Svinīgā pasākumā Saeimā pasniegs Cicerona balvu Zviedrijas ārlietu ministram Karlam Biltam

(07.01.2014.)

Ceturtdien, 9.janvārī, Saeimas namā svinīgā ceremonijā tiks pasniegta Cicerona balva Zviedrijas Karalistes ārlietu ministram Karlam Biltam (Karl Bildt). Ar K.Biltu Latvijas parlamentā tiksies arī Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa.

Saeimas priekšsēdētājas tikšanās ar Zviedrijas ārlietu ministru notiks plkst.11.45. Pirms sarunas notiks oficiālā fotografēšanās Saeimas nama Baltajā zālē, savukārt pēc tikšanās K.Bilts parakstīsies Saeimas viesu grāmatā. 
Savukārt Cicerona balvas svinīgā pasniegšana Sarkanajā zālē sāksies plkst.12.00. Cicerona balvu Zviedrijas politiķim pasniegs Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa un akadēmiķis Jānis Stradiņš.

Pasākuma ietvaros plānots arī Zviedrijas ārlietu ministra priekšlasījums par Zviedrijas un Latvijas kopīgajiem mērķiem Eiropas nākotnes kontekstā.

K.Biltam Cicerona balva piešķirta kategorijā „Starptautiskā politika” par Zviedrijas un Latvijas sadarbības sekmēšanu.

Sabiedrības cieņas balvu „Cicerons” ik gadu pasniedz Latvijas Zinātņu akadēmija un Latvijas Universitāte politiķiem, zinātniekiem un publicistikas praktiķiem par veiksmīgu sabiedrības uzrunu, sociālās saliedēšanas ideju paušanu vietējā, nacionālā, kā arī starptautiskā mērogā.

Svinīgajā pasākumā aicināti piedalīties Saeimas deputāti, Ārlietu ministrijas pārstāvji, Latvijas augstskolu studenti, mediju pārstāvji, kā arī citi interesenti. 



Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde