas pensiju likumā”. Komisijas sēdē atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

A.Barča. 15.priekšlikums - arī tā ir norma no pievienotā likumprojekta „Grozījumi Militārpersonu izdienas pensiju likumā”. Komisijas sēdē noraidīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

A.Barča. Līdz ar to visi sagatavotie un iesniegtie priekšlikumi ir izskatīti. Lūdzu parlamenta atbalstu otrajam, galīgajam, lasījumam.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu „Grozījumi Militārpersonu izdienas pensiju likumā” otrajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 88, pret - 1, atturas - nav. Likums pieņemts.

Likumprojekts „Grozījumi Tiesnešu izdienas pensiju likumā”, otrais lasījums. Likumprojekts atzīts par steidzamu.

Sociālo un darba lietu komisijas vārdā - deputāte Ausma Ziedone-Kantāne.

A.Ziedone-Kantāne (frakcija „Jaunais laiks”).

Godājamais Prezidij, priekšsēdētāj un godājamie kolēģi! Mēs strādāsim ar likumprojektu Nr.1832/Lp9 - „Grozījumi Tiesnešu izdienas pensiju likumā”.

Otrajam lasījumam ir iesniegti septiņi priekšlikumi.

1. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

A.Ziedone-Kantāne. 2. - Juridiskā biroja priekšlikums. Arī atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

A.Ziedone-Kantāne. 3. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

A.Ziedone-Kantāne. 4. - Sociālo un darba lietu komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

A.Ziedone-Kantāne. 5. - labklājības ministra Auguļa kunga priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

A.Ziedone-Kantāne. 6. - Juridiskā biroja priekšlikums. Daļēji atbalstīts, iekļauts 6. - komisijas priekšlikumā. Lūdzu atbalstīt.

Sēdes vadītājs. Paga, es atvainojos, komisijas priekšlikums nevar būt 6.priekšlikums... 6.priekšlikums nevar būt iekļauts 6.priekšlikumā. Tas nozīmē, ka tur ir drukas kļūda... Acīmredzot tas ir iekļauts 7. - komisijas priekšlikumā, jā.

A.Ziedone-Kantāne. Nu tā te rakstīts - „komisijas priekšlikumā Nr.6”.

Sēdes vadītājs. Bet... jā, es saprotu, rakstītajam ne vienmēr var ticēt. Tātad skatīsimies pēc būtības...

A.Ziedone-Kantāne. Jā, labi...

Sēdes vadītājs. Juridiskā biroja priekšlikums ir ļoti līdzīgs Sociālo un darba lietu komisijas priekšlikumam, tas ir daļēji atbalstīts un iekļauts Sociālo un darba lietu komisijas priekšlikumā - priekšlikumā Nr.7. Tā ir, jā? Tā ir.

A.Ziedone-Kantāne. Jā, tā ir.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Deputātiem nav iebildumu? Deputātiem nav iebildumu.

A.Ziedone-Kantāne. 7. - Sociālo un darba lietu komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

A.Ziedone-Kantāne. Lūdzu atbalstīt likumprojektu otrajā, galīgajā, lasījumā.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu!

A.Ziedone-Kantāne. Paldies.

Sēdes vadītājs. Balsosim par likumprojektu „Grozījumi Tiesnešu izdienas pensiju likumā” otrajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 81, pret un atturas - nav. Likums pieņemts.

Likumprojekts „Grozījumi Valsts un pašvaldību profesionālo orķestru, koru, koncertorganizāciju, teātru un cirka mākslinieku izdienas pensiju likumā”, otrais lasījums. Likumprojekts atzīts par steidzamu.

Sociālo un darba lietu komisijas vārdā - deputāte Ausma Ziedone-Kantāne.

A.Ziedone-Kantāne (frakcija „Jaunais laiks”).

Jā, nāku tribīnē vēlreiz.

Godājamie kolēģi, mēs strādāsim ar likumprojektu Nr.1833/Lp9 - „Grozījumi Valsts un pašvaldību profesionālo orķestru, koru, koncertorganizāciju, teātru un cirka mākslinieku izdienas pensiju likumā”. Ļoti, ļoti svarīgs likums.

Otrajam lasījumam ir iesniegti deviņi priekšlikumi.

1. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

A.Ziedone-Kantāne. 2. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

A.Ziedone-Kantāne. 3. - Juridiskā biroja priekšlikums. Arī tas ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

A.Ziedone-Kantāne. 4. - labklājības ministra Auguļa kunga priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

A.Ziedone-Kantāne. 5. - Juridiskā biroja priekšlikums. Arī tas atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

A.Ziedone-Kantāne. 6. - Sociālo un darba lietu komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

A.Ziedone-Kantāne. 7. - labklājības ministra Auguļa kunga priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

A.Ziedone-Kantāne. Vai dieniņ, nu būs atkal sarežģīti!

8. - Juridiskā biroja priekšlikums, kas daļēji ir atbalstīts komisijas 9.priekšlikumā.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

A.Ziedone-Kantāne. Rakstītam neticēt... Runātam ticēt! Paldies.

9. - Sociālo un darba lietu komisijas priekšlikums. Un tas ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

A.Ziedone-Kantāne. Lūdzu, mīļie deputāti, atbalstiet otrajā, galīgajā, lasījumā šo likumprojektu! Māksliniekiem tas ir ļoti svarīgs. Es jūs ļoti, ļoti lūdzu! Paldies jau iepriekš. (No zāles dep. K.Leiškalns: „Ar prieku, mīļā Ausma!”)

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu „Grozījumi Valsts un pašvaldību profesionālo orķestru, koru, koncertorganizāciju, teātru un cirka mākslinieku izdienas pensiju likumā” otrajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 79, pret un atturas - nav. Likums pieņemts.

Likumprojekts „Grozījumi likumā „Par izdienas pensijām Iekšlietu ministrijas sistēmas darbiniekiem ar speciālajām dienesta pakāpēm””, otrais lasījums. Likumprojekts atzīts par steidzamu.

Sociālo un darba lietu komisijas vārdā - deputāte Aija Barča.

A.Barča (pie frakcijām nepiederoša deputāte).

Godātie kolēģi! Sociālo un darba lietu komisija šim minētā likumprojekta otrajam lasījumam saņēma 16 priekšlikumus.

1. - Juridiskā biroja priekšlikums. Komisijas sēdē atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

A.Barča. 2. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts, iekļaujot to komisijas 9. un 15.priekšlikumā.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

A.Barča. 3. - Sociālo un darba lietu komisijas izstrādāts priekšlikums. Komisijas sēdē atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

A.Barča. 4. - labklājības ministra Ulda Auguļa izstrādāts priekšlikums. Daļēji atbalstīts, iekļaujot komisijas 5.priekšlikumā, kas komisijas sēdē ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

A.Barča. 6. - Juridiskā biroja priekšlikums. Komisijas sēdē atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

A.Barča. 7. - Juridiskā biroja priekšlikums. Komisijas sēdē atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

A.Barča. 8. - Juridiskā biroja izstrādāts priekšlikums. Komisijas sēdē atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

A.Barča. 9. priekšlikums. Izstrādājusi atbildīgā komisija. Komisijas sēdē atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

A.Barča. 10. - Juridiskā biroja priekšlikums. Komisijas sēdē atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

A.Barča. 11.priekšlikums. Izstrādājusi Sociālo un darba lietu komisija. Komisijas sēdē atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

A.Barča. 12. - labklājības ministra Ulda Auguļa kunga izstrādāts priekšlikums. Komisijas sēdē atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

A.Barča. 13.priekšlikums. Izstrādājis Saeimas Juridiskais birojs. Daļēji atbalstīts, iekļaujot komisijas 14.priekšlikumā, kas komisijas sēdē ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

A.Barča. 15. - Sociālo un darba lietu komisijas izstrādāts priekšlikums. Komisijas sēdē atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

A.Barča. 16. - Juridiskā biroja izstrādāts priekšlikums. Komisijas sēdē atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

A.Barča. Līdz ar to visi priekšlikumi ir izskatīti.

Lūdzu parlamentu atbalstīt likumprojektu „Grozījumi likumā „Par izdienas pensijām Iekšlietu ministrijas sistēmas darbiniekiem ar speciālajām dienesta pakāpēm”” otrajā, galīgajā, lasījumā.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu „Grozījumi likumā „Par izdienas pensijām Iekšlietu ministrijas sistēmas darbiniekiem ar speciālajām dienesta pakāpēm”” otrajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 81, pret - nav, atturas - 2. Likums pieņemts.

Likumprojekts „Grozījumi Diplomātu izdienas pensiju likumā”, otrais lasījums. Likumprojekts atzīts par steidzamu.

Sociālo un darba lietu komisijas vārdā - deputāte Aija Barča.

A.Barča (pie frakcijām nepiederoša deputāte).

Godātie kolēģi! Izskatot grozījumus Diplomātu izdienas pensiju likumā, ir saņemti astoņi priekšlikumi.

1. - Saeimas Juridiskā biroja sagatavots priekšlikums. Komisijas sēdē atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

A.Barča. 2. - Saeimas Juridiskā biroja izstrādāts priekšlikums. Komisijas sēdē atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

A.Barča. 3. - labklājības ministra Ulda Auguļa kunga izstrādāts priekšlikums. Komisijas sēdē atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

A.Barča. 4. - Juridiskā biroja izstrādāts priekšlikums. Komisijas sēdē atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

A.Barča. 5. - Sociālo un darba lietu komisijas izstrādāts priekšlikums. Komisijas sēdē vienprātīgi atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

A.Barča. 6. - labklājības ministra Ulda Auguļa kunga izstrādāts priekšlikums. Komisijas sēdē atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

A.Barča. 7. - Saeimas Juridiskā biroja izstrādāts priekšlikums. Komisijas sēdē daļēji atbalstīts, iekļaujot komisijas priekšlikumā - 8.priekšlikumā -, kas komisijas sēdē ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

A.Barča. Līdz ar to visi priekšlikumi izskatīti. Aicinu parlamentu atbalstīt likumprojektu otrajā, galīgajā, lasījumā.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu „Grozījumi Diplomātu izdienas pensiju likumā” otrajā, galīgajā, lasījumā!

Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 88, pret un atturas - nav. Likums pieņemts.

Likumprojekts „Grozījumi likumā „Par nodokļiem un nodevām””, otrais lasījums. Likumprojekts atzīts par steidzamu.

Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vārdā - deputāts Kārlis Leiškalns.

K.Leiškalns (Tautas partijas frakcija).

Priekšsēdētāja kungs! Dāmas un kungi! Strādāsim ar likumprojektu „Grozījumi likumā „Par nodokļiem un nodevām””, kuram Saeima ir devusi numuru 1908/Lp9.

Par likumprojektu atbildīgā komisija ir saņēmusi trīs priekšlikumus. Visus trīs ir iesniedzis Juridiskais birojs.

Pie 1.panta ir 1.priekšlikums, un tas ir par numerācijas maiņu. Komisija to atbalstīja.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

K.Leiškalns. Arī par 2.pantu ir priekšlikums no Juridiskā biroja par nodaļu numerācijas maiņu. Komisija to atbalstīja.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

K.Leiškalns. Un par to pašu 2.pantu ir vēl viens Juridiskā biroja priekšlikums. Komisija to atbalstīja.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

K.Leiškalns. Aicinu atbalstīt likumprojektu galīgajā lasījumā.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu „Grozījumi likumā „Par nodokļiem un nodevām”” otrajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 87, pret un atturas - nav. Likums pieņemts.

Likumprojekts „Grozījumi likumā „Par privātajiem pensiju fondiem””, pirmais lasījums.

Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vārdā - deputāts Guntis Bērziņš.

G.Bērziņš (frakcija „Jaunais laiks”).

Cienītie kolēģi! Strādāsim ar likumprojektu 1888/Lp9 - „Grozījumi likumā „Par privātajiem pensiju fondiem””. Šajā likumprojektā ir likuma grozījumi, kas attiecas uz diviem jautājumiem.

Pirmais jautājums saistīts ar koplīgumiem, kuri ir noslēgti un kuros ir paredzēts, ka notiek arī iemaksa privātajos pensiju fondos. Likumprojekts apraksta situāciju, kas paredz informācijas apmaiņu, kam jānotiek gadījumos, kad darba devējs neveic līgumā noteiktos maksājumus.

Otrā situācija, kas tiek aprakstīta, ir šāda. Likumā tiek precizēts, ka 70 procentiem no pensiju plāna ieguldījumiem ir jābūt veiktiem tādos likumā uzskaitītos ieguldījumu objektos, kas ir iekļauti Eiropas Savienības, Eiropas Ekonomikas zonas vai Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas dalībvalstu regulēto tirgu oficiālajos sarakstos vai tiek tirgoti šo valstu regulētos un atklāti pieejamos finanšu instrumentos.

Kolēģi! Aicinu Saeimu likumprojektu pieņemt pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu „Grozījumi likumā „Par privātajiem pensiju fondiem”” pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 86, pret un atturas - nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam.

G.Bērziņš. Kolēģi! Komisija gaidīs priekšlikumus līdz šā gada 16.septembrim.

Sēdes vadītājs. 16.septembris. Deputāti neiebilst.

G.Bērziņš. Paldies.

Sēdes vadītājs. Likumprojekts „Grozījumi Ārstniecības likumā”, otrais lasījums.

Sociālo un darba lietu komisijas vārdā - deputāts Vitālijs Orlovs.

V.Orlovs (frakcija „Saskaņas Centrs”).

Cienījamais Prezidij! Godātie deputāti! Strādāsim ar likumprojektu „Grozījumi Ārstniecības likumā”, dokuments Nr.6371.

Uz otro lasījumu priekšlikumi nav iesniegti.

Līdz ar to lūdzu jūs atbalstīt likuma grozījumus otrajā lasījumā.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu „Grozījumi Ārstniecības likumā” otrajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 81, pret un atturas - nav. Likumprojekts otrajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu trešajam lasījumam.

V.Orlovs. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš - 14.septembris.

Sēdes vadītājs. 14.septembris. Deputāti neiebilst.

Likumprojekts „Grozījumi Kriminālprocesa likumā”, otrais lasījums.

Juridiskās komisijas vārdā - deputāts Imants Valers.

I.Valers (Tautas partijas frakcija).

Godātie kolēģi! Likumprojekta „Grozījumi Kriminālprocesa likumā” dokumenta numurs ir 6375.

Kopumā komisija ir saņēmusi un izskatījusi 82 priekšlikumus.

1. - tieslietu ministra vietas izpildītāja Ulda Auguļa priekšlikums. Atbalstīts, redakcionāli precizējot.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst. Ja jūs runātu mikrofonā, tad mēs jūs dzirdētu labāk... Tos mikrofonus vajag paregulēt!

I.Valers. Jā.

2. - Auguļa kunga priekšlikums. Atbalstīts, redakcionāli precizējot.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

I.Valers. 3.priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Valers. 4.priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Valers. 5.priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Valers. 6.priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Valers. 7.priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Valers. 8.priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Valers. 9.priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Valers. 10.priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Valers. 11.priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Valers. 12.priekšlikums. Atbalstīts, redakcionāli precizējot.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Valers. 13.priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Valers. 14.priekšlikums. Atbalstīts, redakcionāli precizējot.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Valers. 15.priekšlikums. Atbalstīts, redakcionāli precizējot.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

I.Valers. 16.priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Valers. 17.priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Valers. 18.priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Valers. 19.priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Valers. 20.priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Valers. 21.priekšlikums. Nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

I.Valers. 22.priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Valers. 23.priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Valers. 24.priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Valers. 25.priekšlikums. Komisijā nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Godātie kolēģi, izturieties mazliet klusāk!

25.priekšlikums nav atbalstīts. Deputātiem nav iebildumu.

I.Valers. 26.priekšlikums. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Valers. 27.priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Valers. 28.priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Valers. 29.priekšlikums. Atbalstīts, redakcionāli precizējot.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Valers. 30.priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Valers. 31.priekšlikums. Nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

I.Valers. 32.priekšlikums. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Valers. 33.priekšlikums. Arī atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Valers. 34.priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Valers. 35.priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Valers. 36.priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Valers. 37.priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Valers. 38.priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Valers. 39.priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Valers. 40.priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Valers. 41.priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Valers. 42.priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Valers. 43.priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Valers. 44.priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Valers. 45.priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Valers. 46.priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Valers. 47.priekšlikums. Arī atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Valers. 48.priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Valers. 49.priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Valers. 50.priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Valers. 51.priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Valers. 52.priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Valers. 53.priekšlikums. Atbalstīts, redakcionāli precizējot.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Valers. 54.priekšlikums. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Valers. 55.priekšlikums. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Valers. 56.priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Valers. 57.priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Valers. 58.priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Valers. 59.priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Valers. 60.priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Valers. 61.priekšlikums. Arī tas komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Valers. 62.priekšlikums. Komisijā nav guvis atbalstu.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

I.Valers. 63.priekšlikums. Atbalstīts daļēji, iekļauts 64.priekšlikumā, kas ir komisijas priekšlikums.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

I.Valers. 64.priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Valers. 65.priekšlikums. Nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

I.Valers. 66.priekšlikums. Atbalstīts, redakcionāli precizējot.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

I.Valers. 67.priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

I.Valers. 68.priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Valers. 69.priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Valers. 70.priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Valers. 71.priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Valers. 72.priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Valers. 73.priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Valers. 74.priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Valers. 75.priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Valers. 76.priekšlikums. Atbalstīts, redakcionāli precizējot.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

I.Valers. 77.priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Valers. 78.priekšlikums. Arī tas atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Valers. 79.priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Valers. 80.priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Valers. 81.priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Valers. Un 82., pēdējais, priekšlikums. Arī tas komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Valers. Juridiskās komisijas vārdā lūdzu atbalstīt likumprojektu otrajā lasījumā.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu „Grozījumi Kriminālprocesa likumā” otrajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 89, pret un atturas - nav. Likumprojekts otrajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu trešajam lasījumam.

I.Valers. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš - 14.septembris.

Sēdes vadītājs. 14.septembris. Deputāti neiebilst.

Likumprojekts „Grozījumi likumā „Par aviāciju””, pirmais lasījums.

Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vārdā - deputāts Vitālijs Aizbalts.

V.Aizbalts (LPP/LC frakcija).

Godājamais priekšsēdētāj! Cienījamie kolēģi! Skatīsim likumprojektu „Grozījumi likumā „Par aviāciju””. Dokumenta numurs 6296.

Likumprojektu iesniegusi Satiksmes ministrija, tātad valdība, un šie grozījumi paredz sakārtot likumu „Par aviāciju” atbilstoši tām izmaiņām, kādas ir izdarītas Likumā par budžetu un finanšu vadību un Publisko aģentūru likumā. Šajos likumos ir noteikts, ka Civilās aviācijas aģentūra ir kļuvusi par iestādi, kas netiek finansēta no budžeta. Līdz ar to ir attiecīgi jāsakārto arī likums „Par aviāciju”.

Komisija ir likumprojektu izskatījusi un lūdz piešķirt tam steidzamību.

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsosim par steidzamības piešķiršanu likumprojektam „Grozījumi likumā „Par aviāciju””! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 68, pret - nav, atturas - 17. Likumprojekts atzīts par steidzamu.

V.Aizbalts. Paldies, kolēģi!

Komisija lūdz likumprojektu apstiprināt pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu „Grozījumi likumā „Par aviāciju”” pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 87, pret un atturas - nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam, kā arī otrā lasījuma datumu.

V.Aizbalts. Paldies, kolēģi, par vienbalsīgo atbalstu! Priekšlikumus komisija gaidīs līdz šā gada 23.septembrim, un izskatīšana - šā gada 30.septembra sēdē.

Sēdes vadītājs. 23. septembris - priekšlikumu iesniegšanas termiņš, 30.septembrī - otrais lasījums. Deputāti neiebilst.

Godātie kolēģi! Pirms mēs skatām nākamo darba kārtības punktu, es informēju, ka Saeimas Prezidijs ir saņēmis Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas iesniegumu ar lūgumu grozīt šodienas sēdes darba kārtību un iekļaut tajā likumprojektu „Ieroču un speciālo līdzekļu aprites likums” izskatīšanai pirmajā lasījumā. Vai deputātiem ir iebildumi? (No zāles: „Balsot!”) Deputāti prasa balsojumu par darba kārtības grozījumu.

Lūdzu zvanu! Balsosim par darba kārtības grozījumu, iekļaujot tajā likumprojektu „Ieroču un speciālo līdzekļu aprites likums” izskatīšanai pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 68, pret - 5, atturas - 13. Darba kārtība grozīta.

Turpinām izskatīt apstiprināto sēdes darba kārtību. Likumprojekts „Grozījumi Ķīmisko vielu likumā”, pirmais lasījums.

Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vārdā - deputāts Madars Lasmanis.

M.Lasmanis (frakcija „Jaunais laiks”).

Godātie kolēģi! Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija ir saņēmusi likumprojektu „Grozījumi Ķīmisko vielu likumā” un izskatījusi to pirmajam lasījumam. Grozījumu būtība paredz, ka tiek pārņemta Direktīva 98/8/EK, kas maina reglamentēto kārtību, kā notiek biocīdu aprite tirgū, to reģistrācija un lietošana. Komisija to atbalstīja un aicina arī jūs to atbalstīt.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu „Grozījumi Ķīmisko vielu likumā” pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 85, pret un atturas - nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam.

M.Lasmanis. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš otrajam lasījumam - 16.septembris.

Sēdes vadītājs. 16.septembris. Deputāti neiebilst.

Likumprojekts „Grozījumi Valsts civildienesta likumā”, pirmais lasījums.

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas vārdā - deputāts Staņislavs Šķesters.

S.Šķesters (ZZS frakcija).

Augsti godātais priekšsēdētāj! Cienījamie kolēģi! Strādāsim ar likumprojektu 1890/Lp9. Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija saņēma Ministru kabineta iesniegto likumprojektu „Grozījumi Valsts civildienesta likumā” un izvērtēja visu, kas šajā likumprojektā ir pateikts. Līdz šim kā nacionālie eksperti ierēdņi varēja tikt norīkoti darbā tikai Eiropas Savienības institūcijās.

Komisija, izvērtējusi visus priekšlikumus, nolēma izstrādāt savu - alternatīvu likumprojektu, tāpēc lūdz šo likumprojektu neatbalstīt.

Sēdes vadītājs. Jā, lūdzu zvanu! Balsosim par Ministru kabineta iesniegto likumprojektu „Grozījumi Valsts civildienesta likumā” pirmajā lasījumā! Tātad par likumprojektu, kuru atbildīgā komisija nav atbalstījusi. Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 14, pret - 74, atturas - 1. Likumprojekts pirmajā lasījumā noraidīts.

Un tagad alternatīvais, komisijas izstrādātais, likumprojekts „Grozījumi Valsts civildienesta likumā” pirmajā lasījumā.

S.Šķesters. Tātad komisija iekļāva likumprojektā Ministru kabineta iesniegto priekšlikumu un paplašināja arī šīs organizācijas, kurās mūsu ierēdņi varētu strādāt par ekspertiem un saņemtu atalgojumu, tas ir, NATO, Eiropas Savienības, EDSO un pārējās dalībvalstu un arī citu valstu institūcijās, ar kurām mums ir noslēgti starptautiskie līgumi un kurās mēs piedalāmies kā dalībvalsts locekļi.

Lūdzu atbalstīt komisijas... Ā, pirmām kārtām es lūgtu arī šim likumprojektam noteikt steidzamību, jo faktiski Ministru kabineta noteikumi ir beiguši pastāvēt un zaudējuši likuma spēku, tāpēc šis likumprojekts ir jāpieņem steidzami, lai mūsu ierēdņi varētu turpināt darbu šajās institūcijās.

Lūdzu piešķirt šim likumprojektam steidzamību.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Vispirms mums jābalso par steidzamības piešķiršanu šim likumprojektam. Lūdzu zvanu! Balsosim par steidzamības piešķiršanu Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas iesniegtajam alternatīvajam likumprojektam „Grozījumi Valsts civildienesta likumā”! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 62, pret - nav, atturas - 20. Likumprojekts atzīts par steidzamu.

S.Šķesters. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš otrajam lasījumam...

Sēdes vadītājs. Paga, paga! Mums pat pirmais lasījums vēl nav bijis...

S.Šķesters. Oi, jā! Komisijas vārdā lūdzu atbalstīt pirmajā lasījumā šo likumprojektu.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu „Grozījumi Valsts civildienesta likumā” pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 82, pret un atturas - nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam, kā arī otrā lasījuma datumu.

S.Šķesters. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš otrajam lasījumam - 16.septembris. Izskatīšana - 7.oktobra sēdē.

Sēdes vadītājs. 16.septembris - priekšlikumu iesniegšanas termiņš, un 7.oktobrī - otrais, galīgais, lasījums. Deputāti neiebilst.

Nākamais darba kārtības punkts ir likumprojekts „Grozījumi Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumā”, pirmais lasījums.

Atbildīgās komisijas vārdā - deputāts Staņislavs Šķesters.

S.Šķesters (ZZS frakcija).

Cienījamie kolēģi! Strādāsim ar likumprojektu Nr.1887/Lp9.

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija ir izskatījusi šo likumprojektu, ko iesniedza Ministru kabinets.

Šie visi trīs likumprojekti, kas ir darba kārtībā, ir kontekstā saistīti.

Uzklausījuši gan ekspertus, gan arī Saeimas Juridisko biroju, mēs nonācām pie secinājuma, ka šos abus likumprojektus, kuri ir no Ministru kabineta, mēs iekļaujam savā alternatīvajā Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas likumprojektā „Grozījumi Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumā”. Tā ka visas šīs normas ir iekļautas mūsu alternatīvajā likumprojektā.

Tāpēc lūdzu noraidīt šo likumprojektu.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par Ministru kabineta iesniegto likumprojektu „Grozījumi Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumā” pirmajā lasījumā! Atbildīgā komisija šo likumprojektu ir noraidījusi. Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 9, pret - 75, atturas - 1. Likumprojekts pirmajā lasījumā noraidīts.

Likumprojekts „Valsts un pašvaldību institūciju amatu kataloga likums”, pirmais lasījums.

Atbildīgās komisijas vārdā - deputāts Staņislavs Šķesters.

S.Šķesters (ZZS frakcija).

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija nopietni izvērtēja likumprojektu „Valsts un pašvaldību institūciju amatu kataloga likums”, ko ir piedāvājis Ministru kabinets, un nolēma tomēr to neatbalstīt (No zāles dep. K.Leiškalns: „Visu laiku pret valdību!”), jo šajā likumprojektā ir iestrādāts tas, ka gandrīz jebkuru amata likmi un atalgojuma sistēmu nosaka šis katalogs. Un reizē arī Saeimai šeit ir jāstrādā krietni, lai mēs noteiktu šīs amatu likmes, bet tomēr daudzas pozīcijas ir jāregulē Ministru kabinetam. Un tāpēc mēs sadalījām šo likumprojektu divās daļās - atalgojuma sistēma, ko nosaka Saeima, un atalgojuma sistēma, ko nosaka Ministru kabinets.

Lūdzu neatbalstīt šo likumprojektu.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par Ministru kabineta iesniegto likumprojektu „Valsts un pašvaldību institūciju amatu kataloga likums” pirmajā lasījumā! Atgādinu, ka šo likumprojektu atbildīgā komisija nav atbalstījusi. Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 2, pret - 85, atturas - 1. Likumprojekts pirmajā lasījumā noraidīts.

Un tagad - alternatīvais likumprojekts „Grozījumi Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumā”, pirmais lasījums.

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas vārdā - deputāts Staņislavs Šķesters.

S.Šķesters (ZZS frakcija).

Likumprojekta reģistrācijas numurs 1935/Lp9.

Kā es jau minēju, šajā likumprojektā ir sakopotas abas normas, tādā veidā faktiski šajā likumā ir regulēts, ka valsts un pašvaldību institūciju amatu saimes un apakšsaimes un to aprakstus nosaka Saeima. Un pārējās lietas, kas saistītas ar pārējo institūciju amatu atalgojuma noteikšanu, nosaka Ministru kabineta noteikumi.

Lūdzu atbalstu. Lūdzu piešķirt šim likumprojektam steidzamību.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par steidzamības piešķiršanu likumprojektam „Grozījumi Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumā”! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 54, pret - nav, atturas - 21. Likumprojekts atzīts par steidzamu.

S.Šķesters. Lūdzu, kolēģi, atbalstīt likumprojektu, ko mēs nupat izskatījām, pirmajā lasījumā. Lūdzu jūs to atbalstīt!

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu „Grozījumi Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumā” pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 80, pret un atturas - nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam, kā arī otrā lasījuma datumu.

S.Šķesters. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš otrajam lasījumam - 16.septembris, izskatīšana - Saeimas 7.oktobra sēdē.

Paldies.

Sēdes vadītājs. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš - 16.septembris, izskatīšana galīgajā lasījumā - 7.oktobrī. Deputāti neiebilst.

Likumprojekts „Par Instrumentu Starptautiskās telekomunikāciju savienības konstitūcijas grozīšanai un Instrumentu Starptautiskās telekomunikāciju savienības konvencijas grozīšanai”, pirmais lasījums.

Ārlietu komisijas vārdā - deputāts Andris Bērziņš.

A.Bērziņš (LPP/LC frakcija).

Godātais Prezidij! Godātie kolēģi! Kā visas starptautiskās konvencijas, arī konvencija par pielietojamiem instrumentiem Starptautiskās telekomunikāciju savienības konstitūcijas statūtu un Starptautiskās telekomunikāciju savienības konvencijas grozīšanai ir dokuments, kas atrodas pastāvīgā kustībā. Latvija šobrīd ir šīs pamatkonvencijas dalībvalsts, un tai ir jāpievienojas šiem grozījumiem. Latvija šiem grozījumiem var pievienoties vai var nepievienoties.

Uzmanīgi uzklausot atbildīgās ministrijas, Satiksmes ministrijas, speciālistu ziņojumu, Ārlietu komisija vienbalsīgi nonāca pie secinājuma, ka Latvijai ir jāpievienojas šai konvencijai, tāpēc komisija lūdz noteikt likumprojektam steidzamību. Steidzamība ir izskaidrojama ar to, ka burtiski pēc neilga brīža būs šīs organizācijas kongress, kurā Latvijai var nebūt balsstiesību, ja mēs par šo dokumentu šodien nenobalsosim.

Paldies.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Vispirms mums ir jābalso par steidzamību. Lūdzu zvanu! Balsosim par steidzamības piešķiršanu likumprojektam „Par Instrumentu Starptautiskās telekomunikāciju savienības konstitūcijas grozīšanai un Instrumentu Starptautiskās telekomunikāciju savienības konvencijas grozīšanai”! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 79, pret un atturas - nav. Likumprojekts atzīts par steidzamu.

A.Bērziņš. Godājamie kolēģi! Aicinu jūs atbalstīt likumprojektu pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu „Par Instrumentu Starptautiskās telekomunikāciju savienības konstitūcijas grozīšanai un Instrumentu Starptautiskās telekomunikāciju savienības konvencijas grozīšanai” pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 77, pret un atturas - nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

A.Bērziņš. Godājamie kolēģi! Ņemot vērā jūsu vienbalsīgo atbalstu šim likumprojektam, Ārlietu komisijas vārdā aicinu jūs bez atkārtotas izskatīšanas komisijā nobalsot par šo dokumentu arī otrreiz, jo, kā jau es teicu, mēs varam šai konvencijai vai nu pievienoties, vai arī nepievienoties, bet nekādus grozījumus vai papildinājumus mēs tajā izdarīt nevaram.

Sēdes vadītājs. Vai deputātiem nav iebildumu pret to, ka mēs izskatām to tagad arī otrajā lasījumā? Deputāti neiebilst.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu „Par Instrumentu Starptautiskās telekomunikāciju savienības konstitūcijas grozīšanai un Instrumentu Starptautiskās telekomunikāciju savienības konvencijas grozīšanai” otrajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 83, pret un atturas - nav. Likums pieņemts.

A.Bērziņš. Paldies par atbalstu.

 

Sēdes vadītājs. Likumprojekts „Grozījumi Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likumā”, pirmais lasījums.

Sociālo un darba lietu komisijas vārdā - deputāts Māris Grīnblats.

M.Grīnblats (Nacionālās apvienības VL!-TB/LNNK frakcija).

Godātie deputāti! Komisija lūdz noteikt šim likumprojektam steidzamību.

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsosim par steidzamības piešķiršanu likumprojektam „Grozījumi Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likumā”! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 83, pret - nav, atturas - 1. Likumprojekts atzīts par steidzamu.

M.Grīnblats. Komisija ir radījusi šo likumprojektu ciešā sadarbībā ar Latvijas Pašvaldību savienību, uzklausot Latvijas pašvaldību sociālos dienestus, kā arī atbildīgo ministriju, un aicina to atbalstīt pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu „Grozījumi Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likumā” pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 82, pret un atturas - nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam, kā arī otrā lasījuma datumu.

M.Grīnblats. Komisija ierosina iesniegt priekšlikumus līdz 17.septembrim. Otrais lasījums - 23.septembrī.

Sēdes vadītājs. 17.septembris - priekšlikumu iesniegšanas termiņš, 23.septembris - otrais, galīgais, lasījums. Deputāti neiebilst.

Un pēdējais šodienas sēdes darba kārtības punkts - likumprojekts „Ieroču un speciālo līdzekļu aprites likums”, pirmais lasījums.

Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas vārdā - deputāts Juris Dalbiņš.

J.Dalbiņš (Tautas partijas frakcija).

Augsti godātais priekšsēdētāj! Kolēģi! „Ieroču un speciālo līdzekļu aprites likums” izstrādāts sakarā ar divu Eiropas Parlamenta un Padomes direktīvu pārņemšanu. Tā ir Direktīva 2008/51/EK, ar ko groza Padomes Direktīvu 91/477/EEK „Par ieroču iegādes un glabāšanas kontroli”, un otra ir 2007.gada 23.maija direktīva 2007/23/EK par pirotehnisko izstrādājumu laišanu tirgū.

Lai iestrādātu divu iepriekšminēto tiesību aktu prasības pašreiz spēkā esošajā Ieroču aprites likumā, kopējais grozījumu skaits sasniegtu tādu daudzumu, pie kura, atbilstoši juridiskās tehnikas prasībām, normatīvais akts būtu jāizdod no jauna. Līdz ar to esošā Ieroču aprites likuma vietā ir izstrādāti atsevišķi likumprojekti - „Ieroču un speciālo līdzekļu aprites likums”, „Pirotehnisko izstrādājumu aprites likums” un „Sprāgstvielu aprites likums”.

Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija 9.septembra sēdē apsprieda šo likumprojektu, tātad „Ieroču un speciālo līdzekļu aprites likumu”, un aicina jūs to atbalstīt pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu „Ieroču un speciālo līdzekļu aprites likums” pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 63, pret - 5, atturas - 13. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam.

J.Dalbiņš. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš - 20.septembris.

Sēdes vadītājs. 20.septembris. Deputāti neiebilst.

Godātie kolēģi! Visa sēdes darba kārtība ir izskatīta, un es informēju jūs, ka Saeimas Prezidijs ir saņēmis piecu deputātu - Buhvalova, Sokolovska, Plinera, Buzajeva un Mitrofanova - jautājumu iekšlietu ministrei Lindai Mūrniecei „Par dārgu motociklu iegādes pamatotību Valsts policijas vajadzībām”. Šis jautājums tiks nodots iekšlietu ministrei Lindai Mūrniecei.

Un tagad vārds paziņojumam deputātam Ventam Armandam Krauklim. Deputāts Vents Armands Krauklis ir kaut kur izgājis...

Vārds paziņojumam deputātei Ingrīdai Circenei.

I.Circene (frakcija „Jaunais laiks”).

Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēde pēc piecām minūtēm komisijas telpās.

Sēdes vadītājs. Vārds paziņojumam deputātam Guntim Bērziņam.

G.Bērziņš (frakcija „Jaunais laiks”).

Cienītie kolēģi no Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas! Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde notiks pulksten 10.30. Budžeta komisijas telpās.

Sēdes vadītājs. Vārds paziņojumam deputātei Ērikai Zommerei. Viņai vārds pat diviem paziņojumiem.

Ē. Zommere (Tautas partijas frakcija).

Paldies.

Cienījamie Pieprasījumu komisijas kolēģi! Tūlīt tiekamies blakuszālē.

Cienījamie Baltijas lietu apakškomisijas kolēģi! Pulksten 10.40 tiekamies Ārlietu komisijas Sēžu zālē uz sēdi.

 

Sēdes vadītājs. Vārds paziņojumam deputātam Oskaram Spurdziņam.

O.Spurdziņš (Tautas partijas frakcija).

Cienījamie kolēģi no Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas! Tiekamies pulksten 12.00 komisijas telpās. Sakarā ar to, ka esam uzaicinājuši ekspertus, tas ir vienīgais laiks, kad viņi varēja ierasties.

Sēdes vadītājs. Vārds paziņojumam deputātam Vitālijam Orlovam.

V.Orlovs (frakcija „Saskaņas Centrs”).

Cienījamie kolēģi no Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas! Sēde notiks pulksten 11.00 komisijas telpās.

Sēdes vadītājs. Vārds paziņojumam deputātei Silvai Bendrātei.

S.Bendrāte (frakcija „Jaunais laiks”).

Sociālo un darba lietu komisijas sēde pulksten 10.20 komisijas telpās.

Sēdes vadītājs. Vārds paziņojumam deputātam Dzintaram Ābiķim.

Dz.Ābiķis (pie frakcijām nepiederošs deputāts).

Cienījamie kolēģi no Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas! Aicinu jūs uz sēdi komisijas telpās pēc 10 minūtēm - pulksten 10.20. Paldies.

Sēdes vadītājs. Vārds paziņojumam deputātam Ventam Armandam Krauklim.

V.A.Krauklis (Tautas partijas frakcija).

Cienījamie kolēģi! Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēde notiks tūlīt komisijas telpās.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu reģistrācijai! Lūdzu reģistrācijas režīmu! Lūdzu reģistrācijas rezultātu! Vārds reģistrācijas rezultāta nolasīšanai Saeimas sekretāra biedram Andrejam Klementjevam.

A.Klementjevs (9.Saeimas sekretāra biedrs).

Labrīt, augsti godātie deputāti! Nav reģistrējušies: Andris Bērziņš (ZZS), Boriss Cilevičs, Māris Kučinskis... Neredzu! Leopolds Ozoliņš, Skaidrīte Pilāte... Neredzu! Igors Pimenovs... Paldies, redzu! Dagnija Staķe un Viktors Ščerbatihs.

Paldies par darbu!

 

Sēdes vadītājs. Paldies.

Līdz ar to Saeimas 2010.gada 9.septembra sēdi pasludinu par slēgtu.

 

 

SATURA RĀDĪTĀJS

9. Saeimas rudens sesijas 2. sēde

2010. gada 9. septembrī

 

Par darba kārtību
Par likumprojektu „Ieroču un speciālo līdzekļu aprites likums” (Nr. 1930/Lp9)
(Dok. Nr. 6360, 6360A)
Priekšlikumi - dep. V.Buzajevs (pret)
- dep. J.Dobelis (par)
Par likumprojektu „Grozījumi Dabas resursu nodokļa likumā” (Nr. 1931/Lp9)
(Dok. Nr. 6367, 6367A)
Par likumprojektu „Grozījumi Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likumā” (Nr. 1933/Lp9)
(Dok. Nr. 6370, 6370A)
Par likumprojektu „Grozījums Saeimas kārtības rullī” (Nr. 1940/Lp9)
(Dok. Nr. 6403)
Lēmuma projekts „Par Marutas Bites apstiprināšanu par Rīgas rajona tiesas tiesnesi” (Nr. 985/Lm9)
(Dok. Nr.  6372)
Ziņo - dep. J.Reirs
Lēmuma projekts „Par Gata Štauera atbrīvošanu no Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesas tiesneša amata” (Nr. 986/Lm9)
(Dok. Nr. 6373)
Ziņo - dep. J.Reirs
Lēmuma projekts „Par Edgara Puriņa atbrīvošanu no Administratīvās apgabaltiesas tiesneša amata” (Nr. 987/Lm9)
(Dok. Nr. 6374)
Ziņo - dep. J.Reirs
Par darba kārtību
Likumprojekts „Grozījums Ceļu satiksmes likumā” (Nr. 1850/Lp9) (2.lasījums) (Steidzams)
(Dok. Nr. 6116B)
Ziņo - dep. M.Lasmanis
Likumprojekts „Par nekustamā īpašumā esošas zemes daļas kompensēšanu” (Nr. 1876/Lp9) (2.lasījums) (Steidzams)
(Dok. Nr. 6226B)
Ziņo - dep. A.Seile
Likumprojekts „Grozījumi Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja amatpersonu izdienas pensiju likumā” (Nr. 1829/Lp9) (2.lasījums) (Steidzams)
(Dok. Nr. 6060B)
Ziņo - dep. A.Barča
Likumprojekts „Grozījumi Prokuroru izdienas pensiju likumā” (Nr. 1830/Lp9) (2.lasījums) (Steidzams)
(Dok. Nr. 6061B)
Ziņo - dep. A.Ziedone-Kantāne
Likumprojekts „Grozījumi Militārpersonu izdienas pensiju likumā” (Nr. 1831/Lp9) (2.lasījums) (Steidzams)
(Dok. Nr. 6062B)
Ziņo - dep. A.Barča
Likumprojekts „Grozījumi Tiesnešu izdienas pensiju likumā” (Nr. 1832/Lp9) (2.lasījums) (Steidzams)
(Dok. Nr. 6063B)
Ziņo - dep. A.Ziedone-Kantāne
Likumprojekts „Grozījumi Valsts un pašvaldību profesionālo orķestru, koru, koncertorganizāciju, teātru un cirka mākslinieku izdienas pensiju likumā” (Nr. 1833/Lp9) (2.lasījums) (Steidzams)
(Dok. Nr. 6064B)
Ziņo - dep. A.Ziedone-Kantāne
Likumprojekts „Grozījumi likumā „Par izdienas pensijām Iekšlietu ministrijas sistēmas darbiniekiem ar speciālajām dienesta pakāpēm”” (Nr. 1834/Lp9) (2.lasījums) (Steidzams)
(Dok. Nr. 6065B)
Ziņo - dep. A.Barča
Likumprojekts „Grozījumi Diplomātu izdienas pensiju likumā” (Nr. 1835/Lp9) (2.lasījums) (Steidzams)
(Dok. Nr. 6066B)
Ziņo - dep. A.Barča
Likumprojekts „Grozījumi likumā „Par nodokļiem un nodevām”” (Nr. 1908/Lp9) (2.lasījums) (Steidzams)
(Dok. Nr. 6302B)
Ziņo - dep. K.Leiškalns
Likumprojekts „Grozījumi likumā „Par privātajiem pensiju fondiem”” (Nr. 1888/Lp9) (1.lasījums)
(Dok. Nr. 6254, 6369)
Ziņo - dep. G.Bērziņš
Likumprojekts „Grozījumi Ārstniecības likumā” (Nr. 1873/Lp9) (2.lasījums)
(Dok. Nr. 6371)
Ziņo - dep. V.Orlovs
Likumprojekts „Grozījumi Kriminālprocesa likumā” (Nr. 1699/Lp9) (2.lasījums)
(Dok. Nr. 6375)
Ziņo - dep. I.Valers
Likumprojekts „Grozījumi likumā „Par aviāciju”” (Nr. 1907/Lp9) (1.lasījums) (Steidzams)
(Dok. Nr. 6296, 6376)
Ziņo - dep. V.Aizbalts
Likumprojekts „Grozījumi Ķīmisko vielu likumā” (Nr. 1906/Lp9) (1.lasījums)
(Dok. Nr. 6295, 6377)
Ziņo - dep. M.Lasmanis
Likumprojekts „Grozījumi Valsts civildienesta likumā” (Nr. 1890/Lp9) (1.lasījums) (Noraidīts)
(Dok. Nr. 6260, 6378)
Ziņo - dep. S.Šķesters
Alternatīvais likumprojekts „Grozījumi Valsts civildienesta likumā” (Nr. 1934/Lp9) (1.lasījums) (Steidzams)
(Dok. Nr. 6378)
Ziņo - dep. S.Šķesters
Likumprojekts „Grozījumi Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumā” (Nr. 1887/Lp9) (1.lasījums) (Noraidīts)
(Dok. Nr. 6253, 6379)
Ziņo - dep. S.Šķesters
Likumprojekts „Valsts un pašvaldību institūciju amatu kataloga likums” (Nr. 1864/Lp9) (1.lasījums) (Noraidīts)
(Dok. Nr. 6167, 6379)
Ziņo - dep. S.Šķesters
Alternatīvais likumprojekts „Grozījumi Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumā” (Nr. 1935/Lp9) (1.lasījums) (Steidzams)
(Dok. Nr. 6379)
Ziņo - dep. S.Šķesters
Likumprojekts „Par Instrumentu Starptautiskās telekomunikāciju savienības konstitūcijas grozīšanai un Instrumentu Starptautiskās telekomunikāciju savienības konvencijas grozīšanai” (Nr. 1932/Lp9) (1.lasījums) (Steidzams)
(Dok. Nr. 6368, 6395)
Ziņo - dep. A.Bērziņš (LPP/LC)
Likumprojekts „Par Instrumentu Starptautiskās telekomunikāciju savienības konstitūcijas grozīšanai un Instrumentu Starptautiskās telekomunikāciju savienības konvencijas grozīšanai” (Nr. 1932/Lp9) (2.lasījums) (Steidzams)
(Dok. Nr. 6368, 6395)
Ziņo - dep. A.Bērziņš (LPP/LC)
Likumprojekts „Grozījumi Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likumā” (Nr. 1933/Lp9) (1.lasījums) (Steidzams)
(Dok. Nr. 6370, 6370A)
Ziņo - dep. M.Grīnblats
Likumprojekts „Ieroču un speciālo līdzekļu aprites likums” (Nr. 1930/Lp9) (1.lasījums)
(Dok. Nr. 6360, 6404)
Ziņo - dep. J.Dalbiņš
Informācija par deputātu V.Buhvalova, J.Sokolovska, J.Plinera, V.Buzajeva un M.Mitrofanova jautājumu iekšlietu ministrei Lindai Mūrniecei „Par dārgu motociklu iegādes pamatotību Valsts policijas vajadzībām” (Nr. 234/J9)
Paziņojumi
- dep. I.Circene
- dep. G.Bērziņš
- dep. Ē.Zommere
- dep. O.Spurdziņš
- dep. V.Orlovs
- dep. S.Bendrāte
- dep. Dz.Ābiķis
- dep. V.A.Krauklis
Reģistrācijas rezultāti
Nolasa - Saeimas sekretāra biedrs A.Klementjevs

 

Balsojumi

Datums: 09.09.2010 09:08:23 bal001
Par - 69, pret - 5, atturas - 14. (Reģistr. - 94)
Balsošanas motīvs: Ieroču un speciālo līdzekļu aprites likums (1930/Lp9), nodošana komisijām

Datums: 09.09.2010 09:11:01 bal002
Slēgtais balsojums
Par - 86, pret - 0, atturas - 0. (Reģistr. - 94)
Balsošanas motīvs: Par Marutas Bites apstiprināšanu par Rīgas rajona tiesas tiesnesi (985/Lm9)

Datums: 09.09.2010 09:11:55 bal003
Slēgtais balsojums
Par - 86, pret - 0, atturas - 1. (Reģistr. - 94)
Balsošanas motīvs: Par Gata Štauera atbrīvošanu no Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesas tiesneša amata (986/Lm9)

Datums: 09.09.2010 09:12:50 bal004
Slēgtais balsojums
Par - 84, pret - 1, atturas - 2. (Reģistr. - 94)
Balsošanas motīvs: Par Edgara Puriņa atbrīvošanu no Administratīvās apgabaltiesas tiesneša amata (987/Lm9)

Datums: 09.09.2010 09:15:21 bal005
Par - 76, pret - 0, atturas - 2. (Reģistr. - 94)
Balsošanas motīvs: Grozījums Ceļu satiksmes likumā (1850/Lp9), 2.lasījums, steidzams

Datums: 09.09.2010 09:17:46 bal006
Par - 82, pret - 0, atturas - 0. (Reģistr. - 94)
Balsošanas motīvs: Par nekustamā īpašumā esošas zemes daļas kompensēšanu (1876/Lp9), 2.lasījums, steidzams

Datums: 09.09.2010 09:19:37 bal007
Par - 84, pret - 0, atturas - 0. (Reģistr. - 94)
Balsošanas motīvs: Grozījumi Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja amatpersonu izdienas pensiju likumā (1829/Lp9), 2.lasījums, steidzams

Datums: 09.09.2010 09:21:42 bal008
Par - 83, pret - 0, atturas - 0. (Reģistr. - 94)
Balsošanas motīvs: Grozījumi Prokuroru izdienas pensiju likumā (1830/Lp9), 2.lasījums, steidzams

Datums: 09.09.2010 09:24:45 bal009
Par - 88, pret - 1, atturas - 0. (Reģistr. - 94)
Balsošanas motīvs: Grozījumi Militārpersonu izdienas pensiju likumā (1831/Lp9), 2.lasījums, steidzams

Datums: 09.09.2010 09:27:14 bal010
Par - 81, pret - 0, atturas - 0. (Reģistr. - 94)
Balsošanas motīvs: Grozījumi Tiesnešu izdienas pensiju likumā (1832/Lp9), 2.lasījums, steidzams

Datums: 09.09.2010 09:29:38 bal011
Par - 79, pret - 0, atturas - 0. (Reģistr. - 94)
Balsošanas motīvs: Grozījumi Valsts un pašvaldību profesionālo orķestru, koru, koncertorganizāciju, teātru un cirka mākslinieku izdienas pensiju likumā (1833/Lp9), 2.lasījums, steidzams

Datums: 09.09.2010 09:32:43 bal012
Par - 81, pret - 0, atturas - 2. (Reģistr. - 94)
Balsošanas motīvs: Grozījumi likumā “Par izdienas pensijām Iekšlietu ministrijas sistēmas darbiniekiem ar speciālajām dienesta pakāpēm” (1834/Lp9), 2.lasījums, steidzams

Datums: 09.09.2010 09:34:38 bal013
Par - 88, pret - 0, atturas - 0. (Reģistr. - 94)
Balsošanas motīvs: Grozījumi Diplomātu izdienas pensiju likumā (1835/Lp9), 2.lasījums, steidzams

Datums: 09.09.2010 09:36:02 bal014
Par - 87, pret - 0, atturas - 0. (Reģistr. - 94)
Balsošanas motīvs: Grozījumi likumā “Par nodokļiem un nodevām” (1908/Lp9), 2.lasījums, steidzams

Datums: 09.09.2010 09:38:02 bal015
Par - 86, pret - 0, atturas - 0. (Reģistr. - 94)
Balsošanas motīvs: Grozījumi likumā “Par privātajiem pensiju fondiem” (1888/Lp9), 1.lasījums

Datums: 09.09.2010 09:39:05 bal016
Par - 81, pret - 0, atturas - 0. (Reģistr. - 94)
Balsošanas motīvs: Grozījumi Ārstniecības likumā (1873/Lp9), 2.lasījums

Datums: 09.09.2010 09:45:47 bal017
Par - 89, pret - 0, atturas - 0. (Reģistr. - 94)
Balsošanas motīvs: Grozījumi Kriminālprocesa likumā (1699/Lp9), 2.lasījums

Datums: 09.09.2010 09:47:29 bal018
Par - 68, pret - 0, atturas - 17. (Reģistr. - 94)
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta atzīšanu par steidzamu. Grozījumi likumā “Par aviāciju” (1907/Lp9), 1.lasījums

Datums: 09.09.2010 09:47:58 bal019
Par - 87, pret - 0, atturas - 0. (Reģistr. - 94)
Balsošanas motīvs: Grozījumi likumā “Par aviāciju” (1907/Lp9), 1.lasījums

Datums: 09.09.2010 09:49:10 bal020
Par - 68, pret - 5, atturas - 13. (Reģistr. - 94)
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta "Ieroču un speciālo līdzekļu aprites likums" (1930/Lp9), 1.lasījums, iekļaušanu Saeimas sēdes darba kārtībā

Datums: 09.09.2010 09:50:17 bal021
Par - 85, pret - 0, atturas - 0. (Reģistr. - 94)
Balsošanas motīvs: Grozījumi Ķīmisko vielu likumā (1906/Lp9), 1.lasījums

Datums: 09.09.2010 09:51:50 bal022
Par - 14, pret - 74, atturas - 1. (Reģistr. - 94)
Balsošanas motīvs: Grozījumi Valsts civildienesta likumā (1890/Lp9), 1.lasījums

Datums: 09.09.2010 09:53:26 bal023
Par - 62, pret - 0, atturas - 20. (Reģistr. - 94)
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta atzīšanu par steidzamu. Grozījumi Valsts civildienesta likumā (1934/Lp9), 1.lasījums

Datums: 09.09.2010 09:54:04 bal024
Par - 82, pret - 0, atturas - 0. (Reģistr. - 94)
Balsošanas motīvs: Grozījumi Valsts civildienesta likumā (1934/Lp9), 1.lasījums

Datums: 09.09.2010 09:55:58 bal025
Par - 9, pret - 75, atturas - 1. (Reģistr. - 94)
Balsošanas motīvs: Grozījumi valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumā (1887/Lp9), 1.lasījums

Datums: 09.09.2010 09:57:25 bal026
Par - 2, pret - 85, atturas - 1. (Reģistr. - 94)
Balsošanas motīvs: Valsts un pašvaldību institūciju amatu kataloga likums (1864/Lp9), 1.lasījums

Datums: 09.09.2010 09:58:34 bal027
Par - 54, pret - 0, atturas - 21. (Reģistr. - 94)
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta atzīšanu par steidzamu. Grozījumi Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumā (1935/Lp9), 1.lasījums

Datums: 09.09.2010 09:59:09 bal028
Par - 80, pret - 0, atturas - 0. (Reģistr. - 94)
Balsošanas motīvs: Grozījumi Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumā (1935/Lp9), 1.lasījums

Datums: 09.09.2010 10:01:26 bal029
Par - 79, pret - 0, atturas - 0. (Reģistr. - 94)
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta atzīšanu par steidzamu. Par Instrumentu Starptautiskās telekomunikāciju savienības konstitūcijas grozīšanai un Instrumentu Starptautiskās telekomunikāciju savienības konvencijas grozīšanai (1932/Lp9), 1.lasījums

Datums: 09.09.2010 10:01:58 bal030
Par - 77, pret - 0, atturas - 0. (Reģistr. - 94)
Balsošanas motīvs: Par Instrumentu Starptautiskās telekomunikāciju savienības konstitūcijas grozīšanai un Instrumentu Starptautiskās telekomunikāciju savienības konvencijas grozīšanai (1932/Lp9), 1.lasījums

Datums: 09.09.2010 10:02:53 bal031
Par - 83, pret - 0, atturas - 0. (Reģistr. - 94)
Balsošanas motīvs: Par Instrumentu Starptautiskās telekomunikāciju savienības konstitūcijas grozīšanai un Instrumentu Starptautiskās telekomunikāciju savienības konvencijas grozīšanai (1932/Lp9), 2.lasījums, steidzams

Datums: 09.09.2010 10:03:37 bal032
Par - 83, pret - 0, atturas - 1. (Reģistr. - 94)
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta atzīšanu par steidzamu. Grozījumi Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likumā (1933/Lp9), 1.lasījums

Datums: 09.09.2010 10:04:14 bal033
Par - 82, pret - 0, atturas - 0. (Reģistr. - 94)
Balsošanas motīvs: Grozījumi Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likumā (1933/Lp9), 1.lasījums

Datums: 09.09.2010 10:06:51 bal034
Par - 63, pret - 5, atturas - 13. (Reģistr. - 94)
Balsošanas motīvs: Ieroču un speciālo līdzekļu aprites likums (1930/Lp9), 1.lasījums




Frakciju viedokļi
2010.gada 9.septembrī

 

Vadītāja. Labdien, cienījamie radioklausītāji! Ir noslēgusies Saeimas šīsdienas sēde, un „Frakciju viedokļu” pusstundā Saeimas deputāti jums pastāstīs par šodien Saeimā skatītajiem jautājumiem un pieņemtajiem lēmumiem.

Pirmajam šodien vārds partijas „Jaunais laiks” frakcijas deputātam Uldim Ivaram Gravam. Lūdzu!

U.I.Grava (frakcija „Jaunais laiks”).

Labdien, cienījamie klausītāji! Šodien bija samērā rets gadījums Saeimas darbā, jo mēs mazliet pieskārāmies arī ārpolitikas jautājumiem: Saeima izskatīja Ārlietu komisijas locekļu vienbalsīgu priekšlikumu, ka reizi gadā ir jānotur viena atsevišķa Saeimas sēde, kas tiktu veltīta tikai ārpolitikas jautājumiem. Un ārlietu ministrs tad tiktu uzaicināts pastāstīt par stāvokli valstī tieši attiecībā uz ārpolitiku, jo galu galā Latvijas neatkarība jau nav tik nodrošināta, ka mēs vispār par ārpolitiku neinteresētos. Saeimā tas ir diezgan rets gadījums, ka mēs par šādiem jautājumiem runājam. Faktiski jāteic, ka kopš Krievijas robežlīguma parakstīšanas tā ir pēdējā reize, kad mēs kaut cik nopietni šim jautājumam pieskārāmies.

Un tādēļ šāda ieviesta jauna kārtība dod vairākus labumus. Pirmkārt, tas piespiedīs Ārlietu ministriju sagatavot vienu skaidru redzējumu par mūsu ārpolitikas virzienu, jo vispār Ārlietu ministrijā pašreiz tāda ārlietu koncepcija nav pat izstrādāta.

Otrkārt, tas piespiedīs arī tautas kalpus, Saeimas deputātus, interesēties par šo īpaši svarīgo jautājumu un arī piedalīties tādās aktīvās debatēs.

Un, treškārt, domāju, ka tas arī veicinās mūsu pilsoniskajai sabiedrībai tādu attīstību - runāt arī par šiem jautājumiem.

Un iecere ir, ka šis ziņojums varētu tikt saistīts tieši ar Latvijas de jure atzīšanas dienu - 26.janvāri, kas īstenībā bija tā reize, kad Latvijas vārds izgāja pasaulē. Tā ka iznāk tā, ka 18.novembrī mēs svinam Latvijas dzimšanas dienu, bet 26.janvārī mēs varētu svinēt Latvijas vārdadienu.

Un vispār šī nedēļa ir bijusi Latvijas ārpolitikā nozīmīga sakarā ar Vācijas kancleres Merkeles kundzes vizīti Latvijā. Tas ne vien panāca uzmanības pievēršanu Latvijai un pārējām Baltijas valstīm, bet, es domāju, arī tīri praktiski labumi tika iegūti no šā apmeklējuma, jo, domāju, tas pacēla jautājumu par to, ka varētu Latvija un pārējā Baltija iegūt lielāku neatkarību enerģētikas jomā. Cerams, ka tas varētu veicināt arī Vācijas uzņēmēju ieguldījumus Latvijā un tiktu arī panākti zināmi solījumi par atbalstu taisnīgākām dotācijām mūsu lauksaimniekiem.

Tā ka tas ir atkal bijis viens pozitīvs solis mūsu Ministru prezidenta Dombrovska politikai - izvest mūs no pašreizējās ekonomiskās krīzes.

Vadītāja. Paldies Gravas kungam no partijas „Jaunais laiks” frakcijas.

Nākamajam vārds Zaļo un Zemnieku savienības frakcijas deputātam Jānim Strazdiņam.

J.Strazdiņš (ZZS frakcija).

Labdien, cienītie radioklausītāji! Šodien bija parasta mūsu Saeimas sēde, kurā mēs izskatījām vairākus likumprojektus.

Es šodien negribu pievērsties šodienas sēdes darba kārtībai; gribu vairāk pievērsties pašreizējai mūsu valsts situācijai. Valsts ir iegājusi ļoti aktīvā priekšvēlēšanu kampaņā. Ir ļoti aktivizējušies gan plašsaziņas līdzekļi, gan žurnālisti, gan eksperti, gan sabiedrība kopumā, un mums katram ir jāiztur liela slodze, klausoties radiopārraides un televīzijas pārraides, jo mēs visi kļūstam aizvien vairāk atbildīgi par to, kāda būs nākamā Saeima, kādi pašreizējie deputātu kandidāti kļūs par īstiem Saeimas deputātiem, kā viņi pārvaldīs mūsu valsti un kā ietekmēs mūsu nākotni.

Šajā grūtajā laikā aicinu visus radioklausītājus tomēr visu to izturēt un mēģināt izlobīt racionālo kodolu no visa dzirdētā, un saglabāt vēsu prātu, jo diemžēl bez tā, ko jums patiesi pauž tiešā ēterā deputātu kandidāti, politisko apvienību līderi, bieži vien iezogas dzeltenās preses pārstāvji ar saviem apskatniekiem un saviem publicistiem, kuri ne jau bez savtīgām interesēm pauž pavisam skandalozas idejas un tā tālāk, un novērš mūsu uzmanību no mūsu galvenajiem uzdevumiem. Tā ka tas ir grūts laiks. Taču es kā ārsts psihiatrs varu jums visiem teikt, ka tomēr, kad cilvēks nonāk auditorijā un sāk runāt ar auditoriju, mēs redzam šo personību, mēs redzam šo cilvēku un labāk viņu iepazīstam, un labāk varam izvērtēt. Un jūsu atbildība tagad ir tā, ka jums jāprot izvēlēties tiešām pašus labākos līderus, tautas priekšstāvjus, kas aizstāvēs tieši jūsu intereses, mūsu, visas valsts, intereses un vedīs mūs uz labklājības valsti un arī uz stabilitāti. Jo nestabilitāte mūs tikai posta, mēs varam pieļaut kļūdas, un tas ir bīstami mūsu neatkarībai, mūsu pastāvēšanai. Tāpēc esiet visi uzmanīgi, esiet vērtējoši, un tad arī labāk mēs dzīvosim! Un padomājiet arī par tiem nākamajiem Saeimas deputātiem, kas strādās
Saeimā, - cik viņi būs spējīgi sastrādāties. Jo nebūs jau tā, ka Saeimā tiks ievēlēta viena politiskā apvienība, tās būs vairākas, tām būs jāstrādā un būs jāpieņem politiskie un ekonomiskie lēmumi. Lai nenotiek tā, ka diemžēl Saeima beigās nebūs spējīga strādāt! Tā ka mēs visi par to esam atbildīgi.

Un lai jums veicas! Paldies.

Vadītāja. Paldies Jānim Strazdiņam - Zaļo un Zemnieku savienības frakcijas deputātam.

Nākamajam vārds apvienības „Saskaņas Centrs” frakcijas deputātam Valērijam Agešinam.

Lūdzu.

V.Agešins (frakcija „Saskaņas Centrs”).

Paldies.

Labdien, cienījamie radioklausītāji! Diemžēl valdība ir pieņēmusi Ministru kabineta noteikumus Nr.692 - „Valsts emeritētā zinātnieka statusa piešķiršanas kārtība”, kas paredz būtiski samazināt granta apmēru.

Iepriekšējo 200 latu vietā ievērojami zinātnieki varēs saņemt tikai 150 latus. Kā mēs zinām, grantu piešķiršana, kas pēc būtības ir mūža stipendija zinātniekiem, kuri devuši nozīmīgu ieguldījumu Latvijas zinātnē, ir valsts cieņas parādīšana tiem, kuri daudzu gadu garumā nodarbojušies ar zinātnisko darbu valsts labā.

Valdības lēmums ietaupīt uz ievērojamu zinātnieku rēķina, no kuriem daudzi nebūt nedzīvo pārticīgi, ir izraisījis lielu neapmierinātību akadēmiskajā vidē. Valsts nevērīgā attieksme pret Latvijas zinātnes ievērojamiem pārstāvjiem ir sava veida brīdinājuma signāls jaunajiem zinātniekiem. Mēs daudz runājam par to, ka ir pārtraukta zinātnieku paaudžu pārmantojamība, ka jaunatne nevēlas pievērsties zinātnei, uzskatīdama to par neperspektīvu nodarbošanos. Vienlaikus daudz tiek spriests par to, ka Latvijā jāattīsta zinātņietilpīga, inovatīva ražošana. Bet sava „Nokia” mums radīsies tikai tad, ja valsts ieguldīs, investēs līdzekļus zinātnē, demonstrēs cieņu pret tiem, kuri dzīvē izvēlējušies šo cienījamo ceļu - nodarboties ar zinātni!

Mēs aicinām valdību pārskatīt lēmumu par grantu samazināšanu. Ietaupījums no tā ir niecīgs, jo Latvijā nav nemaz tik daudz zinātnieku, bet zaudējums, ko valstij nodara šādi lēmumi, ir milzīgs. Zinātniskā elite pārstāj sajust, ka viņa ir valstij vajadzīga.

Paldies par uzmanību.

Vadītāja. Paldies apvienības „Saskaņas Centrs” frakcijas deputātam Agešina kungam.

„Frakciju viedokļus” turpina Tautas partijas frakcijas deputāts Jānis Porietis.

Lūdzu.

J.Porietis (Tautas partijas frakcija).

Labdien, cienījamie radioklausītāji! 9.Saeimas darbība tuvojas noslēgumam un, iespējams, tāpēc arī šodien sēde noritēja mierīgi, jo acīmredzot frakcijas nevēlas politiski jutīgus jautājumus vairs šajā Saeimā skatīt. Tika izskatīti un precizēti vairāku sfēru izdienas pensijas skarošie likumi, arī par fotoradaru iepirkumiem bija viens likums. Un laikam jau tā būs, ka paliks likumi, kas būs jāizskata 10.Saeimā.

Es gribu pieskarties tiem likumprojektiem, kurus izskata Izglītības, kultūras un zinātnes komisija.

Acīmredzot 10.Saeimai būs jāturpina darbs pie Augstākās izglītības likuma; mēs gan vēl strādāsim visu šo mēnesi pie šā likuma, bet ir daudz pretrunu šā likuma izstrādē iesaistīto pušu starpā, tāpēc darbs pie šā likuma nevirzās tik ātri, cik mums to Saeimā gribētos.

Ir iesniegti Kultūras pieminekļu aizsardzības likuma grozījumi, lai nodrošinātu to valsts nozīmes kultūras pieminekļu saglabāšanu, kuri atrodas privātīpašumā.

Ir rosināta arī diskusija par Autortiesību likuma pilnveidi, lai uzlabotu autortiesību aizsardzības jomu.

Man gribētos pieminēt vienu jautājumu, kas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijā ir skatīts vairākkārt, ir diskutēts par to, tas ir jautājums par to, vai bērniem vajadzētu sākt mācības no sešu gadu vecuma. Šādu projektu ir izstrādājusi Izglītības un zinātnes ministrija, balstoties uz to, ka vajadzētu vidusskolu absolvēt 18 gadu vecumā un līdz ar to skolas gaitas sākt vienu gadu agrāk. Jau šobrīd vecāki, ja to vēlas, var savu bērnu laist skolā no sešu gadu vecuma. Šo iespēju gan izmanto tikai 10 procenti vecāku. Tāpēc izbrīnu rada fakts, ka šo 10 procentu dēļ tiek mainīta līdzšinējā nostāja. Lielākā daļa deputātu no Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas tomēr neatbalsta šādu projektu un ierosina, kā vajadzētu par vienu gadu mācību laiku samazināt: koncentrēt programmas kādā pamatskolas klasē un līdz ar to samazināt skolās izglītošanās laiku par vienu gadu, nevis visiem sešgadīgajiem likt iet skolā. Mēs esam ierosinājuši šādu variantu Izglītības un zinātnes ministrijai un ceram, ka tā izskatīs šādu variantu.

Tomēr pats būtiskākais likumdevēja uzdevums šobrīd ir veidot tādus likumus, lai strauji attīstītos uzņēmējdarbība, līdz ar to rastos jaunas darba vietas, palielinātos iekšzemes kopprodukts, labāk pildītos valsts budžets un drīzāk varētu atdot valsts parādu. Līdz ar to apstātos lejupslīde, tiktu pārvarēta krīze un paaugstinātos iedzīvotāju labklājība. Politiskais bloks „Par labu Latviju” stingri iestājas par uzņēmējdarbības veicināšanu, jo tieši tā rada šos līdzekļus valsts budžetā. Ceru, ka šādu nostāju atbalstīs arī vēlētāji.

Paldies par uzmanību.

Sēdes vadītāja. Paldies Porieša kungam no Tautas partijas frakcijas.

Nākamajam vārds partijas „Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā” frakcijas deputātam Vladimiram Buzajevam. Lūdzu!

V.Buzajevs (PCTVL frakcija).

Labdien, cienījamie radioklausītāji!

Šodien PCTVL ir balsojusi pret likumprojektu, kuru iesniedza Ministru kabinets, izpildīdams divas ES direktīvas, proti, pret jauno Ieroču un speciālo līdzekļu aprites likumu. Kas šajā likumā ir jauns? Lai jums stāsta citi! Es jums teikšu, kas tur nav mainījies. Proti, spēkā palika vēl 1993.gadā ieviestais aizliegums nepilsoņiem veikt komercdarbību, kas saistīta ar ieročiem. Pilnā mērā tiem nav pieejamas arī pašaizsardzības tiesības. Nepilsoņiem ir liegts nēsāt šaujamieročus un pat kolekcionēt ieročus un munīciju. Un tādu „jaunu” (pēdiņās) likumprojektu Saeimas vairākums ir atbalstījis!

Cienījamie radioklausītāji, vai jūs kopā ar Saeimas vairākumu tiešām esat pārliecināti, ka nepilsoņi ir gatavi šaut jums mugurā?

Kopā ar nepilsoņiem tas ir aizliegts alkoholiķiem, narkomāniem, noziedzīgu grupējumu locekļiem. Šai pilsoņu un nepilsoņu tiesību atšķirībai piemīt klaji apvainojošs raksturs; tādas ir arī vēl 25 atšķirības no 79. Šie ierobežojumi nepilsoņiem nedarbojas attiecībā uz īstajiem ārvalstniekiem - ES pilsoņiem, kā tas ir arī 16 citos gadījumos.

Lūk, ko šajā sakarā teicis Latvijas tiesībsargs: „Šobrīd pastāv vairākas jomas, piemēram, īpašumtiesības, dalība pašvaldību vēlēšanās, nodarbinātība un citas, kur normatīvajos aktos Eiropas Savienības pilsoņiem ir paredzētas plašākas tiesības nekā Latvijas nepilsoņiem. Tas rada situāciju, ka Latvijā citu Eiropas Savienības valstu pilsoņiem ir noteikts plašāks tiesību kopums nekā Latvijas nepilsoņiem, kuriem parasti ir ciešāka faktiskā saikne ar Latviju un nav tiesiskas saiknes ar citām valstīm.

Samazinot nepilsoņu skaitu, būtu tomēr ieteicams balstīties uz tiesībpolitiskiem apsvērumiem, pārvērtējot nepilsoņu tiesību apjomu un likumīgās intereses katru reizi, kad Latvijā kādas tiesības tiek piešķirtas Eiropas Savienības pilsoņiem.”

Tas bija tiesībsarga viedoklis.

Un tiesībsargs vēl pirms diviem gadiem atzina septiņas atšķirības starp pilsoņiem un nepilsoņiem par nepamatotām. Diemžēl visas septiņas joprojām ir spēkā.

Jautājumam par to vai citu Latvijas pilsoņu un nepilsoņu tiesību atšķirību pamatotību piemīt tīri subjektīvs raksturs. Ja par pamatu ņem tēzi, ka nepilsoņi ir nelegālie imigranti, kuri okupācijas laikā ieceļoja Latvijā, kā arī šo imigrantu pēcteči, bieži vien visai attāli, tad atliek vien nožēlot par to, ka 50 atšķirības no 130 tika atceltas vai kļuvušas par spēkā neesošām.

Ja par pamatu ņem 1990.gada maijā Augstākās padomes pieņemtās deklarācijas „Par Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanu” 8.pantu? „Garantēt Latvijas Republikas un citu valstu pilsoņiem, kas pastāvīgi dzīvo Latvijas teritorijā, sociālās, ekonomiskās un kultūras tiesības, kā arī politiskās brīvības, kuras atbilst vispāratzītām starptautiskām cilvēktiesību normām. Tas pilnā mērā attiecināms uz tiem PSRS pilsoņiem, kas izteiks vēlēšanos dzīvot Latvijā, nepieņemot tās pilsonību.” Ja ņem par pamatu šo tēzi, tad nekavējoties būtu jāatceļ visi ierobežojumi, kas ir minēti Latvijas Cilvēktiesību komitejas sastādītajā sarakstā.

Latvijai, it īpaši krīzes laikā, tomēr ir jāstāv uz abām kājām. PCTVL neprasa nekādas privilēģijas krieviem un cīnās tikai un vienīgi par vienlīdzību. Par vienlīdzību, kas ir valsts uzplaukuma pamats.

Paldies.

Vadītāja. Paldies partijas „Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā” frakcijas deputātam Vladimiram Buzajevam.

Nākamajai vārds partijas „Pilsoniskā Savienība” frakcijas deputātei Janīnai Kursītes-Pakules kundzei. Lūdzu!

J.Kursīte-Pakule (partijas „Pilsoniskā Savienība” frakcija).

Labdien, cienītie radioklausītāji!

Šodien galīgajā lasījumā tika pieņemti vairāki likumprojekti, kuros paredzēta izdienas pensiju administrēšanas sistēmas vienkāršošana, lai taupītu resursus.

Pieņemot īpašu likumu, tika beidzot novērsta netaisnība pret zemes īpašnieci, kurai pēc Latvijas robežlīnijas mainīšanas Austrumlatvijas daļā daļa zemes tika iekļauta Krievijas teritorijā. „Gobu salu” īpašniecei tika piešķirta kompensācija - zeme Latvijas teritorijā viņai esošā īpašuma tuvumā.

Vēl. Es gribētu pieskarties, turpinot kolēģa no Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas teikto, darbam Izglītības, kultūras un zinātnes komisijā. Šonedēļ tika skatīti iespējamie grozījumi Izglītības likumā saistībā ar privātajām kristīgajām skolām. Kopumā komisija atzinīgi novērtēja iespējami lielāku pašvaldību atbalstu kristīgajām skolām, jo nevar neredzēt, ka sabiedrībā, tātad arī skolās, vērojams vērtību krīzes samilzums, lai gan Latvija kā valsts, līdzīgi kā citas valstis Eiropā, veidojusies uz kristietībā balstītu vērtību pamatiem. Vienlaikus Tieslietu ministrijas pārstāvji komisijā norādīja, ka būtu iesniedzējiem jāprecizē, par kādām skolām ir runa - kristīgajām, kas ir plašāks jēdziens, vai tradicionālajām kristīgajām konfesijām piederīgajām. Vairāki runātāji diskusijā atzīmēja, ka attieksmei pret visām privātskolām būtu jābūt vienlīdzīgai, neizceļot kristīgās pāri citām. Taču tas prasītu no valsts budžeta papildus 6 miljonus gadā; tas pašreizējā situācijā nav iespējams, un te arvien skaidrāk kļūst redzams - un ne tikai šajā jautājumā -, ka valstij daudz skaidrāk ir jāiezīmē savas prioritātes, to skaitā arī prioritātes vērtību jomā. Atbalstot visu niecīgā apjomā, grūti cerēt uz pozitīvām pārmaiņām.

Paldies.

Vadītāja. Paldies Janīnai Kursītes-Pakules kundzei no partijas „Pilsoniskā Savienība” frakcijas.

„Frakciju viedokļos” nākamais runās Latvijas Pirmās partijas un partijas „Latvijas Ceļš” frakcijas deputāts Oskars Kastēns.

Lūdzu!

O.Kastēns (LPP/LC frakcija).

Labdien, cienījamie radioklausītāji! Šodien Saeimā mēs skatījām daudzus likumprojektus. Es gribētu atzīmēt to, ka Saeima diezgan vienprātīgi noraidīja valdības iesniegto likumprojektu „Grozījumi Valsts civildienesta likumā”, kas ir brāķains, un atbalstīja Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas izstrādāto alternatīvo likumprojektu. Šis likumprojekts nepieciešams, lai atrisinātu amatpersonu atlīdzības izmaksas jautājumu, kad šīs amatpersonas tiek nosūtītas darbam starptautiskās organizācijās ārpus Latvijas.

Es gribētu atzīmēt arī vienu ārpolitisku jautājumu. Sākās darbs pie Saeimas kārtības ruļļa labojumiem, un šo labojumu būtība ir šāda: ārlietu ministrs gada sākumā Saeimai iesniedz ikgadējo ziņojumu par paveikto un iecerēto darbību Latvijas ārpolitikā, un tad par šiem ārpolitikas jautājumiem tiek rīkotas debates. Es domāju, ka tas ir ļoti pozitīvi. Saeimā agrāk bija debates par Eiropas Savienības jautājumiem, pēc tam tās kļuva aizvien retākas un beigās pavisam pazuda. Es domāju, ka parlamenta darbība ir tik cieši saistīta ar ārpolitiku, ka šie jautājumi būtu jāpārzina ne tikai tiem deputātiem, kuri strādā Ārlietu komisijā, bet arī tiem, kas strādā citās komisijās.

Kā jau droši vien radioklausītāji ievērojuši, sākušās aktīvas pirmsvēlēšanu diskusijas gan radio, gan televīzijā, un mēs varam dzirdēt visdažādākos viedokļus. Un, ņemot vērā šīs diskusijas, es esmu nosūtījis vēstuli gan Latvijas Radio, gan Latvijas Televīzijas vadībai, kurā atgādinu viņiem, ka valdība pirms pēdējā budžeta pieņemšanas sabiedriskajiem medijiem ļoti radikāli apgrieza finanšu līdzekļus; pēc tam, kad televīzija piedraudēja, ka neaicinās politiķus uz debatēm, sākās draudi, pārmetumi par netaisnīgu, nedemokrātisku un neētisku rīcību. Manuprāt, tā ir ļoti liekulīga attieksme pret sabiedriskajiem medijiem. Tiek apgriezts budžets, tiek likti šķēršļi mediju centieniem naudu atrast pašiem, kā tas bija ar Finanšu ministrijas centieniem apstādināt Latvijas Radio 2.kanāla nodošanu konsorcijā. Un, ņemot vērā šo liekulīgo valdības attieksmi pret medijiem, es aicināju gan Latvijas Televīzijas, gan Latvijas Radio vadību uz priekšvēlēšanu debatēm neaicināt tos ministrus, it sevišķi no „Vienotības”, kuri valdībā ir pieņēmuši lēmumus par sabiedrisko mediju budžeta apgriešanu. Jo medijiem ir jābūt sabiedrisko procesu sargsunim, nevis krancim, ko cauru gadu mērdē badā, bet pirms vēlēšanām pamet bļodiņu ar pārpalikumiem no dzīru galda.

Vēl. Es gribētu atzīmēt, ka mēs ar bažām vērojam, kas notiek ar nākamā gada budžetu, ka valdībai šobrīd nav nekādu plānu un nekādu priekšlikumu, kā samazināt atkal šo budžeta deficītu 440 miljonu latu apmērā. Valdībā tika iesniegts audita plāns, kurā tika piedāvāts optimizēt valsts funkcijas un kurš ļautu ietaupīt 80 miljonus latu, taču visi ministri vienbalsīgi noraidīja šo plānu. Acīmredzot valdība plāno nākamgad šīs naudas problēmas risināt uz pensionāru, skolēnu, jauno māmiņu un citu sociāli neaizsargāto iedzīvotāju rēķina.

Tas arī bija viss.

Paldies jums par uzmanību, un patīkamu nedēļas nogali!

Sēdes vadītāja. Paldies Oskaram Kastēnam no Latvijas Pirmās partijas un partijas „Latvijas Ceļš” frakcijas.

Līdz ar to šodienas tiešraide „Frakciju viedokļi” ir izskanējusi.

No Saeimas nama Sēžu zāles to vadīja Saeimas Preses dienesta konsultante Dace Laipa.

Paldies, ka klausījāties, un visu labu!