Ināra Mūrniece uzsver ciešo parlamentāro dialogu ar Vāciju

(30.09.2019.)
VideoGalerija

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece pirmdien, 30.septembrī, tikās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Nikolaju fon Šepfu (Nikolai von Schoepff), kurš parlamentā bija ieradies iepazīšanās vizītē. I.Mūrniece atzinīgi novērtēja aktīvo Latvijas un Vācijas parlamentāro sadarbību un aicināja vēstnieku arī turpmāk sekmēt ciešu dialogu starp Saeimas un Bundestāga komisijām, īpaši ārējo attiecību, Eiropas Savienības, drošības, aizsardzības un izglītības jautājumos.

Mums Vācija ir tuvs draugs un sabiedrotais, par to liecina arī abu valstu regulārais politiskais dialogs augstākajā līmenī, kuru esam ieinteresēti aktīvi turpināt. Vācijas ieguldījums Baltijas reģiona drošības stiprināšanā, vadot NATO kaujas grupu Lietuvā un regulāri iesaistoties Baltijas gaisa telpas novērošanā, Latvijā tiek atzinīgi novērtēts, tā I.Mūrniece.

Esmu gandarīta par septembrī notikušo Bundestāga Vācijas-Baltijas sadarbības grupas deputātu delegācijas vizīti Saeimā. Tās laikā Vācijas pusei bija iespēja vēlreiz pārliecināties par Latvijas parlamenta deputātu ieinteresētību attīstīt ciešu sadarbību ar Vāciju, uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja.

Tāpat Saeimā regulāri stažējas studenti no Vācijas Starptautiskās parlamentu stipendiju programmas ietvaros. Ceru, ka šī iepazīšanās ar Latvijas parlamenta darbu būs noderīga studentiem arī viņu tālākajā profesionālajā izaugsmē, piebilda I.Mūrniece.

Tikšanās laikā puses pārrunāja turpmākās sadarbības iespējas, sekmējot Vācijas investīciju pieaugumu Latvijas ekonomikā, tūrisma un profesionālās izglītības jomās. I.Mūrniece izcēla Gētes institūta darbu Latvijā, piedāvājot plašas vācu valodas apguves iespējas.

  

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157711125040066
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt