Solvita Āboltiņa tiekas ar Igaunijas vēstnieku

(14.12.2010.)
VideoGalerija

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa otrdien, 14.decembrī, tiekoties ar  Igaunijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Mati Vārmanu (Mati Vaarmann), akcentēja abu valstu draudzīgās attiecības un ciešo sadarbību. Vēstnieks Saeimā bija ieradies iepazīšanās vizītē.

„Patiess prieks parlamentā sveikt vēstnieku no valsts, kas ir ne tikai mūsu kaimiņvalsts, bet arī ar kuru Latvijai ir ļoti draudzīgas, pat lieliskas attiecības,” sarunā uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja. S.Āboltiņa atzīmēja, ka Latviju un Igauniju vieno ne tikai aktīva sadarbība ekonomikas un politikas jomā, bet arī cieši un regulāri kontakti starp abu valstu iedzīvotājiem un nevalstiskajām organizācijām.

Pārrunājot abu valstu divpusējās attiecības, puses augstu novērtēja pagājušajā nedēļā notikušo Igaunijas premjerministra Andrusa Ansipa vizīti Latvijā un tikšanos ar Latvijas Ministru prezidentu Valdi Dombrovski. Abām valstīm ir daudz iesāktu būtisku sadarbības projektu, un tagad galvenais uzdevums ir tos sekmīgi īstenot, pauda vēstnieks.

S.Āboltiņa sarunā akcentēja abu valstu aktīvos parlamentāros kontaktus, tostarp NB8 sadarbības formātā, kurā tiekas pārstāvji no trim Baltijas valstīm un piecām Ziemeļvalstīm. Tikšanās laikā tika pārrunāta arī nākamā gada janvāra beigās plānotā Saeimas priekšsēdētājas vizīte Igaunijā. Puses bija vienisprātis par vizītes pozitīvo ieguldījumu Latvijas un Igaunijas parlamentārās sadarbības stiprināšanā.

Saeimas priekšsēdētāja arī sveica vēstnieku ar Igaunijas pievienošanos eirozonai nākamā gada sākumā. S.Āboltiņa norādīja, ka arī Latvijas prioritāte ir eiro ieviešana 2014.gadā, jo pāreja uz Eiropas vienoto valūtu stiprinās Latvijas tautsaimniecību un mūsu valsts uzņēmēju konkurētspēju.

Fotogrāfijas no tikšanās pieejamas: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157625470924911/
Video no tikšanās pieejams: https://www.youtube.com/SaeimaSAB#p/a/u/0/TNjSPArMvsg
Izmantojot materiālus, atsauce uz Saeimu obligāta.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 18.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 18.aprīļa kārtējā sēde
12:30  Fotogrāfiju izstādes “Latgalietis XXI gadsimtā” atklāšana
17:00  2024.gada 18.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem - atcelta