Ināra Mūrniece augstu novērtē Polijas vēstnieces darbu Latvijā

(06.12.2017.)
VideoGalerija

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece trešdien, 6.decembrī, tiekoties ar Polijas vēstnieci Latvijā Evu Dembsku (Ewa Dębska), pateicās vēstniecei par būtisko personīgo ieguldījumu abu valstu attiecību stiprināšanā. Vēstnieces aktīvais darbs sekmējis vēl ciešāku Latvijas un Polijas sadarbību drošībā un aizsardzībā, ekonomikā un kultūrā.

Saeimas priekšsēdētāja un vēstniece pauda gandarījumu par Latvijas un Polijas aktīvo politisko dialogu, tostarp parlamentārā līmenī. I.Mūrniece atcerējās savu vizīti Polijā 2016.gadā un Polijas Sejma priekšsēdētāja Mareka Kuhciņska (Marek Kuchciński) vizīti Latvijā šā gada februārī. 

I.Mūrniece uzsvēra Polijas ieguldījumu Baltijas reģiona drošības stiprināšanā. Latvija augstu vērtē Polijas spēku līdzdalību Kanādas vadītajā NATO kaujas grupā Latvijā, dalībā Baltijas valstu gaisa telpas patrulēšanā un NATO Stratēģiskās komunikācijas centrā Rīgā.

Saeimas priekšsēdētāja ar vēstnieci pārrunāja arī sadarbību kultūrā, uzsverot līdzšinējos projektus kā veiksmes stāstu ciešākas kultūras apmaiņas veicināšanā. Tāpat I.Mūrniece ar E.Dembsku pārrunāja sadarbību izglītības jomā. Saeimas priekšsēdētāja atzinīgus vārdus veltīja vēstnieces ieguldījumam darbā ar poļu diasporu Latvijā, uzsverot poļu skolu nozīmi diasporas stiprināšanā.

E.Dembska ir Polijas Republikas ārkārtējā un pilnvarotā vēstniece Latvijas Republikā kopš 2015.gada.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157689268410381
Video: https://www.youtube.com/watch?v=PA7S4ElS9C4
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā