Ināra Mūrniece Lestenē pateicas brīvas Latvijas idejas nesējiem

(08.05.2018.)
VideoGalerija

Otrais pasaules karš sadalīja Latvijas brīvību – 22 brīvības gadiem sekoja 50 okupācijas gadi, un nu jau 28 gadus dzīvojam atjaunotā brīvībā. Zīmīgi, ka mūsu kopējais brīvestības laiks tagad ir kļuvis ilgāks par padomju apspiestības laiku, un mēs tuvojamies brīvības briedumam, sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece otrdien, 8.maijā, uzrunājot klātesošos piemiņas pasākumā Lestenes Brāļu kapos. Šodien Latvijā tiek atzīmēta Nacisma sagrāves un Otrā pasaules kara upuru piemiņas diena.

I.Mūrniece pateicās cilvēkiem, kas padomju okupācijas laikā uzturēja brīvības ideju - nacionālajiem partizāniem, leģionāriem, disidentiem un ikvienam, kurš okupācijas gados negāja kopsolī ar padomju varu.

Savā uzrunā Saeimas priekšsēdētāja akcentēja, ka šodien aizvien ir daudz darāmā, lai Latvija būtu nacionāla valsts, kur latviskuma ideja ir centrā, kur latviešu nācija ar lepnumu varētu runāt latviešu valodā, kur latviešu jaunieši varētu atrast darbu, arī neprotot svešvalodas, kur ģimenes, kas audzina bērnus, saņemtu arvien lielākus pabalstus, kur latviešu nācija uzplauktu.

Šodien mūžīga piemiņa mūsu varoņiem, gods mūsu brīvības sargātājiem, un paturēsim prātā, ka mums latviešiem galvenā vērtība vienmēr bijusi sava tēvzeme un brīvība, uzsvēra I.Mūrniece.

 

Fotogrāfijas: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157666705779027
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt