Saeimas priekšsēdētāja tiksies ar barikāžu laika žurnālistiem

(20.01.2018.)

Lai atcerētos 1991.gada janvāra notikumus, Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece sestdien, 20.janvārī, tradicionāli uz tikšanos aicinājusi barikāžu laika žurnālistus.

Uz tikšanos aicināti vairāk nekā 170 barikāžu laika mediju pārstāvji, kuri 1991.gadā iesaistījās vēsturisko notikumu atspoguļošanā.

Pasākuma ieskaņā pulksten 13.00 žurnālisti, barikāžu dalībnieki, kā arī tā laika politiskie darbinieki aicināti pulcēties Saeimas nama pagalmā, kur būs iedegts atmiņu ugunskurs. Daloties atmiņās, klātesošajiem būs iespēja baudīt karstu tēju un miežu putraimu biezputru.

Pasākums par godu 1991.gada janvāra notikumu atcerei sestdien turpināsies Saeimas nama Sarkanajā zālē, kur barikāžu žurnālistus uzrunās Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece un ar savu atmiņu stāstījumiem par barikāžu laika trauksmainajiem notikumiem aicināti dalīties to aculiecinieki Ojārs Rubenis, Edijs Freimanis un Dainis Īvāns. Pasākumu vadīs Egils Zariņš, kurš tolaik bija ziņu aģentūras “LETA” galvenais redaktors. Pirms tam paredzēta kopīga fotografēšanās Saeimas nama Lielajā vestibilā.  

Svinīgs pasākums neatkarības cīnītājiem, kuri tolaik strādāja televīzijā, radio un laikrakstos, katra gada janvārī ir viena no parlamenta tradīcijām, kas iedibināta 8.Saeimas laikā.

Saeimas Preses dienests

Otrdien, 16.aprīlī
08:30  Juridiskās komisijas Krimināltiesību un sodu politikas apakškomisijas sēde
09:40  Saeimas Prezidija sēde
10:00  Juridiskās komisijas sēde
10:00  Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēde
10:00  Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēde
10:00  Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas sēde
10:00  Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēde
10:00  Sociālo un darba lietu komisijas sēde
10:30  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde
12:00  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas Eksporta un konkurētspējas apakškomisijas un Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas Iekšējās drošības apakškomisijas kopsēde
12:00  Juridiskās komisijas Satversmes un tiesu politikas apakškomisijas sēde
13:00  Sociālo un darba lietu komisijas Sabiedrības veselības apakškomisijas sēde
13:00  Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas Administratīvi teritoriālās reformas rezultātu izvērtēšanas apakškomisijas sēde
14:00  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas Ēnu ekonomikas apkarošanas apakškomisijas sēde
14:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Augstākās izglītības, zinātnes un cilvēkkapitāla apakškomisijas sēde