Konferencē Saeimā diskutēs par Latvijai piemērotāko nacionālās attīstības plānošanas īstenošanas mehānismu

(28.04.2011.)

Saeimā piektdien, 29.aprīlī, notiks konference „Optimāls nacionālo attīstības stratēģiju ieviešanas un uzraudzības mehānisms” par Latvijas situācijai atbilstošu rīcībpolitiku, lai ieviestu efektīvu valsts plānu un stratēģiju īstenošanas mehānismu Saeimas un valdības līmenī.

Konferenci atklās Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa, kura vienmēr ir uzsvērusi, ka parlamentā ir svarīgi diskutēt par valsts stratēģisko attīstību. „Parlamentam ir jābūt atvērtam dažādām radošām iniciatīvām, jābūt atvērtam Saeimas sociālajiem un sadarbības partneriem, nevalstiskajām organizācijām, kā arī ikvienam, kurš ar dažādiem ierosinājumiem gatavs iesaistīties un pilnveidot mūsu valsti. Tāpēc tieši Saeimā jānotiek plašām, uz valsts stratēģisko attīstību virzītām debatēm, kurās iesaistās plašs sabiedrības pārstāvju loks,” pauž Saeimas priekšsēdētāja.

Kā centrālais konferences darba posms plānota diskusija par Latvijai piemērotāko mehānismu attīstības plānu un stratēģiju īstenošanā. Konference plānota divās daļās, un pirmajā darba sesijā ziņojumu par pašreizējo situāciju nacionālās attīstības plānošanā sniegs vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Raimonds Vējonis.

Turpinājumā notiks paneļdiskusija „Vai mums nepieciešama attīstības plānošana? Kāpēc plānot savu nākotni Latvijā?”, kurā referēs datorzinātnieks, Latvijas Universitātes Datorikas fakultātes profesors Andris Ambainis, SIA „Hanzas elektronika” valdes priekšsēdētājs Ilmārs Osmanis, Olaines 1.vidusskolas direktors Jāzeps Volāns un SIA „Peruza” valdes loceklis Roberts Dlohi.

Konferences otrajā sesijā ar redzējumu par nacionālo attīstības stratēģiju ieviešanas praktiskajiem modeļiem uzstāsies akciju sabiedrības „Swedbanka” galvenais ekonomists Mārtiņš Kazāks.

Pasākuma noslēgumā tiks sniegts konferences dalībnieku iepriekš iesūtīto priekšlikumu un ieteikumu apkopojums, ko prezentēs Valsts prezidenta Stratēģiskās analīzes komisijas priekšsēdētājs Roberts Ķīlis. Tāpat paredzēta diskusija un interaktīva lēmuma pieņemšana, izmantojot tiešsaistes balsošanas sistēmu, par konferences rezolūciju.

Konferenci organizē Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas Attīstības plānošanas apakškomisija sadarbībā ar Valsts prezidenta Stratēģiskās analīzes komisiju un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju. Konferencē arī aicināti piedalīties Saeimas deputāti, nozaru un nevalstisko organizāciju pārstāvji, uzņēmēji, kā arī plānu un stratēģiju izstrādē iesaistītie eksperti.

Konference notiks piektdien, 29.aprīlī, Saeimas nama Sarkanajā zālē Jēkaba ielā 11, un tā sāksies plkst.10.00.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā