Ināra Mūrniece vēstniekam: novērtējam sadarbību ar Slovākiju drošības jomā

(18.09.2018.)
VideoGalerija

“Novērtējam sadarbību ar Slovākiju drošības un aizsardzības jomā. Esam īpaši pateicīgi par Slovākijas pievienošanos NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupai Latvijā,” otrdien, 18.septembrī, teica Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, tiekoties ar jauno Slovākijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Ladislavu Babčanu (Ladislav Babčan).

Saeimas priekšsēdētāja uzsvēra politiskā dialoga un parlamentāro kontaktu nozīmi abu valstu attiecībās un atsaucās uz vasarā notikušo Slovākijas parlamenta priekšsēdētāja Andreja Danko (Andrej Danko) vizīti Latvijā.

Saeimas priekšsēdētāja un vēstnieks bija vienisprātis, ka ir svarīgi turpināt darbu ekonomiskās sadarbības paplašināšanā, tūrisma un medicīnas jomā. I.Mūrniece atzina, ka kultūras joma ir īpaši nozīmīga tieši šogad, kad Latvijas valsts svin savu simtgadi un Slovākija atzīmē 25 gadus kopš neatkarības iegūšanas.

I.Mūrniece aicināja Slovākijas vēstnieku turpināt regulāru politisko dialogu, kā arī uzsvēra ciešas sadarbības nozīmi Eiropas Savienības līmenī.

L.Babčans ir karjeras diplomāts un Slovākijas ārlietu dienestam pievienojies 2001.gadā.

 

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157701197140624
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde