Latvijas Republikas 9.Saeimas

pavasara sesijas devītā sēde

2007.gada 7.jūnijā

Sēdi vada Latvijas Republikas 9.Saeimas priekšsēdētājs

Indulis Emsis.

 

Sēdes darba kārtība
Satura rādītājs
Balsojumi


Sēdes vadītājs. Godātie kolēģi! Lūdzu, ieņemiet vietas!

Godātie kolēģi! Sākam Saeimas 7.jūnija sēdi.

Vispirms par darba kārtību.

Saeimas Prezidijs ir saņēmis vairākus priekšlikumus par izmaiņām šīsdienas sēdes darba kārtībā.

Pirmo priekšlikumu par izmaiņām sēdes darba kārtībā ir iesniegusi Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija. Komisijas priekšsēdētājs Kārlis Leiškalns lūdz izdarīt izmaiņas Saeimas 7.jūnija sēdes darba kārtībā un sadaļā „Likumprojektu izskatīšana” iekļaut likumprojektu „Grozījumi Sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas likumā” izskatīšanai pirmajā lasījumā. Vai deputātiem ir iebildumi pret to, ka mēs papildinām darba kārtību? Deputātiem iebildumu nav. Darba kārtība ir papildināta.

Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas priekšsēdētājs Sergejs Dolgopolovs lūdz iekļaut Saeimas 7.jūnija sēdes darba kārtībā paziņojumu par 9.Saeimas deputāta Jāņa Lagzdiņa Saeimas deputāta ētikas kodeksa pārkāpumu. Vai deputātiem ir iebildumi pret darba kārtības papildināšanu? Deputātiem iebildumu nav. Darba kārtība ir papildināta.

Agrārās, vides un reģionālās politikas komisija un šīs komisijas priekšsēdētāja Anna Seile lūdz izdarīt izmaiņas Saeimas 7.jūnija sēdes darba kārtībā un iekļaut tajā likumprojektu „Grozījumi Meža likumā” izskatīšanai pirmajā lasījumā. Vai deputātiem ir iebildumi par darba kārtības izmaiņām? Deputātiem iebildumu nav. Darba kārtība ir papildināta.

Agrārās, vides un reģionālās politikas komisija un šīs komisijas priekšsēdētāja Anna Seile lūdz izdarīt izmaiņas Saeimas 7.jūnija sēdes darba kārtībā un iekļaut tajā likumprojektu „Grozījumi Medību likumā” izskatīšanai pirmajā lasījumā. Vai deputātiem ir iebildumi pret darba kārtības papildināšanu? Deputātiem iebildumu nav. Darba kārtība ir papildināta.

Šā paša iemesla dēļ Agrārās, vides un reģionālās politikas komisija lūdz izdarīt izmaiņas Saeimas 7.jūnija sēdes darba kārtībā un iekļaut tajā likumprojektu „Grozījums Rāznas nacionālā parka likumā” izskatīšanai pirmajā lasījumā. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputātiem iebildumu nav. Darba kārtība ir papildināta.

Un visbeidzot Agrārās, vides un reģionālās politikas komisija lūdz izdarīt izmaiņas 7.jūnija sēdes darba kārtībā un iekļaut tajā likumprojektu „Grozījums Slīteres nacionālā parka likumā” izskatīšanai pirmajā lasījumā. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputātiem iebildumu nav. Darba kārtība ir papildināta.

Godātie kolēģi! Līdz ar to mēs esam papildinājuši šīsdienas darba kārtību un varam sākt šīs darba kārtības jautājumu izskatīšanu.

Vispirms mēs izskatīsim Prezidija ziņojumus.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu „Grozījumi Publisko aģentūru likumā” nodot Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija. Vai deputāti piekrīt Prezidija atzinumam? (No zāles dep. K.Leiškalns: „Obligāti!”) Deputāti Prezidija atzinumam piekrīt. Lēmums ir pieņemts.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu „Grozījumi Finanšu instrumentu tirgus likumā” nodot Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija. Vai deputāti piekrīt Prezidija atzinumam? Deputāti piekrīt Prezidija atzinumam. Lēmums ir pieņemts.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu „Attīstības plānošanas sistēmas likums” nodot Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija.

Lūdzu ieslēgt mikrofonu deputātam Mārim Kučinskim.

M.Kučinskis (Tautas partijas frakcija).

Lai ar šo likumprojektu varētu strādāt arī Nacionālā attīstības plāna īstenošanas uzraudzības apakškomisija, lūdzu par otro komisiju noteikt Izglītības, kultūras un zinātnes komisiju.

Sēdes vadītājs. Ir piedāvājums par otro komisiju, kurai nodot šo likumprojektu, noteikt arī Izglītības, kultūras un zinātnes komisiju. Vai deputātiem ir iebildumi pret šo papildinājumu, ka otrā komisija ir Izglītības, kultūras un zinātnes komisija? Iebildumu nav. Citu priekšlikumu arī nav. Paldies. Lēmums pieņemts. Par atbildīgo komisiju mēs esam noteikuši Valsts pārvaldes un pašvaldības komisiju, bet nododam šo likumprojektu arī Izglītības, kultūras un zinātnes komisijai.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu „Grozījumi Biedrību un nodibinājumu likumā” nodot Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija.

Par šo jautājumu pieteicies runāt deputāts Vladimirs Buzajevs.

V.Buzajevs (PCTVL frakcija).

Cienījamais Prezidij! Cienījamās dāmas un kungi! Jūsu priekšā ir interesants dokuments, kuru parakstījis no apvienības TB/LNNK izvirzītais tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš. Šīs apvienības izpratnē likumīgas un taisnīgas tieslietas ir pavisam kas cits, nekā to izprot pārējā pasaulē, jo šai apvienībai piemīt netradicionāla politiskā orientācija.

Likumprojekta būtība slēpjas tajā faktā, ka vietējai VDK jeb, ja jūs tā gribat, vietējam „gestapo” tiek dota iespēja, vadoties no savas politiskās gaumes, atteikt reģistrēšanu jebkurai organizācijai, kura vēl nekādā veidā nav paspējusi noziegties pret Latvijas Republiku kaut vai tāpēc, ka šī organizācija vēl nav paguvusi rasties. Un tā, lūk, kompetentām valsts iestādēm esot pamats uzskatīt, ka biedrības vai nodibinājuma reģistrēšana rada draudus valsts vai sabiedriskajai drošībai, un tās ir sniegušas attiecīgu pamatotu atzinumu: „Lai labāk nereģistrējas, un tad jau mēs to saņemsim ciet!”

Starp citu, tas ir jebkura drošības dienesta sapnis, un nav svarīgi, ka, lai varētu pieņemt šo likumu, ir nepieciešams būtiski ierobežot vismaz trīs Satversmes pantu piemērošanu.

Pirmām kārtām tas ir 102.pants, kas paredz: „Ikvienam ir tiesības apvienoties biedrībās, politiskās partijās un citās sabiedriskās organizācijās.” Pēc tam tas skar arī 100.pantu, kurā runāts par vārda brīvību. Šajā pantā ir teikts, ka cenzūra ir aizliegta. Tiesa gan, abu šo Satversmes pantu darbību var ierobežot, lai demokrātiskā valsts iekārtā aizsargātu citu cilvēku tiesības, sabiedrības drošību, labklājību un tikumību.

Taču pastāv vēl arī 92.pants, kurā ir teikts: „Ikviens uzskatāms par nevainīgu, iekams viņa vaina nav atzīta saskaņā ar likumu.” Šīs cilvēka tiesības, kuras Bērziņa kungs vēlas atcelt, ne ar ko nav ierobežojamas.

Pēc tam, kad mēs būsim devuši TB/LNNK iespēju kārtīgi izvērsties likumdošanas lauciņā, no demokrātiskas valsts iekārtas, labklājības un tikumības paliks pāri vien patīkamas atmiņas.

Starp citu, man ir labs priekšlikums: liksim mierā sabiedriskās organizācijas un piemērosim šo normu paši sev – politiskajām organizācijām!

Šogad mums visiem būs no jauna jāreģistrē savi statūti, ko pagaidām ir izdarījusi tikai partija „Jaunais laiks”. Un tad par šā jaunā likuma pirmo upuri kļūs, teiksim, Tautas partija, saistībā ar kuru tādai kompetentai valsts iestādei, kāds ir KNAB, ir pamats uzskatīt, ka šī partija ir pārkāpusi dažus Saeimas vēlēšanu likuma pantus (teiksim, priekšvēlēšanu tēriņu „griestus”). Tātad tā ar savu reālo darbību rada draudus valsts vai sabiedriskajai drošībai.

Šāda apsvēruma dēļ es aicinu balsot „pret”.

Paldies par uzmanību.

Sēdes vadītājs. Godātie kolēģi! Deputāts Vladimirs Buzajevs, kā noprotams, runāja „pret” šo likumprojektu, tāpēc es lūdzu zvanu. Balsošanas režīmu! Balsosim par šā likumprojekta nodošanu komisijai! Lūdzu rezultātu! Par - 63, pret - 7, atturas - 14. Lēmums pieņemts.

Godātie kolēģi! Mums ir jāizlemj arī jautājums par bezalgas atvaļinājuma piešķiršanu deputātam Andrim Bērziņam no Latvijas Pirmās partijas un partijas „Latvijas Ceļš” frakcijas. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Balsosim par bezalgas atvaļinājuma piešķiršanu deputātam! Lūdzu rezultātu! Par - 76, pret - nav, atturas - 1. Lēmums pieņemts.

Godātie kolēģi! Izskatīsim lēmuma projektu „Par Sandras Mertenas apstiprināšanu par Kurzemes apgabaltiesas tiesnesi”.

Juridiskās komisijas vārdā - deputāts Dzintars Rasnačs.

 

Dz.Rasnačs (TB/LNNK frakcija).

Godātais priekšsēdētāj! Godātie kolēģi deputāti! Saeimas Juridiskā komisija izskatīja tieslietu ministra Gaida Bērziņa ieteikumu apstiprināt Sandru Mertenu Kurzemes apgabaltiesas tiesneša amatā, vienlaikus atbrīvojot viņu no Liepājas tiesas tiesneša amata. Aizklātā balsojumā, kur 10 deputāti balsoja „par”, „pret” - neviens, „atturas” - neviens, Juridiskā komisija atbalstīja šo ieteikumu lēmuma projekta veidā.

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Balsosim par lēmuma projekta ar reģistrācijas numuru 156/Lm9 pieņemšanu! Lūdzu rezultātu! Par - 84, pret un atturas - nav. Lēmums pieņemts.

Izskatīsim nākamo darba kārtības punktu - lēmuma projektu „Par Mārtiņa Sviķa apstiprināšanu par Rīgas apgabaltiesas tiesnesi”.

Juridiskās komisijas vārdā - deputāts Dzintars Rasnačs.

Dz.Rasnačs (TB/LNNK frakcija).

Juridiskā komisija izskatīja vēl vienu lēmuma projektu, kurā tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš iesaka Mārtiņu Sviķi apstiprināt par Rīgas apgabaltiesas tiesnesi, vienlaikus atbrīvojot viņu no Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesas tiesneša amata. Arī šajā gadījumā aizklātā balsojumā ar 10 balsīm „par”, nevienu „pret” un nevienu „atturas” komisija vienprātīgi atbalstīja šo lēmuma projektu.

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Balsosim par lēmuma projekta ar reģistrācijas numuru 157/Lm9 pieņemšanu! Lūdzu rezultātu! Par - 81, pret un atturas - nav. Lēmums pieņemts.

Godātie kolēģi! Izskatīsim nākamo darba kārtības sadaļu „Likumprojektu izskatīšana”.

Sāksim izskatīt likumprojektu „Grozījums likumā „Par aviāciju””. Otrais lasījums.

Tautsaimniecības komisijas vārdā - deputāts Guntis Blumbergs.

G.Blumbergs (ZZS frakcija).

Labrīt, godātie kolēģi! Tautsaimniecības komisija otrajam, galīgajam, lasījumam ir saņēmusi desmit priekšlikumus.

Pirmo priekšlikumu iesniedzis Satiksmes ministrijas parlamentārais sekretārs Vitālijs Aizbalts. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt komisijai.

G.Blumbergs. Arī 2.priekšlikumu iesniedzis Satiksmes ministrijas parlamentārais sekretārs Aizbalts. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

G.Blumbergs. Arī 3.priekšlikums, ko iesniedzis Satiksmes ministrijas parlamentārais sekretārs Aizbalts, ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

G.Blumbergs. Arī 4.priekšlikums ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt atbildīgās komisijas atzinumam.

G.Blumbergs. 5. - atbildīgās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt komisijai.

G.Blumbergs. 6. - Satiksmes ministrijas parlamentārā sekretāra Aizbalta priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt komisijai.

G.Blumbergs. 7. - Satiksmes ministrijas parlamentārā sekretāra Aizbalta priekšlikums. Arī ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

G.Blumbergs. 8. - Satiksmes ministrijas parlamentārā sekretāra Aizbalta priekšlikums. Atbalstīts un iekļauts 9.priekšlikumā, ko sagatavojusi atbildīgā komisija un kas ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt komisijas atzinumam par 8. un 9.priekšlikumu.

G.Blumbergs. 10. - atbildīgās komisijas priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt komisijai.

Līdz ar to, godātie kolēģi, visi priekšlikumi ir izskatīti. Tā kā likumprojekts atzīts par steidzamu, mēs tātad otrajā lasījumā pieņemam galīgo redakciju. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Balsosim par likumprojekta, kura reģistrācijas numurs ir 351/Lp9, pieņemšanu otrajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu rezultātu! Par - 82, pret un atturas - nav. Likums pieņemts.

G.Blumbergs. Paldies.

Sēdes vadītājs. Izskatīsim nākamo darba kārtības punktu - likumprojektu „Grozījums Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā”. Otrais lasījums. Likumprojekts atzīts par steidzamu.

Juridiskās komisijas vārdā - deputāts Mareks Segliņš.

M.Segliņš (Tautas partijas frakcija).

Kolēģi! Likumprojektā ir divi priekšlikumi.

1.priekšlikums ir atbalstīts un iestrādāts komisijas iesniegtajā 2.priekšlikumā, kuru tagad lūdzu nobalsot.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt komisijas atzinumam par 1. un 2.priekšlikumu.

M.Segliņš. Lūdzu atbalstīt likumprojektu otrajā lasījumā.

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Balsosim par likumprojekta pieņemšanu otrajā, galīgajā, lasījumā! Likumprojekta reģistrācijas numurs ir 352/Lp9. Lūdzu balsot! Lūdzu rezultātu! Par - 85, pret un atturas - nav. Likums pieņemts.

Izskatīsim nākamo darba kārtības punktu - likumprojektu „Grozījumi likumā „Par privatizācijas sertifikātiem””. Trešais lasījums.

Tautsaimniecības komisijas vārdā - deputāts Guntis Blumbergs. (No zāles dep. A.Bērziņš (ZZS): „Atkal! Cik var iet?”)

G.Blumbergs (ZZS frakcija).

Kolēģi! Tautsaimniecības komisija likumprojekta trešajam lasījumam saņēma astoņus priekšlikumus.

1.priekšlikums, ko iesniegusi valdība, ir atbalstīts un redakcionāli precizēts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt komisijas atzinumam.

G.Blumbergs. 2. - Ministru kabineta priekšlikums. Daļēji atbalstīts un iekļauts 3. - atbildīgās komisijas priekšlikumā.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt komisijas atzinumam par 2. un 3.priekšlikumu.

G.Blumbergs. 4. - Ministru kabineta priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt komisijai.

G.Blumbergs. 5. - Ministru kabineta priekšlikums. Daļēji atbalstīts un iekļauts 6. - atbildīgās komisijas priekšlikumā.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt komisijas atzinumam par 5. un 6.priekšlikumu.

G.Blumbergs. 7. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

G.Blumbergs. 8. - atbildīgās komisijas priekšlikums. Arī tas ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Arī šim atzinumam deputāti piekrīt.

Līdz ar to esam izskatījuši visus priekšlikumus, kuri bija iesniegti trešajam lasījumam. Mums ir jābalso par likumprojekta, kura reģistrācijas numurs ir 161/Lp9, pieņemšanu trešajā, galīgajā, lasījumā. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Balsosim par likumprojekta, kura reģistrācijas numurs ir 161/Lp9, pieņemšanu! Lūdzu rezultātu! Par - 86, pret un atturas - nav. Likums pieņemts.

G.Blumbergs. Paldies.

Sēdes vadītājs. Godātie kolēģi! Izskatīsim nākamo darba kārtības jautājumu - likumprojektu „Grozījumi Profesionālās izglītības likumā”. Trešais lasījums.

Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas vārdā - deputāts Jānis Dukšinskis.

J.Dukšinskis (LPP/LC frakcija).

Cienījamais Saeimas priekšsēdētāja kungs! Cienījamie kolēģi! Aicinu strādāt ar likumprojektu „Grozījumi Profesionālās izglītības likumā”, kura reģistrācijas numurs ir 221/Lp9.

Atbildīgā komisija ir saņēmusi vienu priekšlikumu par šo likumprojektu - deputāta Plinera priekšlikumu. Tas netika atbalstīts komisijas sēdē.

Sēdes vadītājs. Atklājam debates. Pirmais debatēs pieteicies deputāts Juris Dobelis.

J.Dobelis (TB/LNNK frakcija).

Cienītie kolēģi! Patlaban sabiedrībā ir tāda savdabīga gaisotne jau ilgāku laiku, vairāku mēnešu garumā. Vieni ar piepūstiem vaigiem visu laiku stumj projām Saeimu. Viņi vai nu mēģina saukt talkā Valsts prezidenti, kā tas notika daudzu mēnešu garumā… nu tagad laikam tas ir par vēlu… Tad bija jāceļ saulītē kāds sev vēlams pārstāvis, ar kura palīdzību atkal varētu kaut ko tādu veikt. Nu, nesanāca!

Nu, un nav tikuši ar to galā, tagad ir „jācep” jauna organizācija - viena vai varbūt vēl kāda… Priekšgalā varēs nolikt kādu jauku puisīti (vai meitenīti) ar sārtiem vaigiem, kas, atmodies no ilgā miega, konstatēs, ka viss valstī norit ļoti negodīgi un tagad nu kādam ir jāiegāž vai kāds ir jānogāž.

Bet ko dara tanī pašā laikā citi? Citi dara savu darāmo un mēģina iedzīt attiecīgi mietu valsts valodas lauciņā! Kamēr tur tās partijas vai sabiedriskās organizācijas stīvējas, lai viens vai otrs tiktu pie varas, šitie te veikli dara savu!

Nu, kādam taču ir jāpievērš uzmanība arī tādām lietām, un, protams, tie pirmām kārtām ir nacionāli domājoši cilvēki. Cik nu viņu ir, tik ir! Tie paši nacionālisti vien ir! Kuri necieš nacionālistus? Nacionālistus necieš tādi cilvēki, kuriem ir vienkārši mazvērtības komplekss. Tie ir dažādi grabešķi un barkšķi, kuriem nav savas tēvzemes, kuriem nav savas tautas, kurus var nopirkt jebkura cita tauta, un tā viņi vazājas pa pasauli bez savas dzimtenes un bez savas tautas.

Nu redziet! Pēdējā laikā taču tik jauki rīkojas mūsu kaimiņzeme Krievija, jau ilgāku laiku saukdama atpakaļ uz dažādiem etniskajiem laukiem… Nu, par to Kēnigsbergu varētu vēl pastrīdēties… varētu vēl pastrīdēties par to, kam tur ir tā etniskā dzimtene. Šķiet, ka visdrīzāk tā ir etniskā dzimtene senajām baltu ciltīm, bet tas nu ir cits jautājums. Lūk!

Šādā te gaisotnē cilvēki, kam Latvijā ir neērti, kam ir problēmas ar valsts valodu… kādi tad viņiem vairs ir tie sarežģījumi? Kā jūs redzējāt, pats Krievijas vēstnieks viņus ļoti laipni izvadīja… Līdz ar to viss ir kārtībā!

Bet, ja nu kāds vēlas iegūt profesionālo izglītību, kas viņam to var liegt - apgūt latviešu valodu un iegūt šo profesionālo izglītību?

Tātad šāds piedāvājums ir varbūt kaut kāds vājš mēģinājums šinī brīdī panākt kaut nelielu atbalstu arī no kādas citas frakcijas. Jo ne jau velti kreisi centriskajā pusē ir diezgan smaga stīvēšanās par savas ietekmes nostiprināšanu.

Katrā ziņā priekšlikums pats kā tāds nav atbalstāms, un šiem mēģinājumiem ir jāpievērš uzmanība.

Sēdes vadītājs. Debates turpinās deputāts Vladimirs Buzajevs.

V.Buzajevs (PCTVL frakcija).

Cienījamais Prezidij! Godātie kolēģi! Dobeļa kunga teiktajos vārdos ir daļa taisnības, jo PCTVL frakcijas patriotiskais priekšlikums nav parādījies nejauši, kaut gan nekāda sakara nedz ar Kaļiņingradu, nedz ar Krievijas vēstnieku, protams, tur nav. Priekšlikuma būtība ir uzticēt vai dot uzdevumu Ministru kabinetam nodrošināt pietiekamu profesionālās izglītības pieejamību mazākumtautībām viņu dzimtajā valodā. Ņemiet vērā, ka mēs šeit nepieprasām valsts standartu pārskatīšanu, bet pievēršam sabiedrības uzmanību tam, ka nav iespējams iegūt arodizglītību krievu valodā pat noteiktajos procentuālajos ietvaros - 60 pret 40! Mēs jau daudzkārt pievērsām jūsu uzmanību faktam, ka tā arodskolu audzēkņu daļa, kas daļēji iegūst izglītību krievu valodā, katastrofāli samazinās. Tā ir mūsu Latvijas iekšējā problēma.

Es vēlreiz atkārtošu skaitļus, kuriem nedrīkstētu nepievērst uzmanību brīvā demokrātiskā valstī (protams, ja šī valsts patiesi ir brīva un demokrātiska). No 1998.gada līdz 2004.gadam nelatviešu daļa valsts iedzīvotāju vidū samazinājās no 45 procentiem līdz 41 procentam, tātad tikai par vienu desmito daļu. Tanī pašā laikā tā vispārizglītojošo skolu audzēkņu daļa, kas daļēji iegūst izglītību krievu valodā, samazinājās no 35 līdz 28 procentiem, tātad jau par vienu ceturto daļu. Toties arodskolu audzēkņu daļa samazinājās no 28 līdz 15 procentiem - gandrīz divkārt.

Dāmas un kungi! Šo parādību nevar izskaidrot ar dabiskiem iemesliem, teiksim, ar to, ka skolēni deva priekšroku daudz attīstītākajai - salīdzinājumā ar nepietiekami attīstīto krievu valodu - latviešu valodai (jo krievu valodā, iespējams, pēc daudzu klātesošo uzskatiem, nepietiek attiecīgo tehnisko terminu). Sešu gadu laikā šādu krasu, gandrīz divkārtēju to skolēnu daļas samazināšanos, kuri mācās arodskolās krievu valodā, nevar izraisīt nedz dabiski iemesli, nedz brīvprātīga izvēle. Tā ir mērķtiecīga valsts politika. Tikai nevajag stāstīt pasaciņas, ka šādas politikas mērķis ir paaugstināt krievu bērnu konkurētspēju! Šiem meliem šeit neticēs, jo, ja pastāvētu tāda apzināta politika ar šādiem cēliem mērķiem, tad tas netiktu dēvēts par valsts noslēpumu. Ja vismaz valsts ierēdņi noliedz šādas politikas esamību, kaut gan ir arodskolās krievu audzēkņu daļas divkārtēja samazināšanās - tā turklāt ir gandrīz trīs reizes mazāka par nelatviešu daļu iedzīvotāju sastāvā -, tas nenoliedzami pierāda, ka viņi apzināti melo. Īpaša nozīme ir tam faktam, ka kopš 2004.gada šie dati ir pārgājuši slēgto datu kategorijā un vairs netiek publicēti. Tāds īpašs valsts noslēpums!

Ministru kabinetam nepieciešams steidzami tikt skaidrībā ar šo problēmu, it īpaši pēc Vispārējās mazākumtautību aizsardzības konvencijas ratifikācijas. Saeimas vairākuma atteikšanos atbalstīt šo PCTVL frakcijas priekšlikumu var uzskatīt par tiešu sabotāžu, izpildot šīs konvencijas prasības, kā arī citas Latvijas starptautiskās saistības.

Es tomēr aicinu balsot „par”. (No zāles dep. I.Kalniņš: „Neko nevarēja saprast!” Dep. K.Leiškalns: „Nevienu vārdu!”)

Sēdes vadītājs. Debates slēdzu. Vai komisijas vārdā deputāts Jānis Dukšinskis grib ko piebilst? Negrib. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Balsosim par 1. - PCTVL frakcijas priekšlikumu! Lūdzu rezultātu! Par - 21, pret - 62, atturas - nav. Priekšlikums nav atbalstīts.

Līdz ar to, godātie kolēģi, visi priekšlikumi ir izskatīti. Mēs varam balsot par likumprojekta pieņemšanu. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Balsosim par likumprojekta ar reģistrācijas numuru 221/Lp9 pieņemšanu! Lūdzu rezultātu! Par - 78, pret un atturas - nav. Likums pieņemts.

J.Dukšinskis. Paldies.

Sēdes vadītājs. Godātie kolēģi! Izskatīsim nākamo darba kārtības punktu - likumprojektu „Grozījumi Robežsardzes likumā”. Trešais lasījums.

Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas vārdā - deputāts Juris Dalbiņš.

J.Dalbiņš (Tautas partijas frakcija).

Augsti godātais priekšsēdētāj! Kolēģi! Likumprojekts „Grozījumi Robežsardzes likumā”. Trešajam lasījumam komisijā priekšlikumi netika iesniegti. Komisija izskatīja šo likumprojektu un aicina pieņemt to trešajā, galīgajā, lasījumā.

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Balsosim par likumprojekta ar reģistrācijas numuru 298/Lp9 pieņemšanu! Lūdzu rezultātu! Par - 75, pret un atturas - nav. Likums pieņemts.

Godātie kolēģi! Izskatīsim nākamo darba kārtības punktu - likumprojektu „Grozījumi likumā „Par ietekmes uz vidi novērtējumu””. Trešais lasījums.

Agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vārdā - deputāts Ingmārs Līdaka.

I.Līdaka (ZZS frakcija).

Cienījamie deputāti! Jūsu uzmanībai tiek piedāvāts likumprojekts „Grozījumi likumā „Par ietekmes uz vidi novērtējumu””. Trešais lasījums. Atbildīgā komisija ir saņēmusi sešus priekšlikumus.

Tātad 1.priekšlikums, ko iesniedzis vides ministrs Raimonds Vējonis, par IVN procedūras iespējamu nepiemērošanu ar valsts aizsardzību saistītām darbībām ir daļēji atbalstīts, iekļaujot to 2. - atbildīgās komisijas priekšlikumā, kurš ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt atbildīgās komisijas atzinumiem par 1. un 2.priekšlikumu.

I.Līdaka. 3.priekšlikums, kas arī ir saņemts no vides ministra Raimonda Vējoņa, ir par IVN procedūru Eiropas nozīmes dabas teritorijās. Komisija to ir atbalstījusi.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt komisijai.

I.Līdaka. 4.priekšlikums, kuru ir iesniedzis Juridiskais birojs, attiecas uz pārejas noteikumu redakciju. To komisija ir atbalstījusi.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt komisijai.

I.Līdaka. 5.priekšlikums, kas saņemts no vides ministra Raimonda Vējoņa, ir atbalstīts daļēji un iekļauts 6.priekšlikumā, ko ir sagatavojis Juridiskais birojs. To atbildīgā komisija atbalsta.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt atbildīgās komisijas atzinumiem par 5. un 6.priekšlikumu.

I.Līdaka. Pēc redakcionālu precizējumu izdarīšanas pielikumā un 1.panta tekstā atbildīgā komisija lūdz atbalstīt likumprojektu trešajā, galīgajā, lasījumā.

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Balsosim par likumprojekta ar reģistrācijas numuru 306/Lp9 pieņemšanu! Lūdzu rezultātu! Par - 79, pret un atturas - nav. Likums pieņemts.

Izskatīsim nākamo darba kārtības punktu - likumprojektu „Grozījumi Epidemioloģiskās drošības likumā”. Trešais lasījums.

Sociālo un darba lietu komisijas vārdā - deputāts Vitālijs Orlovs.

V.Orlovs (frakcija „Saskaņas Centrs”).

Cienījamie kolēģi! Strādāsim ar dokumentu Nr.1051. Ir iesniegti astoņi priekšlikumi.

1.priekšlikums. Daļēji atbalstīts un iekļauts 2. - atbildīgās komisijas priekšlikumā.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt atbildīgās komisijas atzinumiem par 1. un 2.priekšlikumu.

V.Orlovs. 3. un 4.priekšlikums. Daļēji atbalstīti un iekļauti 5. - atbildīgās komisijas priekšlikumā.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt atbildīgās komisijas atzinumiem par 3., 4. un 5.priekšlikumu.

V.Orlovs. 6.priekšlikums. Arī ir daļēji atbalstīts un iekļauts 7. - atbildīgās komisijas priekšlikumā.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt atbildīgās komisijas atzinumiem par 6. un 7.priekšlikumu.

V.Orlovs. Un 8. - Sociālo un darba lietu komisijas priekšlikums. Tas ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt komisijas atzinumam.

V.Orlovs. Komisijas vārdā lūdzu atbalstīt likumprojektu trešajā, galīgajā, lasījumā.

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Balsosim par likumprojekta ar reģistrācijas numuru 260/Lp9 pieņemšanu! Lūdzu rezultātu! Par - 82, pret un atturas - nav. Likums pieņemts.

Izskatīsim nākamo darba kārtības punktu - likumprojektu „Grozījumi likumā „Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā””. Trešais lasījums.

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas vārdā - deputāts Māris Krastiņš.

M.Krastiņš (Tautas partijas frakcija).

Godājamie kolēģi! Strādāsim ar dokumentu Nr.1052, kā arī dokumentu 1052A, kuri atrodas jūsu priekšā.

Komisija ir izskatījusi iesniegtos priekšlikumus.

1.priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt atbildīgajai komisijai.

M.Krastiņš. 2. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt komisijai.

M.Krastiņš. 3. - deputāta Ulda Auguļa priekšlikums. Nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt komisijai.

M.Krastiņš. 4.priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt komisijai.

M.Krastiņš. 5. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt atbildīgās komisijas atzinumam.

M.Krastiņš. 6.priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt komisijai.

M.Krastiņš. 7.priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

M.Krastiņš. 8.priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

M.Krastiņš. 9. ir Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšlikums, kas bāzēts uz Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšlikumiem. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt komisijas atzinumam.

M.Krastiņš. Arī 10.priekšlikums vienlaikus ir gan Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja, gan arī Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt komisijas atzinumam.

M.Krastiņš. 11.priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

M.Krastiņš. 11.a - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt komisijai.

M.Krastiņš. 12.priekšlikums - atbalstīts. (No zāles: „Balsot!”)

Sēdes vadītājs. Deputāti prasa balsojumu. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Balsosim par 12. - atbildīgās komisijas priekšlikumu! Lūdzu rezultātu! Par - 61, pret - nav, atturas - 17. Priekšlikums atbalstīts.

M.Krastiņš. 13.priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt komisijai.

M.Krastiņš. 14.priekšlikums. Nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt komisijai.

M.Krastiņš. 15.priekšlikums. Atbalstīts. (No zāles: „Balsot!”)

Sēdes vadītājs. Deputāti prasa balsojumu. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Balsosim par 15. - atbildīgās komisijas priekšlikumu! Lūdzu rezultātu! Par - 71, pret - 6, atturas - nav. Priekšlikums atbalstīts.

M.Krastiņš. 16. - Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšlikumu - komisija atsauc.

Sēdes vadītājs. Komisija atsauc.

M.Krastiņš. Jā, atsauc 16.priekšlikumu.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt atbildīgās komisijas viedoklim.

M.Krastiņš. 17.priekšlikums. Nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

M.Krastiņš. Līdz ar to komisijas vārdā aicinu kolēģus atbalstīt šo likumprojektu trešajā lasījumā. Paldies.

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Balsosim par likumprojekta ar reģistrācijas numuru 225/Lp9 pieņemšanu! Lūdzu rezultātu! Par - 80, pret un atturas - nav. Likums pieņemts.

Izskatīsim nākamo darba kārtības punktu - likumprojektu „Latvijas Pareizticīgās Baznīcas likums”. Sagatavots kā alternatīvs likumprojekts dokumentam ar reģistrācijas numuru 245/Lp9. Pirmais lasījums.

Juridiskās komisijas vārdā - deputāts Mareks Segliņš.

M.Segliņš (Tautas partijas frakcija).

Juridiskajā komisijā izskatīšanai tika nodots Latvijas Pareizticīgās Baznīcas likums. Juridiskā komisija atzina, ka šis likums nav pietiekami labs, tāpēc izstrādāja savu - alternatīvo likumprojektu, kuru komisija pirmajam lasījumam ir atbalstījusi.

Lūdzu atbalstīt šo likumprojektu.

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Balsosim par likumprojekta ar reģistrācijas numuru 362/Lp9 pieņemšanu! Lūdzu rezultātu! Par - 71, pret un atturas - nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam.

M.Segliņš. 22.jūnijs.

Sēdes vadītājs. 22.jūnijs. Vai deputāti piekrīt nosauktajam priekšlikumu iesniegšanas termiņam - 22.jūnijs? Deputāti piekrīt. Lēmums pieņemts.

Izskatīsim nākamo likumprojektu - „Grozījums Operatīvās darbības likumā”. Pirmais lasījums.

Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas vārdā - deputāts Juris Dalbiņš.

J.Dalbiņš (Tautas partijas frakcija).

Priekšsēdētāja kungs! Kolēģi! Likumprojekta „Grozījums Operatīvās darbības likumā” pirmais lasījums.

Likumprojektā ietvertā grozījuma mērķis ir noteikt valsts institūcijām, kurām ar likumu ir noteiktas tiesības veikt operatīvo darbību, vienotu operatīvo darbību regulējošo iekšējo normatīvo aktu projektu saskaņošanas kārtību. Šis normatīvais akts novērsīs pretrunas un riskus atšķirīgai Operatīvās darbības likuma un Valsts pārvaldes iekārtas likuma normu interpretācijai.

Komisija izskatīja šo jautājumu savā 30.maija sēdē, un es komisijas vārdā aicinu pieņemt šo likumprojektu pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Balsosim par likumprojekta ar reģistrācijas numuru 348/Lp9 pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu rezultātu! Par - 74, pret un atturas - nav. Likums pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam.

J.Dalbiņš. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš otrajam lasījumam - 20.jūnijs.

Sēdes vadītājs. 20.jūnijs. Deputāti piekrīt priekšlikumu iesniegšanas termiņam - 20.jūnijs. Paldies.

Izskatīsim nākamo darba kārtības punktu - likumprojektu „Grozījumi Iedzīvotāju reģistra likumā”. Otrais lasījums.

Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas vārdā - deputāts Juris Dalbiņš.

J.Dalbiņš (Tautas partijas frakcija).

Priekšsēdētāja kungs! Kolēģi! Šā likumprojekta otrajam lasījumam Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija priekšlikumus nav saņēmusi. Komisija atbalstīja šā likumprojekta pieņemšanu otrajā lasījumā.

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Balsosim par likumprojekta ar reģistrācijas numuru 326/Lp9 pieņemšanu otrajā lasījumā! Lūdzu rezultātu! Par - 77, pret un atturas - nav. Likumprojekts otrajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu trešajam lasījumam.

J.Dalbiņš. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš trešajam lasījumam - 12.jūnijs.

Sēdes vadītājs. 12.jūnijs. Deputāti piekrīt, ka priekšlikumu iesniegšanas termiņš ir 12.jūnijs. Lēmums pieņemts.

Izskatīsim nākamo darba kārtības punktu - likumprojektu „Grozījumi Imigrācijas likumā”. Otrais lasījums.

Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas vārdā - deputāts Juris Dalbiņš.

J.Dalbiņš (Tautas partijas frakcija).

Priekšsēdētāja kungs! Kolēģi! Izskatāmā likumprojekta otrajam lasījumam saņemti kopumā 11 priekšlikumi, kas iesūtīti Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijai. Visi priekšlikumi ir, pamatojoties uz Saeimas kārtības ruļļa 85.panta otrās daļas 2.punktu, likumprojektā iekļautie Imigrācijas likuma grozījumi, kas bija paredzēti likumprojektā, kura reģistrācijas numurs ir 349/Lp9. Minētā likumprojekta iesniedzējs ir Ministru kabinets.

1.priekšlikums. Komisija to atbalsta.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt komisijas atzinumam.

J.Dalbiņš. 2.priekšlikums. Komisija to atbalsta.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt komisijas atzinumam.

J.Dalbiņš. 3.priekšlikums. Komisija to atbalsta.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt komisijai.

J.Dalbiņš. 4.priekšlikums. Komisija to atbalsta.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt komisijai.

J.Dalbiņš. 5.priekšlikums. Arī tas ir guvis komisijas atbalstu.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt komisijas atzinumam.

J.Dalbiņš. 6.priekšlikums. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt komisijai.

J.Dalbiņš. 7.priekšlikums. Komisija to atbalsta.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt komisijai.

J.Dalbiņš. 8.priekšlikums. Komisija to atbalsta.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt komisijai.

J.Dalbiņš. 9.priekšlikums. Komisija to atbalsta.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt komisijas atzinumam.

J.Dalbiņš. 10.priekšlikums. Komisija to atbalsta.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt komisijai.

J.Dalbiņš. 11.priekšlikums. Komisija to atbalsta.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt komisijai.

J.Dalbiņš. Līdz ar to visi priekšlikumi ir izskatīti. Komisijas vārdā aicinu pieņemt likumprojektu otrajā lasījumā.

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Balsosim par likumprojekta „Grozījumi Imigrācijas likumā” pieņemšanu otrajā lasījumā! Lūdzu rezultātu! Par - 65, pret un atturas - nav.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu, jo otrajā lasījumā likumprojekts ir pieņemts.

J.Dalbiņš. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš trešajam lasījumam - 12.jūnijs.

Sēdes vadītājs. 12.jūnijs. Deputāti piekrīt, ka priekšlikumu iesniegšanas termiņš ir 12.jūnijs. Lēmums pieņemts.

Izskatīsim nākamo darba kārtības punktu - likumprojektu „Grozījumi Vispārējās izglītības likumā”. Pirmais lasījums.

Komisijas vārdā - deputāts Jānis Dukšinskis.

J.Dukšinskis (LPP/LC frakcija).

Cienījamais Prezidij! Godājamie kolēģi! Aicinu strādāt ar likumprojektu, kura reģistrācijas numurs ir 257/Lp9, - „Grozījumi Vispārējās izglītības likumā”. Pamatojoties uz komisijas un Juridiskā biroja iebildumiem, lūdzu šos grozījumus Vispārējās izglītības likumā neatbalstīt, jo komisija piedāvā izstrādātu alternatīvu likumprojektu.

Sēdes vadītājs. Godātie kolēģi, tātad mums ir jāizšķiras par komisijas ieteikto risinājumu. Tātad vispirms mums jābalso par likumprojektu „Grozījumi Vispārējās izglītības likumā”, kura reģistrācijas numurs ir 257/Lp9 un kuru komisija nav atbalstījusi. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Balsosim par likumprojekta, kura reģistrācijas numurs ir 257/Lp9, pieņemšanu. Lūdzu rezultātu! Par - 3, pret - 77, atturas - 4. Likumprojekts, kura reģistrācijas numurs ir 257/Lp9, nav atbalstīts.

Tālāk. Mums jāizskata Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sagatavotais alternatīvais likumprojekts „Grozījumi Vispārējās izglītības likumā” (reģistrācijas numurs 368/Lp9).

Komisijas vārdā - deputāts Jānis Dukšinskis.

J.Dukšinskis (LPP/LC frakcija).

Cienījamie kolēģi! Aicinu strādāt ar likumprojektu, kura reģistrācijas numurs ir 368/Lp9, - „Grozījumi Vispārējās izglītības likumā”. Tas ir komisijas sagatavotais alternatīvais likumprojekts.

Aicinu atbalstīt šo komisijas sagatavoto likumprojektu.

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Balsosim par likumprojekta, kura reģistrācijas numuru 368/Lp9, pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu rezultātu! Par - 77, pret un atturas - nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu.

J.Dukšinskis. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš - 12.jūnijs.

Sēdes vadītājs. 12.jūnijs. Deputāti piekrīt, ka priekšlikumu iesniegšanas termiņš ir 12.jūnijs. Lēmums pieņemts.

J.Dukšinskis. Paldies.

Sēdes vadītājs. Godātie kolēģi! Izskatīsim nākamo darba kārtības punktu - likumprojektu „Grozījumi Sabiedrības integrācijas fonda likumā”. Otrais lasījums.

Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas vārdā - deputāts Jānis Šmits.

J.Šmits (LPP/LC frakcija).

Augsti godātais priekšsēdētāja kungs! Godātie kolēģi! Strādāsim ar likumprojektu, kura reģistrācijas numurs ir 1042/Lp9, - „Grozījumi Sabiedrības integrācijas fonda likumā”. Pavisam uz otro lasījumu ir saņemti pieci priekšlikumi, kuri ir izskatīti komisijas sēdē.

1. - atbildīgās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt komisijai.

J.Šmits. 2. - atbildīgās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt komisijai.

J.Šmits. 3. - atbildīgās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt komisijai.

J.Šmits. 4. - atbildīgās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt komisijas atzinumam.

J.Šmits. 5. - atbildīgās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt komisijai.

J.Šmits. Līdz ar to ir izskatīti visi priekšlikumi. Komisijas vārdā lūdzu atbalstīt likumprojektu otrajā lasījumā.

Sēdes vadītājs. Godātie kolēģi, balsosim par likumprojekta, kura reģistrācijas numurs ir 336/Lp9, pieņemšanu otrajā lasījumā! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 77, pret un atturas - nav. Likumprojekts otrajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu trešajam lasījumam.

J.Šmits. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš trešajam lasījumam - šā gada 12.jūnijs.

Sēdes vadītājs. 12.jūnijs. Deputāti piekrīt, ka priekšlikumu iesniegšanas termiņš ir 12.jūnijs. Lēmums pieņemts.

Godātie kolēģi! Izskatīsim nākamo darba kārtības punktu - likumprojektu „Grozījumi Vides aizsardzības likumā”. Otrais lasījums.

Agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vārdā - deputāte Ilma Čepāne.

 

I.Čepāne (frakcija „Jaunais laiks”).

Godātais priekšsēdētāja kungs! Godātie kolēģi! Ar visiem divdesmit pieciem priekšlikumiem, kas iesniegti pēc otrā lasījuma, jūs varat iepazīties dokumentā ar reģistrācijas numuru 328/Lp9.

1. - vides ministra Raimonda Vējoņa priekšlikums - komisijā ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt atbildīgās komisijas atzinumam.

I.Čepāne. 2. - vides ministra Vējoņa kunga priekšlikums - daļēji atbalstīts un iekļauts 3.priekšlikumā.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt atbildīgās komisijas atzinumiem par 2. un 3.priekšlikumu.

I.Čepāne. 3. - atbildīgās komisijas priekšlikums.

Sēdes vadītājs. Mēs 2. un 3.priekšlikumu jau izskatījām. Paldies! Deputāti atbalsta tos.

I.Čepāne. 4. - deputāta Šadurska priekšlikums - daļēji atbalstīts un iekļauts 5.priekšlikumā.

Sēdes vadītājs. Deputāti atbalsta atbildīgās komisijas atzinumus par 4. un 5.priekšlikumu.

I.Čepāne. 5. - atbildīgās komisijas priekšlikums - ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Čepāne. 6. - deputāta Šadurska priekšlikums - nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt komisijai. (No zāles: „Balsot!”) Deputāti prasa balsojumu. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Balsosim par 6. - deputāta Šadurska priekšlikumu! Lūdzu rezultātu! Par - 27, pret - 46, atturas - 6. Priekšlikums nav atbalstīts.

I.Čepāne. 7. - deputāta Šadurska priekšlikums, kas komisijā diemžēl nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti prasa balsojumu. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Balsosim par 7. - deputāta Šadurska priekšlikumu! Lūdzu rezultātu! Par - 26, pret - 48, atturas - 4. Priekšlikums nav atbalstīts.

I.Čepāne. Nākamais ir 8. - atbildīgās komisijas priekšlikums.

Sēdes vadītājs. Deputāti atbalsta atbildīgās komisijas priekšlikumu.

I.Čepāne. 9. un 10. ir vides ministra Vējoņa priekšlikumi, kurus komisija, nedaudz redakcionāli precizējot, ir atbalstījusi.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst pret 9. - vides ministra Vējoņa priekšlikumu par 23.pantu. Tāpat deputāti atbalsta arī 10. - vides ministra Vējoņa kunga priekšlikumu par 25.pantu.

I.Čepāne. 11., 12. un 13. - vides ministra Vējoņa kunga priekšlikumi, kurus atbildīgā komisija ir atbalstījusi.

Sēdes vadītājs. Mums otrajā lasījumā priekšlikumi ir jāizskata pa pantiem. Tātad 11. - vides ministra Vējoņa kunga priekšlikums. Komisijā atbalstīts. Deputāti piekrīt komisijas atzinumam.

12.priekšlikums ir par 29.pantu. Deputāti piekrīt komisijas atzinumam.

I.Čepāne. Un arī 13. - vides ministra Vējoņa kunga priekšlikums, kas paredz svītrot 31.panta otro daļu - ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt atbildīgās komisijas atzinumam par 13.priekšlikumu.

I.Čepāne. 14. - vides ministra Vējoņa kunga priekšlikums - ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt atbildīgās komisijas atzinumam par 14.priekšlikumu.

I.Čepāne. 15. - vides ministra Vējoņa kunga priekšlikums - daļēji atbalstīts un iekļauts 16.priekšlikumā.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt atbildīgās komisijas atzinumiem par 15. un 16.priekšlikumu.

I.Čepāne. 17. - vides ministra Vējoņa priekšlikums. Atbildīgā komisija ir atbalstījusi.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt atbildīgās komisijas atzinumam.

I.Čepāne. 18. - vides ministra Vējoņa kunga priekšlikums, kuru komisija ir atbalstījusi.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt atbildīgās komisijas atzinumam par 18.priekšlikumu.

I.Čepāne. 19. - vides ministra Vējoņa kunga priekšlikums. Komisija ir atbalstījusi.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt atbildīgās komisijas atzinumam par 19.priekšlikumu.

I.Čepāne. 20. - vides ministra Vējoņa kunga priekšlikums. Komisija ir atbalstījusi.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt atbildīgās komisijas atzinumam par 20.priekšlikumu.

I.Čepāne. 21. - vides ministra Vējoņa kunga priekšlikums, kas ir daļēji atbalstīts un iekļauts 22.priekšlikumā.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt atbildīgās komisijas atzinumiem par 21. un 22.priekšlikumu.

I.Čepāne. 23. - vides ministra Vējoņa kunga priekšlikums, kas ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt komisijai.

I.Čepāne. 24. - vides ministra Vējoņa kunga priekšlikums, kas ir daļēji atbalstīts, iekļaujot to 25.priekšlikumā.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt atbildīgās komisijas atzinumiem par 24. un 25.priekšlikumu.

I.Čepāne. Vairāk priekšlikumu nav. Par priekšlikumu iesniegšanas termiņu komisija ierosina noteikt 12.jūniju.

Sēdes vadītājs. Godātie kolēģi! Vispirms nobalsosim par likumprojekta pieņemšanu otrajā lasījumā. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Balsosim par likumprojekta, kura reģistrācijas numurs ir 328/Lp9, pieņemšanu otrajā lasījumā! Lūdzu rezultātu! Par - 84, pret un atturas - nav. Likumprojekts otrajā lasījumā pieņemts.

Komisija ierosina par priekšlikumu iesniegšanas termiņu trešajam lasījumam noteikt…

I.Čepāne. …12.jūniju.

Sēdes vadītājs. 12.jūnijs. Vai deputāti piekrīt komisijas ierosinātajam priekšlikumu iesniegšanas termiņam - 12.jūnijs? Deputāti piekrīt. Lēmums pieņemts.

Izskatīsim nākamo darba kārtības punktu - likumprojektu „Par Nolīgumu starp Eiropas Savienību un Īslandes Republiku un Norvēģijas Karalisti par nodošanas procedūru starp Eiropas Savienības dalībvalstīm un Īslandi un Norvēģiju”.

Ārlietu komisijas vārdā - deputāts Jānis Eglītis.

J.Eglītis (Tautas partijas frakcija).

Godātais Prezidij! Godātie kolēģi! Strādāsim ar likumprojektu, kura reģistrācijas numurs ir 345/Lp9!

Ārlietu komisijas vārdā aicinu pieņemt šo likumprojektu pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Balsosim par likumprojekta ar reģistrācijas numuru 345/Lp9 pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu rezultātu! Par - 81, pret un atturas - nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam.

J.Eglītis. Šā gada 15.jūnijs.

Sēdes vadītājs. 15.jūnijs. Deputāti piekrīt priekšlikumu iesniegšanas termiņam, kas otrajam lasījumam ir 15.jūnijs. Lēmums pieņemts.

J.Eglītis. Paldies.

Sēdes vadītājs. Izskatīsim nākamo darba kārtības punktu - likumprojektu „Valsts materiālo rezervju likums”. Otrais lasījums.

Tautsaimniecības komisijas vārdā - Artūrs Rubiks.

A.Rubiks (frakcija „Saskaņas Centrs”).

Labdien, godātie kolēģi! Tautsaimniecības komisija likumprojekta „Valsts materiālo rezervju likums” otrajam lasījumam nav saņēmusi nevienu priekšlikumu. Lūdzu nobalsot par šo likumprojektu otrajā lasījumā.

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Balsosim par likumprojekta ar reģistrācijas numuru 338/Lp9 pieņemšanu otrajā lasījumā! Lūdzu rezultātu! Par - 76, pret un atturas - nav. Likumprojekts otrajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu trešajam lasījumam.

A.Rubiks. Šis termiņš ir 2007.gada 12.jūnijs.

Sēdes vadītājs. 12.jūnijs. Deputāti piekrīt priekšlikumu iesniegšanas termiņam - 12.jūnijs. Lēmums pieņemts.

Izskatīsim nākamo darba kārtības punktu - likumprojektu „Grozījumi Sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas likumā”. Pirmais lasījums.

Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vārdā - deputāts Kārlis Leiškalns.

K.Leiškalns (Tautas partijas frakcija).

Paldies, priekšsēdētāja kungs!

Grozījumus Sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas likumā (reģistrācijas numurs Saeimā 344/Lp9) valdība ir iesniegusi tādēļ, lai nacionālajā likumdošanā iestrādātu Eiropas Savienības direktīvas, kam vismaz nacionālajā telpā vajadzētu stāties spēkā pirmdien, 11.jūnijā, bet, tā kā Saeimas atbildīgā komisija, rūpīgi izanalizējot šo likumprojektu, tajā ir atradusi vairākas… pat ļoti daudzas būtiskas konceptuālas kļūmes, komisija atturējās no steidzamības piešķiršanas šim likumprojektam.

Es aicinu deputātus atbalstīt šo likumprojektu pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Balsosim par likumprojekta ar reģistrācijas numuru 344/Lp9 pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu rezultātu! Par - 78, pret un atturas - nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam.

K.Leiškalns. Atbildīgā komisija lūdz priekšlikumus iesniegt līdz šā gada 12.jūnijam.

Sēdes vadītājs. 12.jūnijs. Deputāti piekrīt nosauktajam priekšlikumu iesniegšanas termiņam - 12.jūnijs. Lēmums pieņemts.

Izskatīsim nākamo darba kārtības punktu - lēmuma projekts „Par 9.Saeimas deputāta Jāņa Lagzdiņa Saeimas deputātu ētikas kodeksa pārkāpumu”.

Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas vārdā - deputāts Sergejs Dolgopolovs.

S.Dolgopolovs (frakcija „Saskaņas Centrs”).

Cienījamie kolēģi! Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija šā gada 5.jūnija sēdē ierosināja un izskatīja 9.Saeimas deputāta Jāņa Lagzdiņa Saeimas deputāta ētikas kodeksa pārkāpuma lietu. Lietas izskatīšanas gaitā komisija izvērtēja deputāta Lagzdiņa rīcību pie Saeimas ēkas šā gada 31.maijā, kā arī iepazinās ar Jāņa Lagzdiņa iesniegumu. Komisija konstatēja, ka deputāts Lagzdiņš ir pārkāpis Saeimas deputātu ētikas kodeksa 7. un 16.pantu, un, pamatojoties uz Saeimas kārtības ruļļa 179.pantu, nolēma izteikt 9.Saeimas deputātam Jānim Lagzdiņam rakstveida brīdinājumu, paziņot par to Saeimas sēdē un publicēt komisijas lēmumu laikrakstā „Latvijas Vēstnesis”.

Gribu piebilst, ka deputāts Lagzdiņš ir publiski atvainojies par savu rīcību. Paldies.

(No zāles: „Ko viņš tur darīja?”)

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Godātie kolēģi, pēc nelielas konsultēšanās mēs esam konstatējuši, ka šis nav lēmuma projekts. Mēs noklausījāmies Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas priekšsēdētāja ziņojumu. Paldies.

Godātie kolēģi, tagad mēs izskatīsim nākamo darba kārtības punktu - likumprojektu „Grozījumi Meža likumā”. Pirmais lasījums.

Agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vārdā - deputāte Anna Seile.

A.Seile (TB/LNNK frakcija).

Godātie deputāti! Minēto likumprojektu ir sagatavojusi Zemkopības ministrija, atbalstījis Ministru kabinets un pirmajam lasījumam izskatījusi arī Saeimas Agrārās, vides un reģionālās politikas komisija, kas ir atbalstījusi šo likumprojektu. Šis ir viens no četru likumprojektu paketes, kuri būtu izskatāmi Saeimas sēdē. Šajā un arī pārējos likumprojektos tiek regulēta turpmākā meža ciršanas biļešu izsniegšana, un to darīs tikai viena institūcija - Valsts meža dienests. Anotācijā ir teikts, ka turpmāk šo meža ciršanas biļešu izsniegšana aizsargājamās teritorijās tiks saskaņota ar aizsargājamo teritoriju administrācijām. Iespējams, šo normu vajadzēs nostiprināt vēl arī likumā ar atsevišķu priekšlikumu.

Komisija ierosina atzīt šos grozījumus Meža likumā par steidzamiem un pēc tam atbalstīt arī pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītājs. Godātie kolēģi, vispirms mums ir jāizšķiras par to, vai likumprojekts ar reģistrācijas numuru 355/Lp9 būtu atzīstams par steidzamu. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Balsosim par likumprojekta ar reģistrācijas numuru 355/Lp9 atzīšanu par steidzamu! Lūdzu rezultātu! Par - 74, pret un atturas - nav. Likumprojekts atzīts par steidzamu.

A.Seile. Komisija ir atbalstījusi šā likumprojekta pieņemšanu pirmajā lasījumā un lūdz arī Saeimu to atbalstīt.

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Balsosim par likumprojekta ar reģistrācijas numuru 355/Lp9 pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu rezultātu! Par - 85, pret un atturas - nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu un izskatīšanas laiku Saeimas sēdē.

A.Seile. Par priekšlikumu iesniegšanas termiņu komisija ierosina noteikt 11.jūniju, bet 14.jūnijā izskatīt Saeimas sēdē, lai likumprojekts jau drīzā laikā varētu stāties spēkā.

Sēdes vadītājs. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš - 11.jūnijs, izskatīšana Saeimā otrajā lasījumā 14.jūnija sēdē. Deputāti piekrīt nosauktajam priekšlikumu iesniegšanas termiņam un izskatīšanas laikam Saeimā.

Izskatīsim nākamo darba kārtības punktu - likumprojektu „Grozījumi Medību likumā”. Pirmais lasījums.

Agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vārdā - deputāte Anna Seile.

A.Seile (TB/LNNK frakcija).

Saeimas sēdē izskatāmā dokumenta numurs ir 997. Arī medību apliecinājumu izsniegšana turpmāk notiks vienoti, un to darīs Valsts meža dienests, aizsargājamās teritorijās saskaņojot to izsniegšanu ar atbildīgajām administrācijām.

Komisija arī šo likumprojektu ir lūgusi atzīt par steidzamu.

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lemsim par to, vai likumprojekts ir atzīstams par steidzamu. Lūdzu rezultātu! Par - 83, pret un atturas - nav. Likumprojekts ir atzīts par steidzamu.

Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Balsosim par likumprojekta ar reģistrācijas numuru 356/Lp9 pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu rezultātu! Par - 85, pret un atturas - nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu un izskatīšanas laiku Saeimas sēdē.

A.Seile. Priekšlikumus ierosinām iesniegt līdz 11.jūnijam un izskatīt Saeimas 14.jūnija sēdē.

Sēdes vadītājs. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš - 11.jūnijs, izskatīšana - Saeimas 14.jūnija sēdē. Deputāti piekrīt nosauktajam priekšlikumu iesniegšanas termiņam un izskatīšanas laikam Saeimā.

Izskatīsim nākamo darba kārtības punktu - likumprojektu „Grozījums Rāznas nacionālā parka likumā”. Pirmais lasījums.

Agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vārdā - deputāte Anna Seile.

A.Seile (TB/LNNK frakcija).

Komisija ir izskatījusi šo likumprojektu un lūdz to atzīt arī par steidzamu.

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Balsosim par šā likumprojekta atzīšanu par steidzamu! Lūdzu rezultātu! Par - 82, pret un atturas - nav. Likumprojekts atzīts par steidzamu.

A.Seile. Komisija ierosina likumprojektu atbalstīt pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Balsosim par likumprojekta ar reģistrācijas numuru 357/Lp9 pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu rezultātu! Par - 85, pret un atturas - nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu un izskatīšanas laiku Saeimas sēdē.

A.Seile. Priekšlikumi iesniedzami līdz 11.jūnijam, izskatīšana Saeimas 14.jūnija sēdē.

Sēdes vadītājs. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš - 11.jūnijs, izskatīšana Saeimas 14.jūnija sēdē. Deputāti piekrīt nosauktajam priekšlikumu iesniegšanas termiņam un izskatīšanas laikam Saeimā. Paldies.

Izskatīsim nākamo darba kārtības punktu - likumprojektu „Grozījums Slīteres nacionālā parka likumā”. Pirmais lasījums.

Agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vārdā - deputāte Anna Seile.

A.Seile (TB/LNNK frakcija).

Komisija arī šo likumprojektu lūdz atzīt par steidzamu.

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Balsosim par šā likumprojekta atzīšanu par steidzamu! Lūdzu rezultātu! Par - 84, pret un atturas - nav. Likumprojekts atzīts par steidzamu.

A.Seile. Komisija ierosina šo likumprojektu atbalstīt pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Balsosim par likumprojekta ar reģistrācijas numuru 358/Lp9 pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu rezultātu! Par - 84, pret un atturas - nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam.

A.Seile. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš - 11.jūnijs.

Sēdes vadītājs. Un izskatīšanas laiks?

A.Seile. Lūdzam izskatīt Saeimas sēdē 14.jūnijā.

Sēdes vadītājs. Izskatīšanas laiks otrajā lasījumā - Saeimas 14.jūnija sēde. Deputāti piekrīt nosauktajiem termiņiem - 11.jūnijs un 14.jūnijs.

A.Seile. Paldies par balsojumu.

Sēdes vadītājs. Godātie kolēģi! Saeimas Prezidijs ir saņēmis deputātu Plinera, Buhvalova, Buzajeva, Sokolova un Mitrofanova jautājumu izglītības un zinātnes ministrei Baibai Rivžai - „Par Izglītības un zinātnes ministrijas plānotajām iniciatīvām”. Šo deputātu jautājumu nododam izglītības un zinātnes ministrei Baibai Rivžai.

Arī deputāti Latkovskis, Šadurskis, Zaķis, Circene un citi deputāti uzdod jautājumu Latvijas Republikas finanšu ministram Oskaram Spurdziņam. Jautājuma būtība - „Par Valsts ieņēmumu dienesta darbību”. Nododam deputātu jautājumu Latvijas Republikas finanšu ministram Oskaram Spurdziņam.

Deputāti Latkovskis, Circene, Bendrāte, Zaķis un Kampars uzdod jautājumu Ministru prezidentam Aigaram Kalvītim - „Par Drošības policijas rīcību”. Deputātu jautājumu nododam Ministru prezidentam Aigaram Kalvītim.

Godātie kolēģi! Līdz ar to visi darba kārtības jautājumi ir izskatīti. Reģistrēsimies ar balsošanas kartēm! Lūdzu signālu reģistrācijai.

Kamēr tiek sagatavoti reģistrācijas rezultāti, vārds paziņojumam Andrim Bērziņam no ZZS frakcijas.

A.Bērziņš (ZZS frakcija).

Kolēģi! Šodien, 7.jūnijā, pulksten 10.25 notiks Sociālo un darba lietu komisijas sēde. Lūdzu visus ierasties uz šo komisijas sēdi. (No zāles: „Visu Saeimu?”)

Sēdes vadītājs. Vārds paziņojumam deputātam Jānim Šmitam.

J.Šmits (LPP/LC frakcija).

Godātie Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas locekļi! Sēde notiks pulksten 10.25 komisijas telpās.

Paldies.

Sēdes vadītājs. Godātie kolēģi! Pirms mēs nolasām reģistrācijas rezultātus, es gribu jūs vēl informēt par to, ka šodien mums ir iemesls sveikt pusapaļajā jubilejā deputātu Dzintaru Ābiķi! Viņa nav klāt… (Aplausi.)

Un vēl mums ir iespēja sveikt deputātu Sergeju Mirski! (Aplausi.)

Vārds paziņojumam deputātam Mārim Krastiņam.

M.Krastiņš (Tautas partijas frakcija).

Godājamie Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas deputāti! Aicinu jūs uz sēdi pulksten 10.30 komisijas telpās.

Paldies.

Sēdes vadītājs. Vārds Saeimas sekretāra biedram Andrejam Klementjevam.

A.Klementjevs (9.Saeimas sekretāra biedrs).

Labrīt, augsti godātie deputāti! Nav reģistrējušies: Dzintars Ābiķis, Andris Bērziņš (LPP/LC), Augusts Brigmanis, Boriss Cilevičs, Ina Druviete, Dzintars Jaundžeikars, Ivans Klementjevs, Leons Līdums, Sergejs Mirskis, Leopolds Ozoliņš, Jānis Porietis, Mareks Segliņš, Kārlis Šadurskis, Viktors Ščerbatihs, Vjačeslavs Stepaņenko un Nils Ušakovs. Paldies.

Sēdes vadītājs. Paldies. Sēdi slēdzu.

 

 

 

 

SATURA RĀDĪTĀJS

9.Saeimas pavasara sesijas 9.sēde

2007.gada 7.jūnijā

Par darba kārtību
Par likumprojektu „Grozījumi Publisko aģentūru likumā” (Nr.364/Lp9)
(Dok. Nr.1031, 1031A)
Par likumprojektu „Grozījumi Finanšu instrumentu tirgus likumā” (Nr.365/Lp9)
(Dok. Nr.1032, 1032A)
Par likumprojektu „Attīstības plānošanas sistēmas likums” (Nr.366/Lp9)
(Dok. Nr.1036, 1036A)
Par likumprojektu „Grozījumi Biedrību un nodibinājumu likumā” (Nr.367/Lp9)
(Dok. Nr.1037, 1037A)
Priekšlikums - dep. V.Buzajevs (pret)
Par neapmaksāta atvaļinājuma piešķiršanu deputātam Andrim Bērziņam (LPP/LC)
(Dok. Nr.1053)
Lēmuma projekts „Par Sandras Mertenas apstiprināšanu par Kurzemes apgabaltiesas tiesnesi” (Nr.156/Lm9)
(Dok. Nr.1045)
Ziņo - dep. Dz.Rasnačs
Lēmuma projekts „Par Mārtiņa Sviķa apstiprināšanu par Rīgas apgabaltiesas tiesnesi” (Nr.157/Lm9)
(Dok. Nr.1046)
Ziņo - dep. Dz.Rasnačs
Likumprojekts „Grozījums likumā „Par aviāciju”” (Nr.351/Lp9) (2.lasījums) (Steidzams)
(Dok. Nr.985)
Ziņo - dep. G.Blumbergs
Likumprojekts „Grozījums Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā” (Nr.352/Lp9) (2.lasījums) (Steidzams)
(Dok. Nr.986)
Ziņo - dep. M.Segliņš
Likumprojekts „Grozījumi likumā „Par privatizācijas sertifikātiem”” (Nr.161/Lp9) (Satversmes 81.panta kārtībā izdotie Ministru kabineta noteikumi Nr.31) (3.lasījums)
(Dok. Nr.1049)
Ziņo - dep. G.Blumbergs
Likumprojekts „Grozījumi Profesionālās izglītības likumā” (Nr.221/Lp9) (3.lasījums)
(Dok. Nr.1030)
Ziņo - dep. J.Dukšinskis
Debates - dep. J.Dobelis
- dep. V.Buzajevs
Likumprojekts „Grozījumi Robežsardzes likumā” (Nr.298/Lp9) (3.lasījums)
(Dok. Nr.1038)
Ziņo - dep. J.Dalbiņš
Likumprojekts „Grozījumi likumā „Par ietekmes uz vidi novērtējumu”” (Nr.306/Lp9) (3.lasījums)
(Dok. Nr.1043)
Ziņo - dep. I.Līdaka
Likumprojekts „Grozījumi Epidemioloģiskās drošības likumā” (Nr.260/Lp9) (3.lasījums)
(Dok. Nr.1051)
Ziņo - dep. V.Orlovs
Likumprojekts „Grozījumi likumā „Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā”” (Nr.225/Lp9) (3.lasījums)
(Dok. Nr.1052)
Ziņo - dep. M.Krastiņš
Likumprojekts „Latvijas Pareizticīgās Baznīcas likums” (Nr.362/Lp9) (Alternatīva likumprojektam Nr.245/Lp9) (1.lasījums)
(Dok. Nr.1015)
Ziņo - dep. M.Segliņš
Likumprojekts „Grozījums Operatīvās darbības likumā” (Nr.348/Lp9) (1.lasījums)
(Dok. Nr.982, 1028)
Ziņo - dep. J.Dalbiņš
Likumprojekts „Grozījumi Iedzīvotāju reģistra likumā” (Nr.326/Lp9) (2.lasījums)
(Dok. Nr.850, 1029)
Ziņo - dep. J.Dalbiņš
Likumprojekts „Grozījumi Imigrācijas likumā” (Nr.339/Lp9) (Iekļauts likumprojekts Nr.349/Lp9) (2.lasījums)
(Dok. Nr.893, 1039)
Ziņo - dep. J.Dalbiņš
Likumprojekts „Grozījumi Vispārējās izglītības likumā” (Nr.257/Lp9) (1.lasījums) (Noraidīts)
(Dok. Nr.594)
Ziņo - dep. J.Dukšinskis
Alternatīvais likumprojekts „Grozījumi Vispārējās izglītības likumā” (Nr.368/Lp9) (1.lasījums)
(Dok. Nr.1040)
Ziņo - dep. J.Dukšinskis
Likumprojekts „Grozījumi Sabiedrības integrācijas fonda likumā” (Nr.336/Lp9) (2.lasījums)
(Dok. Nr.864, 1042)
Ziņo - dep. J.Šmits
Likumprojekts „Grozījumi Vides aizsardzības likumā” (Nr.328/Lp9) (2.lasījums)
(Dok. Nr.853, 1047)
Ziņo - dep. I.Čepāne
Likumprojekts „Par Nolīgumu starp Eiropas Savienību un Īslandes Republiku un Norvēģijas Karalisti par nodošanas procedūru starp Eiropas Savienības dalībvalstīm un Īslandi un Norvēģiju” (Nr.345/Lp9) (1.lasījums)
(Dok. Nr.950, 1048)
Ziņo - dep. J.Eglītis
Likumprojekts „Valsts materiālo rezervju likums” (2.lasījums)

(Nr.338/Lp9)


(Dok. Nr.892, 1050)

Ziņo - dep. A.Rubiks
Likumprojekts „Grozījumi Sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas likumā” (Nr.344/Lp9) (1.lasījums)
(Dok. Nr.940, 1056)
Ziņo - dep. K.Leiškalns
Ziņojums „Par 9.Saeimas deputāta Jāņa Lagzdiņa Saeimas deputātu ētikas kodeksa pārkāpumu” (Nr.158/Lm9)
(Dok. Nr.1057)
Ziņo - dep. S.Dolgopolovs
Likumprojekts „Grozījumi Meža likumā” (Nr.355/Lp9) (1.lasījums) (Steidzams)
(Dok. Nr.996, 1062)
Ziņo - dep. A.Seile
Likumprojekts „Grozījumi Medību likumā” (Nr.356/Lp9) (1.lasījums) (Steidzams)
(Dok. Nr.997, 1063)
Ziņo - dep. A.Seile
Likumprojekts „Grozījums Rāznas nacionālā parka likumā” (Nr.357/Lp9) (1.lasījums) (Steidzams)
(Dok. Nr.1000, 1064)
Ziņo - dep. A.Seile
Likumprojekts „Grozījums Slīteres nacionālā parka likumā” (Nr.358/Lp9) (1.lasījums) (Steidzams)
(Dok. Nr.1001, 1065)
Ziņo - dep. A.Seile
Par Saeimas deputātu jautājumu Latvijas Republikas izglītības un zinātnes ministrei Baibai Rivžai „Par Izglītības un zinātnes ministrijas plānotajām iniciatīvām” (Nr.21/J9))
Par Saeimas deputātu jautājumu Latvijas Republikas finanšu ministram Oskaram Spurdziņam „Par Valsts ieņēmumu dienesta darbību” (Nr.22/J9))
Par Saeimas deputātu jautājumu Latvijas Republikas Ministru prezidentam Aigaram Kalvītim „Par Drošības policijas rīcību” (Nr.20/J9))
Paziņojumi
- dep. A.Bērziņš (ZZS)
- dep. J.Šmits
- dep. M.Krastiņš
Reģistrācijas rezultāti
Nolasa - Saeimas sekretāra biedrs   A.Klementjevs

Balsojumi

Grozījumi Biedrību un nodibinājumu likumā
Datums: 07.06.2007. 09:11:32 bal001
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.1037 nodošanu komisijai

Par neapmaksāta atvaļinājuma piešķiršanu deputātam Andrim Bērziņam (LPP/LC)
Datums: 07.06.2007. 09:12:20 bal002
Balsošanas motīvs: Par lēmuma projektu ar dok. nr.1053

Grozījums likumā "Par aviāciju" (2.lasījums)
Datums: 07.06.2007. 09:16:58 bal005
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.985 pieņemšanu 2.lasījumā

Grozījums Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā (Nr.352/Lp9) (2.lasījums)
Datums: 07.06.2007. 09:17:58 bal006
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.986 pieņemšanu 2.lasījumā

Grozījumi likumā "Par privatizācijas sertifikātiem" (3.lasījums)
Datums: 07.06.2007. 09:20:08 bal007
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.1049 pieņemšanu 3.lasījumā

Grozījumi Profesionālās izglītības likumā (3.lasījums)
Datums: 07.06.2007. 09:30:38 bal008
Balsošanas motīvs: Par 1.priekšlikumu

Grozījumi Profesionālās izglītības likumā (3.lasījums)
Datums: 07.06.2007. 09:31:12 bal009
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.1030 pieņemšanu 3.lasījumā

Grozījumi Robežsardzes likumā (3.lasījums)
Datums: 07.06.2007. 09:32:16 bal010
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.1038 pieņemšanu 3.lasījumā

Grozījumi likumā "Par ietekmes uz vidi novērtējumu" (3.lasījums)
Datums: 07.06.2007. 09:34:30 bal011
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.1043 pieņemšanu 3.lasījumā

Grozījumi Epidemioloģiskās drošības likumā (3.lasījums)
Datums: 07.06.2007. 09:36:12 bal012
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.1051 pieņemšanu 3.lasījumā

Grozījumi likumā "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā" (3.lasījums)
Datums: 07.06.2007. 09:39:04 bal013
Balsošanas motīvs: Par 12.priekšlikumu

Grozījumi likumā "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā" (3.lasījums)
Datums: 07.06.2007. 09:39:50 bal014
Balsošanas motīvs: Par 15.priekšlikumu

Grozījumi likumā "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā" (3.lasījums)
Datums: 07.06.2007. 09:40:44 bal015
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.1052 pieņemšanu 3.lasījumā

Latvijas Pareizticīgās Baznīcas likums (1.lasījums)
Datums: 07.06.2007. 09:41:42 bal016
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.1015 pieņemšanu 1.lasījumā

Grozījums Operatīvās darbības likumā (1.lasījums)
Datums: 07.06.2007. 09:43:20 bal017
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.982 pieņemšanu 1.lasījumā

Grozījumi Iedzīvotāju reģistra likumā (2.lasījums)
Datums: 07.06.2007. 09:44:38 bal018
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.1029 pieņemšanu 2.lasījumā

Grozījumi Imigrācijas likumā (2.lasījums)
Datums: 07.06.2007. 09:47:26 bal019
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.1039 pieņemšanu 2.lasījumā

Grozījumi Vispārējās izglītības likumā (Nr.257/Lp9) (1.lasījums)
Datums: 07.06.2007. 09:49:14 bal020
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.594 pieņemšanu 1.lasījumā

Grozījumi Vispārējās izglītības likumā (Nr.368/Lp9) (1.lasījums)
Datums: 07.06.2007. 09:50:10 bal021
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.1040 pieņemšanu 1.lasījumā

Grozījumi Sabiedrības integrācijas fonda likumā (2.lasījums)
Datums: 07.06.2007. 09:52:30 bal022
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.1042 pieņemšanu 2.lasījumā

Grozījumi Vides aizsardzības likumā (2.lasījums)
Datums: 07.06.2007. 09:54:44 bal023
Balsošanas motīvs: Par 6.priekšlikumu

Grozījumi Vides aizsardzības likumā (2.lasījums)
Datums: 07.06.2007. 09:55:16 bal024
Balsošanas motīvs: Par 7.priekšlikumu

Grozījumi Vides aizsardzības likumā (2.lasījums)
Datums: 07.06.2007. 09:59:06 bal025
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.1047 pieņemšanu 2.lasījumā

Par Nolīgumu starp Eiropas Savienību un Īslandes Republiku un Norvēģijas Karalisti par nodošanas procedūru starp Eiropas Savienības dalībvalstīm un Īslandi un Norvēģiju (1.lasījums)
Datums: 07.06.2007. 10:00:28 bal026
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.950 pieņemšanu 1.lasījumā

Valsts materiālo rezervju likums (2.lasījums)
Datums: 07.06.2007. 10:01:42 bal027
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.1050 pieņemšanu 2.lasījumā

Grozījumi Sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas likumā (1.lasījums)
Datums: 07.06.2007. 10:03:30 bal028
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.940 pieņemšanu 1.lasījumā

Grozījumi Meža likumā (1.lasījums)
Datums: 07.06.2007. 10:08:18 bal030
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.996 steidzamību

Grozījumi Meža likumā (1.lasījums)
Datums: 07.06.2007. 10:08:50 bal031
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.996 pieņemšanu 1.lasījumā

Grozījumi Medību likumā (1.lasījums)
Datums: 07.06.2007. 10:10:24 bal032
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.997 steidzamību

Grozījumi Medību likumā (1.lasījums)
Datums: 07.06.2007. 10:10:48 bal033
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.997 pieņemšanu 1.lasījumā

Grozījums Rāznas nacionālā parka likumā (1.lasījums)
Datums: 07.06.2007. 10:11:58 bal034
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.1000 steidzamību

Grozījums Rāznas nacionālā parka likumā (1.lasījums)
Datums: 07.06.2007. 10:12:24 bal035
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.1000 pieņemšanu 1.lasījumā

Grozījums Slīteres nacionālā parka likumā (1.lasījums)
Datums: 07.06.2007. 10:13:34 bal036
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.1001 steidzamību

Grozījums Slīteres nacionālā parka likumā (1.lasījums)
Datums: 07.06.2007. 10:14:00 bal037
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.1001 pieņemšanu 1.lasījumā