Latvijas Republikas 9.Saeimas

ārkārtas sesijas septītā sēde

2010.gada 26.jūlijā

Sēdi vada Latvijas Republikas 9.Saeimas priekšsēdētājs

Gundars Daudze.

 

Sēdes darba kārtība
Satura rādītājs

Sēdes vadītājs. Godātie kolēģi! Lūdzu, ieņemiet vietas!

Sākam Saeimas 2010.gada 26.jūlija ārkārtas sesijas trešo sēdi.

Tā kā šī ir ārkārtas sēde un bija ļoti īss laiks, lai sagatavotu sēdes darba kārtības materiālus, un tie tīri fiziski nav pavairoti, saskaņā ar Saeimas kārtības ruļļa 42.pantu Prezidijs var ārkārtas sēdes darba kārtību paziņot, atklājot sēdi.

Šīs ārkārtas sēdes darba kārtībā ir četri lēmumu projekti: lēmuma projekts „Par deputāta Māra Kučinska atsaukšanu no Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas”, lēmuma projekts „Par deputāta Ulda Brieža atsaukšanu no Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas”, lēmuma projekts „Par deputāta Māra Kučinska ievēlēšanu Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijā” un lēmuma projekts „Par deputāta Ulda Brieža ievēlēšanu Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijā”.

Ir arī viens likumprojekts - „Grozījums likumā „Par akcīzes nodokli”” izskatīšanai otrajā lasījumā. Likumprojekts ir atzīts par steidzamu.

Tāda ir šodienas trešās ārkārtas sēdes darba kārtība.

Jūs gribat kaut ko teikt par procedūru? Lūdzu, ieslēdziet mikrofonu deputātam Štokenbergam!

A.Štokenbergs (pie frakcijām nepiederošs deputāts).

Godātie kolēģi! Es vēršu jūsu uzmanību uz to, ka ārkārtas sēdes darba kārtībā ir iekļauts jautājums, kas joprojām vēl nav ticis izskatīts atbildīgajā komisijā.

Paldies.

Sēdes vadītājs. Jā, paldies. Principā to mēs visi bijām pamanījuši, bet vienmēr ir ļoti labi, ja kāds to atgādina. Katrā ziņā iesniedzēji ar 34 parakstiem ir tiesīgi sasaukt tādu sēdi ar tādu darba kārtību, kādu viņi vēlas.

Ņemot vērā mūsu iepriekšējo pieredzi - to, ka faktiski jautājums nevarēja tikt izskatīts kvoruma trūkuma dēļ -, sēdes vadītājam ir tiesības ierosināt veikt kvoruma esamības pārbaudei reģistrāciju.

Lūdzu zvanu reģistrācijai! Lūdzu reģistrācijas režīmu! Lūdzu rezultātu! Nav kvoruma... Reģistrējušies tikai 45 deputāti.

Saskaņā ar Saeimas kārtības rulli mums ir pusstunda laika, lai mēs vēl vienu reizi pārliecinātos, vai mums ir kvorums vai nav.

Tiekamies pulksten 15.30.

A.Bērziņš (ZZS frakcija).

Sociālo un darba lietu komisijas sēde tomēr notiek pēc divām minūtēm. Lūdzu!

(Pārtraukums.)

 

Sēdi vada Latvijas Republikas 9.Saeimas priekšsēdētājs

Gundars Daudze.

Sēdes vadītājs. Godātie kolēģi! Pulkstenis ir 15.30.

Es atgādinu, ka bija izsludināts pārtraukums sakarā ar kvoruma trūkumu.

Saskaņā ar Saeimas kārtības ruļļa 46.pantu mums ir vēlreiz jāpārbauda kvoruma esamība, un, ja kvoruma nav, tad saskaņā ar šo pašu pantu sēde tiks pasludināta par nenotikušu.

Lūdzu zvanu reģistrācijai! Lūdzu reģistrācijas režīmu! Lūdzu reģistrācijas rezultātu! Reģistrējušies 46 deputāti. Līdz ar to kvoruma mums nav.

Sēde tiek pasludināta par nenotikušu.

Tagad vēlreiz lūdzu zvanu reģistrācijai! Reģistrēsimies ar... Jā, Juridiskais birojs saka, ka, ņemot vērā to, ka sēde ir slēgta kā nenotikusi, reģistrācijai nav nekādas jēgas.

Paldies.

Līdz ar to Saeimas ārkārtas sesiju pasludinu par slēgtu.

 

SATURA RĀDĪTĀJS

9. Saeimas ārkārtas sesijas 7. sēde

2010. gada 26. jūlijā

 

Par darba kārtību
Par procedūru - dep. A.Štokenbergs
Paziņojums
- dep. A.Bērziņš (ZZS)