Saeimas priekšsēdētāja piedalīsies Latvijas Pagaidu valdības simtajai gadadienai veltītajā Ministru kabineta svinīgajā sēdē

(23.11.2018.)

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece pirmdien, 26.novembrī, piedalīsies svinīgajā Ministru kabineta sēdē, kas veltīta Latvijas Republikas Pagaidu valdības pirmās protokolētās sēdes simtajai gadadienai. 

Pasākumā I.Mūrniece uzrunās klātesošos. 

Jaundibinātās Latvijas valsts Pagaidu valdības pirmā sēde notika 1918.gada 26.novembrī, un tajā pieņemtie lēmumi sniedz priekšstatu par to, kādas tolaik bijušas sabiedrības vajadzības un aktualitātes, valdībai izvirzītie uzdevumi un kā valdība šos uzdevumus risinājusi. 

Svinīgā valdības sēde pirmdien, 26.novembrī, notiks Rīgas pilī, Pils laukumā 3, un tā sāksies pulksten 12.00. 

Savukārt pirmdienas vakarā pulksten 19.00 Saeimas priekšsēdētāja Rīgas pilī piedalīsies Ministru kabineta balvas svinīgajā pasniegšanas ceremonijā. 

Apbalvojumu piešķir kopš 1995.gada, simboliski atjaunojot 1937.gadā dibināto Tēvzemes balvu, un to pasniedz par nozīmīgu darbu vai nopelniem demokrātiskas un tiesiskas Latvijas valsts attīstībā, saimnieciskajā vai sabiedriskajā darbībā vai citās valstij nozīmīgās jomās.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt