Ināra Mūrniece atvadās no Svētā Krēsla nuncija Latvijā

(25.03.2019.)
VideoGalerija

“Jūsu darbības laiks Latvijā ir bijis ļoti piesātināts. Šajā laikā īpaši nozīmīga bija Viņa Svētības pāvesta Franciska vizīte Latvijā, kas notika simtgades gadā. Tā bija ļoti nozīmīga gan Latvijas valstij, gan tās iedzīvotājiem,” pauda Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece pirmdien, 25.martā, tiekoties ar Svētā Krēsla nunciju Pedro Lopesu Kintanu (Pedro López Quintana), kas parlamentā bija ieradies atvadu vizītē.

Saeimas priekšsēdētāja pateicās Svētā Krēsla diplomātiskajam pārstāvim par piecus gadus ilgo, aktīvo un ieinteresēto Latvijas un Svētā Krēsla divpusējo attiecību kopšanu Latvijā. Līdzās dziļi simboliskajai un gaidītajai Viņa Svētības pāvesta Franciska vizītei 2018.gadā I.Mūrniece izcēla arī Valsts sekretāra kardināla Pjetro Parolina (Pietro Parolin) vizīti Latvijā 2016.gadā, kad tika atzīmēta 95.gadskārta kopš Latvijas un Svētā Krēsla diplomātisko attiecību aizsākuma.

I.Mūrniece atzinīgi novērtēja Latvijas un Svētā Krēsla attiecības, kā arī veiksmīgo Latvijas valsts sadarbību ar Romas Katoļu baznīcu, vienlaikus izceļot spēcīgās ekumenisma tradīcijas Latvijā.

Arhibīskaps P.Lopess Kintana kā Svētā Krēsla nuncijs darbam Latvijā tika akreditēts 2014.gadā un pastāvīgi rezidē Viļņā, Lietuvā.

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157707550922945
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā