Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa oficiālā vizītē apmeklē Japānu

(05.03.2012.)

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa pēc Japānas parlamenta Augšpalātas prezidenta Kendži Hiratas (Kenji Hirata) ielūguma šonedēļ oficiālā vizītē apmeklē Japānu.

Oficiālās vizītes ietvaros Saeimas priekšsēdētājai plānotas tikšanās ar Viņa Imperiālo Augstību Japānas troņmantnieku princi Naruhito (Naruhito), Japānas parlamenta Augšpalātas prezidentu Kendži Hiratu (Kenji Hirata) un parlamenta Apakšpalātas prezidentu Takahiro Jokomiči (Takahiro Yokomichi), Japānas ekonomikas, tirdzniecības un industrijas ministru Jukijo Edano (Yukio Edano), kā arī Latvijas–Japānas sadraudzības biedrības pārstāvjiem.

Vizītes laikā plānots pārrunāt Latvijas un Japānas divpusējās politiskās attiecības, tostarp iespējas stiprināt parlamentāros kontaktus, kā arī sadarbību starptautiskajās organizācijās.

Īpaša uzmanība Saeimas priekšsēdētājas vizītē tiks veltīta iespējām veicināt abu valstu ekonomiskos kontaktus. Tirdzniecības apgrozījums starp Latviju un Japānu pēdējos gados ir būtiski pieaudzis, taču tālākas izaugsmes potenciāls ekonomiskajai sadarbībai ar vienu no vadošajām pasaules ekonomikām joprojām ir liels. Latvija ir ieinteresēta piesaistīt Japānas investīcijas, un īpaši aktuāla ir iespējamā sadarbība enerģētikas sektorā.

Tāpat vizītes laikā S.Āboltiņa apmeklēs specializēto Latvijas preču veikalu „Riga Collection” prestižajā Nakameguro rajonā Tokijas centrā, kurā iespējams iegādāties Latvijā ražotas preces un saņemt informāciju par uzņēmējdarbības un tūrisma iespējām Latvijā.

Vizītes ietvaros S.Āboltiņa arī iecerējusi apmeklēt pagājušā gada postošās zemestrīces skarto reģionu. Saeimas priekšsēdētāja būs pirmā Latvijas amatpersona, kas viesosies šajā reģionā. Latvija bija viena no valstīm, kas Japānai sniedza palīdzību pēc 2011.gada traģēdijas.

Saeimas priekšsēdētāju vizītē uz Japānu pavada Saeimas priekšsēdētājas biedrs Andrejs Klementjevs un Saeimas deputātu grupas sadarbībai ar Japāna parlamentu priekšsēdētājs Edvards Smiltēns.


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā