Saeimas priekšsēdētāja ar Itālijas vēstnieku pārrunā abu valstu attiecību dinamiku pēdējos gados

(06.07.2011.)

Latvijas un Itālijas divpusējā sadarbība ir cieša un aktīva gan politisko un kultūras kontaktu līmenī, gan arī ekonomikā. To Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa uzsvēra trešdien, 6.jūlijā, tiekoties ar Itālijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Frančesko Pučo (Francesco Puccio), kurš bija ieradies atvadu vizītē.

S.Āboltiņa pateicās vēstniekam par viņa personisko ieguldījumu abu valstu attiecību veidošanā, uzsverot, ka šo četru gadu laikā Latvijas un Itālijas divpusējie kontakti kļuvuši aktīvāki visos sadarbības līmeņos. 

Pārrunājot abu valstu ekonomisko sadarbību, Saeimas priekšsēdētāja pauda gandarījumu par Latvijas eksporta uz Itāliju pieaugumu. 2010.gadā mūsu valsts uzņēmumi uz Itāliju eksportējuši preces 120 miljonu eiro vērtībā, kas nodrošināja eksporta pieaugumu uz šo valsti par 59,6 procentiem. „Latvijai kā valstij, kas pārvar ekonomisko recesiju, šāds būtisks eksporta pieaugums uz Itāliju ir nozīmīgs,” atzina S.Āboltiņa.

Par labu impulsu abu valstu kontaktu veidošanā kalpos arī Latvijas dalība World Expo 2015 izstādē, kas norisināsies Itālijas pilsētā Milānā, atzīmēja Saeimas priekšsēdētāja. 

Sarunas gaitā puses bija vienisprātis par parlamentāro kontaktu būtisko nozīmi Latvijas un Itālijas attiecību veidošanā. S.Āboltiņa rosināja aktivizēt abu valstu parlamentu nozaru komisiju sadarbību. Īpaši nozīmīga būs parlamentu Eiropas lietu komisiju sadarbība, ņemot vērā, ka 2015.gada 1.janvārī Latvija Eiropas Savienības prezidējošās valsts pienākumus pārņems tieši no Itālijas, uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja.


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde