Ināra Mūrniece ASV kongresmeņiem: augstu vērtējam ASV atbalstu Baltijas reģiona drošības stiprināšanā

(19.02.2018.)
VideoGalerija

Amerikas Savienotās Valstis (ASV) ir Latvijas stratēģiskais partneris. Augstu vērtējam mūsu dinamisko politisko dialogu un praktisko sadarbību, īpaši drošības un aizsardzības jomā, pirmdien, 19.februārī, sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, parlamentā uzņemot ASV Pārstāvju palātas kongresmeņus Elīzu Stefaniku (Elise Stefanik) un Entoniju Braunu (Anthony Brown).

I.Mūrniece atzinīgus vārdus veltīja ASV konsekventajam atbalstam NATO līguma 5.pantam un uzsvēra, ka ASV pastāvīga rotējošā militārā klātbūtne ir ļoti būtiska Baltijas reģiona drošībai.

ASV delegācija izteica gandarījumu par Latvijas ieguldījumu drošības veicināšanā un pauda gatavību arī turpmāk stiprināt abu valstu sadarbību.

Sarunu dalībnieki bija vienisprātis - lai stātos pretī Kremļa propagandai, svarīgi ir stiprināt stratēģiskās komunikācijas spējas un mediju vidi.

I.Mūrniece ASV pārstāvjiem arī uzsvēra, ka Saeima pievienojusies ASV Kongresam un citu valstu parlamentiem un šomēnes atbalstījusi sankciju noteikšanu Sergeja Magņitska lietā iesaistītajām personām.

Sarunā piedalījās Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis, kā arī Ārlietu komisijas priekšsēdētāja biedrs Rihards Kols.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/38545522930/in/album-72157665904207068/
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt