I.Mūrniece: Latvija stingri atbalsta Gruzijas teritoriālo vienotību

(22.03.2017.)
Galerija

Mēs zinām, ka sava valsts ir liela vērtība, uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, tiekoties ar Gruzijas Valsts prezidentu Georgiju Margvelašvili (Giorgi Margvelashvili) un Ministru prezidentu Giorgi Kvirikašvili (Giorgi Kvirikashvili).

Saeimas priekšsēdētāja 21.–22.martā kopā ar Baltijas un Ziemeļvalstu parlamentu spīkeriem vizītē Gruzijā tikās ar abām valsts augstākajām amatpersonām, kā arī Gruzijas pareizticīgās baznīcas patriarhu Iliju II.

Tiekoties ar Valsts prezidentu G.Margvelašvili, NB8 valstu parlamentu spīkeri pauda atbalstu Gruzijas suverenitātei un teritoriālajai vienotībai. Sarunā tika apspriesti reģiona drošības izaicinājumi. Būtiska ir Gruzijas reformu turpināšana un valsts tuvināšanās eiroatlantiskajām struktūrām, uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja I.Mūrniece.

Sarunā ar Gruzijas Ministru prezidentu G.Kvirikašvili Saeimas priekšsēdētāja vēlreiz apliecināja Gruzijas piederību Eiropas vērtību telpai. I.Mūrniece aicināja tikpat aktīvi turpināt Gruzijas veiksmīgo reformu kursu. Ministru prezidents detalizēti iepazīstināja ar reformu plāniem ekonomikas, infrastruktūras, izglītības un nodokļu politikas jomā.

Gruzijas amatpersonas pateicās Baltijas un Ziemeļvalstu parlamentu spīkeriem par Dienvidosetijas administratīvās robežlīnijas apmeklējumu un atbalstu Gruzijas suverenitātei un teritoriālajai vienotībai. Šis atbalsts ir ļoti svarīgs laikā, kad Gruzijas iedzīvotāji saskaras ar izaicinājumiem, un tas palīdz tos pārvarēt.

Saeimas priekšsēdētāja kopā ar citu NB8 valstu spīkeriem tikās arī ar Gruzijas pareizticīgās baznīcas patriarhu Iliju II. „Baznīcas loma ir īpaši būtiska brīžos, kad apdraudētas ir nācijas intereses,” uzsvēra I.Mūrniece. „Gruzijas tautai Jūs esat garīgais līderis, kura viedoklis ir svarīgs, arī pieņemot valstiski svarīgus lēmumus,” teica Saeimas priekšsēdētāja.

Lai apliecinātu nemainīgo solidaritāti Gruzijai, I.Mūrniece no 19. līdz 23.martam kopā ar Ziemeļu un Baltijas valstu sadarbības formāta NB8 parlamentu spīkeriem kopīgā vizītē uzturas Gruzijā. Vizīte organizēta pēc Latvijas parlamenta priekšsēdētājas ierosinājuma.

 

Fotogrāfijas: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157678360997103
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Otrdien, 16.aprīlī
08:30  Juridiskās komisijas Krimināltiesību un sodu politikas apakškomisijas sēde
09:40  Saeimas Prezidija sēde
10:00  Juridiskās komisijas sēde
10:00  Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēde
10:00  Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēde
10:00  Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas sēde
10:00  Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēde
10:00  Sociālo un darba lietu komisijas sēde
10:30  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde
12:00  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas Eksporta un konkurētspējas apakškomisijas un Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas Iekšējās drošības apakškomisijas kopsēde
12:00  Juridiskās komisijas Satversmes un tiesu politikas apakškomisijas sēde
12:00  Juridiskās komisijas Satversmes un tiesu politikas apakškomisijas sēde
13:00  Sociālo un darba lietu komisijas Sabiedrības veselības apakškomisijas sēde
13:00  Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas Administratīvi teritoriālās reformas rezultātu izvērtēšanas apakškomisijas sēde
14:00  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas Ēnu ekonomikas apkarošanas apakškomisijas sēde
14:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Augstākās izglītības, zinātnes un cilvēkkapitāla apakškomisijas sēde