Saeimas priekšsēdētāja „Čikāgas piecīšiem” pateiksies par ieguldījumu Latvijas neatkarības atgūšanā

(15.08.2011.)

Lai pateiktos par ieguldījumu mūsu valsts neatkarības atgūšanā, Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa otrdien, 16.augustā, Saeimā uzņems leģendārās Amerikas latviešu grupas „Čikāgas piecīši” dalībniekus.

„Īsi pirms Latvijas neatkarības faktiskās atjaunošanas divdesmitās gadadienas Saeimā viesosies „Čikāgas piecīši”, kam tautas atmiņā ir simboliska nozīme,” pauž Saeimas priekšsēdētāja.„Viņi bija tie, kuri trimdā aktīvi iestājās par latvietības uzturēšanu un neļāva izdzist atmiņām par Latviju, par tās brīvību. Viņu koncerti Atmodas laikā pulcēja simtiem tūkstošu cilvēku, ceļot tautas pašapziņu un ļaujot noticēt tam, ka sapnis par valsts neatkarību ir piepildāms,” uzsver S.Āboltiņa.

Saeimas priekšsēdētāja „Čikāgas piecīšiem” pasniegs sudraba jubilejas monētu „Neatkarības deklarācija”, kas izdota par godu Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas deklarācijas 20.gadadienai. Pēc tikšanās S.Āboltiņa ansambļa dalībniekus iepazīstinās ar Saeimas namu.

Tikšanās ar „Čikāgas piecīšiem” notiks otrdien, 16.augustā, plkst.14.30 Saeimas priekšsēdētājas darba kabinetā, Jēkaba ielā 11.

Informācija medijiem:
Tikšanās sākumā - foto un video iespēja. Mediju pārstāvjus lūdzam ierasties Dāvanu zālē, Jēkaba ielā 11 (3.stāvā), līdz plkst.14.20.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā