Ināra Mūrniece Moldovā ar valsts amatpersonām pārrunā reformu gaitu

(02.03.2018.)
Galerija

Reformu konsekventa turpināšana ir vienīgais ceļš, kā Moldovai tuvināties Eiropas Savienībai, tomēr reformas visvairāk ir vajadzīgas pašiem Moldovas iedzīvotājiem, uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, Kišiņevā tiekoties ar Moldovas Republikas parlamenta prezidentu Andrianu Kandu (Andrian Candu) un premjerministra vietnieku Juriju Ļanki (Iurie Leancă).

Redzami reformu rezultāti Moldovā ir priekšnoteikums Eiropas Savienības uzticības atjaunošanai, tostarp atbalsta saņemšanai, uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja, atzīmējot, ka Eiropas Savienības Padome ir nupat atkārtoti apliecinājusi apņemšanos stiprināt attiecības ar Moldovu.

Eiropas Savienībā Latvija turpinās stingri atbalstīt Moldovu un Austrumu partnerību kopumā, teica I.Mūrniece, akcentējot, ka Latvija attīstības sadarbībā jau vairāk nekā desmit gadus koncentrējas tieši uz Moldovu. “Esam ļoti gandarīti, ka tik daudz Latvijas ekspertu šobrīd aktīvi strādā Moldovā, sniedzot savu ekspertīzi un atbalstot reformu īstenošanu valstī,” teica Saeimas priekšsēdētāja.

I.Mūrniece pauda gandarījumu par Latvijas un Moldovas aktīvo politisko dialogu, tostarp parlamentārā līmenī. Esam gatavi arī turpmāk dalīties savā pieredzē ar Moldovas parlamentu. Abām valstīm jāmeklē iespējas sekmēt arī ekonomisko sadarbību, izmantojot Moldovas un Eiropas Savienības padziļinātā brīvās tirdzniecības līguma iespējas.

Saeimas priekšsēdētāja līdz 2.martam uzturas vizītē Kišiņevā, kur piedalās starpparlamentārajā konferencē “Gruzija, Moldova un Ukraina: Austrumu partnerība un pašreizējie drošības izaicinājumi” un tiekas ar Moldovas amatpersonām, Moldovā dzīvojošajiem latviešiem un Latvijas Republikas goda konsulu Valēriju Dragņevu (Valeriu Dragnev).

Fotogrāfijas: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157692278728011
Izmantošanas noteikumi: saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde