Saeimas un NVO forums „Stabilitāte.Partnerība.Attīstība”
2013.gada 20.maijā


Pirmdien, 20.maijā, Saeimas namā norisinājās ikgadējais Saeimas un nevalstisko organizāciju (NVO) forums „Stabilitāte.Partnerība.Attīstība”.

Saeimas un NVO forumu atklāja Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa un biedrības „Eiropas Kustība Latvijā” prezidents Andris Gobiņš.

Foruma darbs notika trīs paralēlās darba sesijās. Pirmajā sesijā politiķi, sabiedrības pārstāvji un eksperti diskutēja par Nacionālo attīstības plānu, Eiropas Savienības (ES) struktūrfondiem un nevalstisko organizāciju lomu to īstenošanā, bet otrā darba sesija tika veltīta jautājumiem par Latviju ES kodolā un ārpus Latvijas dzīvojošajiem valstspiederīgajiem.

Savukārt trešajā darba sesijā tika pārrunāti sabiedrībai aktuāli jautājumi sociālās labklājības jomā, tostarp sociālo un sadarbības partneru līdzdalība jauniešu nodarbinātības veicināšanā.

Darba sesijas vadīja Saeimas komisiju priekšsēdētāji kopā ar nevalstiskā sektora pārstāvjiem.

Apkopojot foruma pirmajā daļā gūtās atziņas, pasākuma dalībnieki uzklausīja darba sesiju ziņojumus.

Kopš Saeima 2006.gadā pieņēma deklarāciju, kurā noteikti Saeimas un NVO sadarbības principi un veicamie uzdevumi sadarbības pilnveidošanai, forums kļuvis par ikgadēju tradīciju. Šis bija jau septītais Saeimas un NVO forums. 


Āboltiņa: nevalstiskās organizācijas ir tautas forums, kas strādā katru dienu

 

Foruma materiāli:

Saeimas un NVO foruma darba kārtība

 Sesijas „Gatavojoties Latvijas prezidentūrai Eiropas Savienībā – pilsoniskais dialogs Eiropas Savienības jautājumos un līdzdalība Eiropas Savienības līmenī” kopsavilkums

Foruma atklāšana - videoieraksts 

Foruma atklāšanas videosižets

Darba sesija "Nacionālais attīstības plāns, Eiropas Savienības struktūrfondi un nevalstisko organizāciju loma to īstenošanā" - audioieraksts 

Darba sesija "Sociālā labklājība - jaunietim, ģimenei, iedzīvotājiem" -  videoieraksts 

Darba sesija "Latvija ES kodolā un saite ar ārpus Latvijas dzīvojošiem valstspiederīgajiem" - audioieraksts 

Darba sesiju ziņojumi - videoieraksts 

Saeimas un NVO foruma kopsavilkums

Fotogrāfijas no 2013.gada Saeimas un NVO foruma

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde