Ināra Mūrniece: jāstiprina sadarbība ar Austrumu partnerības valstīm cīņā pret dezinformāciju

(02.03.2018.)
Galerija

Lai stātos pretī Kremļa dezinformācijas kampaņām un propagandai, transatlantiskajai kopienai jāstiprina sadarbība, kā arī aktīvi jāstrādā kopā ar Austrumu partnerības valstīm. To piektdien, 2.martā, sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, uzrunājot Kišiņevā, Moldovā, starpparlamentārās konferences „Gruzija, Moldova un Ukraina: Austrumu partnerība un pašreizējie drošības izaicinājumi” dalībniekus.

Saeimas priekšsēdētāja uzsvēra: “Svarīgi, ka esam izpratuši šo draudu apmērus un esam sākuši strādāt kopā. Valstu noturības pret hibrīddraudiem stiprināšanā aktīvs darbs notiek Eiropas Savienības un NATO līmenī. Arī Austrumu partnerības prioritāte ir stratēģiskā komunikācija un mediju pratība.”

Cīņā pret dezinformāciju būtiska ir stratēģiskā komunikācija, kā arī dalīšanās ekspertīzē un pieredzē partnervalstu starpā. Piemēram, NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centrs Rīgā dod ieguldījumu, apmācot Moldovas, Gruzijas un Ukrainas ekspertus.

Saeimas priekšsēdētāja aicināja arī turpmāk stiprināt mediju neatkarību un sabiedrības medijpratību. Dezinformācija var radīt apjukumu un bailes, tāpēc ir svarīgi spēt kritiski izvērtēt mediju ziņas.

Būtiski ir vērsties pret korupciju, lai stiprinātu mūsu valstu noturību pret Krievijas dezinformācijas kampaņām. Apkarojot korupciju, mēs izjaucam Krievijas ietekmes tīklus. “Parlamentiem ir svarīga loma, stiprinot demokrātiju un likuma varu,” sacīja I.Mūrniece.

Saeimas priekšsēdētāja konferencē piedalās pēc Gruzijas, Moldovas un Ukrainas parlamentu priekšsēdētāju ielūguma un klātesošos uzrunāja panelī par cīņu pret dezinformāciju un propagandu. Konferencē tiek diskutēts arī par enerģētikas drošību, ekonomiskajām reformām un likuma varas stiprināšanu Austrumu partnerības valstīs.

I.Mūrniece kopā ar Moldovas, Ukrainas, Gruzijas spīkeriem un Polijas, Čehijas, Lietuvas parlamentu pārstāvjiem nolika ziedus pie pieminekļa kritušajiem par Moldovas teritoriālo vienotību.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157692278728011
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests


Piektdien, 29.martā